Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 13°C Még több cikk.

A Hír Tv találta ki a drogsztorit?

Újabb szereplő szólalt meg a Hír Tv-s újságírók drogcsapdája körüli történetben. Ezúttal az eddig dílernek nevezett személy, Baráth Miklós adta elő verzióját. Eszerint a pénzügyminiszter emberei tényleg kompromittálni akarták az újságírókat, de a drogos szálat már az újságírók találták ki.
Mindkét oldalt sötét kavarásokkal vádolta meg nyilatkozatában Baráth Miklós. Ő az a férfi, akinek az eddigi hírek szerint drogot kellett volna csempésznie a Hír Tv két munkatársának autójába, a pénzügyminiszter kampányfőnökének Helmeczy Lászlón keresztül adott megbízásából.

Baráth Miklós szerint ő nem díler, soha nem árult kábítószert.

Szerinte a következő történt: Tóth Viktor (Veres János pénzügyminiszter kampányfőnöke) megkereste őt azzal, hogy kellemetlen helyzetbe kellene hozni a Hír Tv két riporterét. Baráth szerint erről tavasszal általánosságban beszélgettek, konkrét terv nem készült. Később Helmeczy László ügyvéd Tóth megbízásából felhívta őt, és másfélmillió forintot ajánlott neki, ha tényleg segít befeketíteni az újságírókat.

"Arról volt szó, hogy mennyire a tyúkszemükre lépett Krakkó Ákos és Kisberk Szabolcs, a Hír TV két riportere, és esetleg lehetne tenni valamit ellenük, mert a köreikben már nagyon sok embert elintéztek a média segítségével" - emlékezett Baráth.

Baráth azt állítja, hogy ezek után kettős játékot játszott. Szimpatizált a tévésekkel, ezért elmondta nekik, hogy Tóthék valamire készülnek ellenük és ehhez őt akarják használni. Abba is beleegyezett, hogy felvegye a beszélgetéseit Helmeczyvel és Tóthtal és a hanganyagot a tévéseknek adja.

"Akkor volt bennem egy ilyen ideológia, hogy a Hír TV-sek milyen jó gyerekek." - emlékezett Baráth.

Baráth szerint a drogos sztorit a tévések találták ki.

"Beszélgettünk az Ákossal és a Szabolccsal, és akkor került elő a kábítószeres vonal. Abban maradtunk, ugrasszuk ki a nyulat a bokorból, lássuk, meddig mennek el ebben a dologban. Így valamilyen szinten az irányítás a mi kezünkben volt" - emlékezett Baráth.

Baráth azt is állítja, hogy Tóth Viktor azt mondta neki, hogy nem akar részt venni az ügyben. Baráth szerint erről is van hangfelvétel a Hír TV-nél, csak azt nem adják le. Baráth szerint ugyanis Tóth Viktornak első körben nem tetszett az ötlet, túl keménynek tartotta. Baráth szerint a tévések bíztatták, hogy próbálja erőltetni az ügyet Tóthnál, aki végül átadta a szervezést Helmeczy László ügyvédnek.

Baráth szerint Helmeczy hívta fel, hogy mondja el, hogyan képzeli a csapdát a tévések ellen. Akkor neki is előadta a drogos ötletet, ami tetszett az ügyvédnek.

Helmeczy állítása szerint Baráth vetette fel, hogy dugjanak kokaint az újságírók autójába és így buktassák le őket. Helmeczy azt is mondta, hogy neki Baráth azt mondta, hogy ő egy drogdíler, akinek 1,6 millió forinttal tartoznak az újságírók. Helmeczy felajánlotta, hogy kifizeti ezt a pénzt, ha cserébe Baráth megmondja, hogy mikor és hol ad drogot az újságíróknak.

Baráth most azt mondja, hogy a Hír Tv-s újságírók mondták neki, hogy mondja ezt Helmeczynek.

"Helmeczy arról tájékoztatott, hogy a pénzt csak akkor kapom meg, ha Tóth Viktor rábólint" - emlékezett Baráth, vagyis a pénzügyminiszter kabinetfőnöke szerinte akkor is tudott mindenről, ha személyesen nem akart részt venni a szervezkedésben.

Baráthnak rosszul esett, hogy a Hír Tv úgy jött elő az egész történettel, hogy neki nem is szóltak előre. Azt hitte, hogy végül az egészből nem lesz semmi. Azért nyilatkozott, mert nem akarta, hogy drogárusnak tartsa az ország. Állítása szerint ő egy 33 éves volt gyári munkás, most egy kis szabolcsi faluban lakik, dolgozott már külföldön is és egyszer büntették önbíráskodásért.

