Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

A hónap végéig türelmes az APEH

Megyénkben 2200 adózót érint az elektronikus bevallási rendszer májusi bevezetése.
Már az első napokban országosan több mint ezren teljesítették kötelezettségüket és azóta is folyamatosan érkeznek a nyomtatványok az APEH számítógépeire. Dr. Horváth Szabolcstól, a megyei adóigazgatóság tájékoztatási vezetőjétől megtudtuk: az e-adóbevallás és a havi adatszolgáltatás sikeres teljesítését az adóhivatal az adózókkal, az adótanácsadókkal, könyvelőkkel együttműködve megvalósítandó feladatnak tekinti, ezért az igazgatóság minden lehetőséget kihasznál a széles körű tájékoztatásra.

Előadások és segédletek

Az elmúlt hetekben két előadást tartottak a kereskedelmi és iparkamarával közös szervezésben, amelyen több százan vettek részt. Egyedi kérdések megbeszélése, a bevallás-feladási folyamat lépéseinek megtekintése érdekében rendkívüli ügyfélfogadás keretében közel 200 szakember kereste fel munkatársaikat. Az APEH honlapján (www.apeh.hu) és a bevallás feladására szolgáló Ügyfélkapun (www.magyarorszag.hu) is elérhető egy oktatási segédlet, amelyen lépésről lépésre követhető a nyomtatványok elküldésének folyamata. Aki közvetlen segítséget igényel, az APEH tájékoztatási vonalát hívhatja a 06-40/42-42-42-es számon vagy ügyfélszolgálati iro-dáikat is felkeresheti.

Ha a technika ördöge...

Az e-bevallások határideje május 12-e volt, azonban 31-ig türelmes az APEH. Amennyiben technikai probléma miatt kési le valaki a határidőt, vagy kitöltési hibát vét, az adóhatóság e hónap végéig eltekint a szankcionálástól. A hivatalnál bíznak abban, hogy az elektronikus adózás az esetleges kezdeti félelmek, nehézségek után megszokottá válik és ügyfeleik munkáját segíti a költségtakarékos, nyitvatartási időktől független bevallásfeladást, a közvetlen adófolyószámla-hozzáférést biztosító rendszer használata.

Szigorú ellenőrzések

Az APEH május 17-én megkezdi az elektronikus adatszolgáltatásra kötelezett munkáltatóknál az ellenőrzéseket. Nemcsak azoknál jelennek meg a revizorok, akik nem teljesítették bevallási kötelezettségüket, hanem kitérnek erre a jelenleg folyó, mintegy 10 ezer ellenőrzési folyamatban is.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyszer volt „barokk” cirkuszi sátor

Nem új keletű, hogy a két éve a Széchenyi térre települt fesztivál megosztja a győri lakosságot,… Tovább olvasom