Szikszai Péter, a Hír Tv hírigazgatója szerint nem a tévések találták ki a drogos csapdát, hanem Baráth már eleve ezzel kereste meg őket. Szikszai azt is tagadja, hogy lenne olyan felvételük, amin Tóth Viktor ki akar maradni az egészből.

Helmeczy László kedd este bejelentette, hogy beperelte a Hír Tv-t, mert szerinte manipulálták azt a hangfelvételt, ami alapján az egész botrány kipattant. Azt is tagadta, hogy másfélmilliót ajánlott volna az újságírók lejáratásáért.

Olvasóink írták

43 hozzászólás
 • 43. Józan 2008. augusztus 06. 23:02
  „Kedves Logi!

  A tájékozottság hiánya nem mentesít, de azért CSAK neked:

  1, Ha egy üdvédet és egy kampányfőnököt "rá lehet bírni" arra, hogy drogot csempésztessenek két ember autójába, akkor -bár lehet, hogy nem érzed- egy picit sarasak az urak

  2, Demokráciában fontos szerepet játszik a sajtó, amely tényfeltáró riportjaival segítheti az ilyen ügyek leleplezését. Ez máshol működik pl Watergate botrány. Készülj fel, hamarosan itt is fog.

  3, Másnak bejelentést tettek, ez már a Debreceni Városi Ügyészségen van. A rendőrség kérte, hogy ne számoljanak be eddig az űgyről. Nem is tették volna meg eddig sem, ha Veres János múlt héten pénteken nem ad ki egy közleményt, hogy őt be fogják sározni. Hoppácska.....

  4, AZ, hogy szimpla hírként eyszer elmondják, nem oldotta volna meg a problémát. Magyarországon már rég más a helyzet. Állítólag Kolumbiából jönnek öltönyösök már inszentív útra az MSZP-hez, mert csak a nagyoktól lehet ilyet tanulni, ami ebben az országban megy...”
 • 42. POntén 2008. augusztus 06. 22:45
  „Sziasztok!

  Rengeteg borsot törtek a HÍRTV-sek a szabolcsiak orra alá. A Veres fiúk modszereit ők filmezték le rejtett kamerával, aminől bíróság űgy lett. Ők filmeztéke le a HM és a vaskereskedős sztorit, aminek nyomán Kabay ballagott a börtönbe. Ők filmezték le szintén rejtett kamerával, amikor a nyarbátori rendőrők megbízásra ellenőriznek.
  Egyébként az űgy nem balos, hiszen Helmeczy volt már fideszes és mdf-es is.

  Ennek az ügynek most végig kell mennie. Én végighalgattam az összes felvételt, és ha csak nem úgy intézik el mint a Postabankmaci Prinzt-et és a KUlcsár ügyet, akkor itt hamarosan mehetnek a dtyiba Lendvai Ildió kampányfőnőke mellé Tóthék is.”
 • 41. Non-Aqua 2008. augusztus 06. 22:03
  „Egy kis kiegészítés.

  - Már az első beszélgetések másnapján feljelentést tett a két tv-s.
  - Nem egy ember volt a "drogdealer", hanem négy fős csapat dolgozott jobb oldali emberek besározásán.
  -Ezt most nem ussza meg a vörös csapat.”
 • 40. Humgor 2008. augusztus 06. 21:58
  „És a sluszpoén, apropó

  A HÍrTV két kollégála anno, már bejelentést tett. A rendőrség kérte, hogy maradjon titokban a dolog, hogy megtörténjen a tettenérés.

  Tehát kedves munkásőr, KISZ titkár és TSZ elnők rajongok, a rossz hír az, hogy a Hajdú-Bihar megyében található ügyészség, már rég tud a dologról, és már rég folytatja az eljárást, ugyanis az első hangfelvételek ott készültek.

  Már rég tart az eljárás. (ennyit arról, hogy miért csak most "derült" ki....)

  És Debrecenben nem a pesti és a szabolcsi vörösök telepedtek rá mindenre, és nagyon remélem hogy az Új Barázda MGTSZ egykori főkönyvelőjének keze, oda már kevésbé ér el!”
 • 39. Humgor 2008. augusztus 06. 21:53
  „OK induljunk ki abból, hogy a HírTV találta ki a drogsztorit.

  (bár ez nem igaz, hiszen a szerencsétlen sűtőpor dealertől van egy hangfelvétel, hogy mentse az irháját, hazudni fog ezután, hogy védje magát)

  DE akkor hagy ragadjak ki egy-két tételmondatot, ami mindenhol eddig szerepel:

  1, Tóth Viktor (Veres János pénzügyminiszter kampányfőnöke) megkereste őt azzal, hogy kellemetlen helyzetbe kellene hozni a Hír Tv két riporterét. Baráth szerint erről tavasszal általánosságban beszélgettek, konkrét terv nem készült. Később Helmeczy László ügyvéd Tóth megbízásából felhívta őt, és másfélmillió forintot ajánlott neki, ha tényleg segít befeketíteni az újságírókat.

  ÖSSZEGEZVE: VERES JÁNOS MAGYARORSZÁG PÉNZÜGYMINISZTERÉNEK KAMPÁNYFŐNÖKE ÉS ANNAK ÜGYVÉDJE ELHATÁROZTA, HOGY ELINTÉZ KÉT OLYAM ÚJSÁGÍRÓT, AKI RENDRE FELHÍVJA A BÖSZMESÉGEIKRE (IDÉZET: GY.F) A FIGYELMET, ÉS EZÉRT HAJLANDÓAK 1,5 MILLIÓ(!( ft-OT KIFIZETNI....

  2, Beszélgettünk az Ákossal és a Szabolccsal, és akkor került elő a kábítószeres vonal. Abban maradtunk, ugrasszuk ki a nyulat a bokorból, lássuk, meddig mennek el ebben a dologban. Így valamilyen szinten az irányítás a mi kezünkben volt" - emlékezett Baráth.

  RENDBEN. HA A KÉT ÚJSÁGÍRÓ ERŐLTETTE A DROSOS SZTORIT, AKKOR IS FELEŐSÉG TERHELI A KAMPÁNYFŐNŐKÖT ÉS AZ ÜGYVÉDET, HISZEN A TÉNYEK SZERINT BELEMENTEK A DOLOGBA. SIMÁN BELERAKATTÁK VOLNA A CUCCOT A TV-SEK KOCSIJÁBA

  Nyugat Európában, ha egy politikus csak jegy nélkül parkol, már lemondatják itt pedig mehet ez:

  Magyarország pénzügyminiszterének kampányfőnöke és annak ügyvédje 1,5Milló Ft-ot ad , hogy tönre tegyenek két ellenzéki újságírót.
  Magyarország pénzügyminiszterének gyermeke ellen egy bíróság ieljárs során intézkedni kellett, mert úgy viselkedett a tárgyaláson.

  DE EZ A LEGJOBB:
  Az állam jól járt a MÁV-tól megvett telekkel, mert az most 1Milliárd Ft-tal többet ér. Igen? A MÁV nem állami vállalat? Amely így éppen 1milliárdot bukott? (Ja és területet egyébkén 4,5Milliárd Ft-ért rekultiválták)”
 • 38. grubber 2008. augusztus 06. 19:31
  „Látom Daróczi is innen tájékozódik!!!!! Elolvasta a cikk címét, - csak a kérdőjelről feledkezett meg.”
 • 37. harmada 2008. augusztus 06. 19:28
  „Kisberk Szabolcs után a Hír Televízió másik megvádolt munkatársának, Krakkó Ákosnak is negatív lett a drogtesztje. Kollégánk külföldi szabadsága közben egy helyi, akkreditált laboratóriumban vette alá magát a vizsgálatnak.
  Szervezetében sem amfetamin, sem marihuána, sem ópiumszármazék, sem pedig kokain nyomait nem mutatták ki.”
 • 36. harmada 2008. augusztus 06. 18:53
  „Basszus!! Ha bemegy a "népi ellenőr" a boltba, és nem mondja meg, hogy ő ki valójában, hanem galád módon eltitkolja ellenőr mivoltát, ha ezek után nem kap számlát, vagy nem mérnek ki neki annyit, amennyiért fizetett, akkor ez az ellenőr egy hitelét vesztett ember. Hú, a pénzügyőröknek is szirénázva kell megközelíteniük a piacot, legjobb, ha a fejükön is sárga villogó van, mert micsoda álnokság titokban lecsapni a becsületes cigicsempészekre, és folytathatnám..”
 • 35. homernak Logitól 2 2008. augusztus 06. 18:16
  „Végre, jó a kérdésed! Megmondom mit kellett volna csinálniuk:

  1) nem kellett volna rábírni az ipsét hogy hintse el a másik oldalon hogy ők drogárusok
  2) nem kellett volna filmrendezősdit és kémeset játszani
  3) be kellett volna számolni a tv-ben egy műsorban a dologról RÖGTÖN amikor az ipse jelezte nekik hogy amazok szeretnének kitolni velek - nem kellett volna tovább csűrni-csavarni a történetet.

  Igaz, ekkor nem lett volna bombasztori a történetből, akkor lett volna egy szimpla hír: egy közvetítőn keresztül megtudtuk, hogy az MLSZ elnöke le akar bennünket járatni, és erről beszélgetett Veres János volt kampányfőnökével és egy harmadik személlyel.

  Ennyi lett volna a hír, nem egy nagy durranás de legalább TISZTESSÉGESEK maradtak volna és szavahihetőek. Most már nem azok, és mindenki csak kavarja a szart maga körül.”
 • 34. homer 2008. augusztus 06. 18:14
  „Kedves Déneske!
  Aki kicsit is jártas a politikában tudhatja, hogy kampányfőnök nem vész el, max. átalakul! :)”
 • 33. homernak Logitól 2008. augusztus 06. 18:12
  „Attól hogy van még kettő (tíz, száz, ötvenezer) ember aki azt a verziót tartja hihetőnek amit a HírTV híresztel még nem biztos, hogy az az igaz. Meg hát remélem már elmúlt a középkor, amikor a többségi vélemény számított annak eldöntésében hogy ki bűnös és ki ártatlan. Az ilyen dolgokat nem szokás szavazásra bocsátani, majd eldöntik a hatóságok.”
 • 32. homernak Logitól 2008. augusztus 06. 18:12
  „Attól hogy van még kettő (tíz, száz, ötvenezer) ember aki azt a verziót tartja hihetőnek amit a HírTV híresztel még nem biztos, hogy az az igaz. Meg hát remélem már elmúlt a középkor, amikor a többségi vélemény számított annak eldöntésében hogy ki bűnös és ki ártatlan. Az ilyen dolgokat nem szokás szavazásra bocsátani, majd eldöntik a hatóságok.”
 • 31. homernak Logitól 2008. augusztus 06. 18:12
  „Attól hogy van még kettő (tíz, száz, ötvenezer) ember aki azt a verziót tartja hihetőnek amit a HírTV híresztel még nem biztos, hogy az az igaz. Meg hát remélem már elmúlt a középkor, amikor a többségi vélemény számított annak eldöntésében hogy ki bűnös és ki ártatlan. Az ilyen dolgokat nem szokás szavazásra bocsátani, majd eldöntik a hatóságok.”
 • 30. homer 2008. augusztus 06. 18:11
  „Loginak..
  Mellesleg ,szted mit kellett volna tenniük a Hír tv munkatársainak??
  Leülni a kedvetekért 5-5 évet??”
 • 29. Dömper Déneske tévénéző 2008. augusztus 06. 18:07
  „Kedves 27-es,

  jó lenne már ha valaki elmagyarázná nekem, hogy Veres Jánosnak mi köze ehhez az ügyhöz? Mert az, hogy a 2 évvel ezelőtti kampányfőnöke egy ügyvédnek mit javasol, és hogy az az ügyvéd ezt megfogadja -e vagy sem nagyon távol áll attól hogy mit csinál Veres János.

  Volt nekem egy nagynéném, akinek a mosónője lányának a szomszédja fejbeverte a férjét egy tál ribizlivel. Ezért én felelek? Vagy a nagynénikém? Esetleg a mosónő?

  BULVÁR ez a hír, javából.”
 • 28. homer 2008. augusztus 06. 18:04
  „Logi, Logi, ne dumálj mellé..
  Olvasd el pl. a20. vagy a 23. hozzászólást,meglátod mások is hozzám hasonlóan értelmezik ezt az ügyet!”
 • 27. azigazi 2008. augusztus 06. 17:47
  „nem többről és nem is kevesebbről van itt szó mint a veres maffiáról!! punktum!!”
 • 26. mamacska 2008. augusztus 06. 17:27
  „Az uborkaszezonban is kell valami hírnek lenni!”
 • 25. mordwin 2008. augusztus 06. 17:10
  „Nyomuló diktatúra a bíróságokon is?
  http://barikad.hu/node/16503”
 • 24. Homernak Logitól 2008. augusztus 06. 16:12
  „Homer, 16-os hsz.: már-megint-nem-olvasol-csak-írsz-hülyeséget. Nézd már meg, hogy mit írtam a 15-ösben: "Az én szememben az MLSZ elnök egy férfiatlan és MEGVETENDŐ dolgot csinált, a HírTV munkatársainak pedig semmi köze az újságíráshoz, amit csináltak az inkább filmrendezés, de annak is csapnivaló és alaposan megüthetik miatta a bokájukat a hatóságok előtt."

  Ezek után azt írod, hogy "Szerinted nem felháborító és aljas dolog, arra szervezkedni, hogy koholt vádakkal lejárassanak, börtönbe juttassanak embereket????"

  Néha nem értem, miért jársz ide. Csak írni? Olvasni nem olvasol soha?”
43 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb drogos halt meg Budapesten

Újabb áldozata van a kábítószernek Budapesten. A fővárosi rendőrség tájékoztatása szerint ezúttal… Tovább olvasom