Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 3°C Még több cikk.

A hűtlen

Nincs, akit ne fogna el néha a kísértés. És kevesen akadnak, akik képesek neki ellenállni. Connie (Diane Lane) hű a férjéhez (Richard Gere), szereti a családját, és elégedett az életével.

Ám egy nap találkozik egy francia diákkal, aki meghívja magához egy teára. És ettől kezdve kicsúszik a kezéből az ellenőrzés. Már nem ő irányítja a saját sorsát, ösztönei átveszik fölötte a hatalmat.Úgy tervezte, kipróbálja, milyen egy futó kaland, de képtelen kilépni az egyre szövevényesebb, egyre szenvedélyesebb kapcsolatból. Hazudik, bujkál, hamisít. Egyre nehezebben rejti el férje elől titkát, hogy egy titkos, másik életet is él. Amikor a férje rájön, hogy felesége megcsalja, követni kezdi az asszonyt, meg akarja ismerni a csábítót. Most már őt is magukkal sodorják az ellenőrizhetetlen érzelmek. Hármuk közül valaki nem fogja túlélni ezt a kalandot…

INFÓ

Adrien Lyne (a Flashdance, a 9 és fél hét, a Végzetes vonzerő, a Lolita rendezője) két kiváló színésszel készítette el erotikus jelenetekkel tarkított, feszült thrillerét. A történetet hosszú éveken keresztül dédelgette. Születése visszanyúlik 1968-ig, amikor a mozikba került a francia újhullám neves rendezője, Claude Chabrol egyik mesterműve, A hűtlen asszony (La Femme Infidčle).
„Ez volt az egyik kedvenc filmem, hitchcocki történet, melyben a férj fokozatosan ráébred, hogy a feleségének viszonya van valakivel. Imádtam ezt a sztorit, és ezt használtam föl a film alapjaként. A bűn és a szexualitás nagyon izgalmas téma. Szerintem mindenkiben van egy töréspont, ahonnan könnyen a szakadék szélére tud sodródni. Mi képes ennyire kifordítani önmagunkból? Engem a legapróbb részletekig érdekel a megcsalás és a gyanakvás pszichológiája. Ennél a filmnél előfordulhat, hogy a néző könnyebben meg tud bocsátani egy gyilkosnak, mint egy házasságtörőnek, ami persze kész őrület!"

Richard Gere:
„Ez egy jól felépített, titokzatos történet, melyet nem csupán érdekesnek,
hanem egyenes nyugtalanítónak éreztem. Egy munka kezdetén a szerepben mindig lennie kell egyfajta bizonytalanságnak, aminek megértésére és ábrázolására nagyon sok időt és energiát kell fordítani. Ebben az esetben adott egy átlagos, normális amerikai család, mely a fejlődés egy pontján megrekedt. Ez az állapot nagyon kellemes és működik is, de nyújt újdonságot.
Már nincs benne szerelem, nincs benne intimitás, nincs benne igazság. Mindenki a maga megszokott arcát mutatja a másiknak, és saját rejtett oldalaikat fekete lyukakként fedezik fel önmagukban. Mi az, ami váratlanul el tudja bennünk szabadítani az erőszakot? Mindig foglalkoztatott az a gondolat, hogy az ember voltaképpen kiismerhetetlen a másik ember számára. Mindannyian zárkózottak vagyunk, vastag páncélt növesztünk.

Azt hiszem, épp ezért ragadott meg ez a történet: ha belenézünk ebbe a tükörbe, saját magunkat látjuk… Pályám során általában outsider figurákat játszottam. Ez a fickó viszont mindenben teljesen átlagos. Adrian sokszor rám pirított: Nem és nem! Ez a régi Richard. Én egy új Richardot akarok! Nekem az a fickó kell, aki csak a meccset nézi! Szóval egy Akárki-szerű figurát kellett itt eljátszanom."

Diane Lane:
„Gyakran megtörténik a hosszú távú kapcsolatokkal, hogy az ember azonosítja magát azzal a képpel, amilyennek a másik ismeri. De előfordulhat, hogy rájön, hogy nem csak és kizárólag ez a személy minden pillanatban. Az ember változik, és addig észre sem veszi, amíg be nem csap egy szikra, amitől hirtelen egészen másnak látja saját magát."

Lane-t nem az erotikus jelenetek fizikai, hanem a pszichológiai oldala állította a legnagyobb kihívás elé.

„Nem voltam különösebben berezelve, tudtam előre, hogy milyen feladat vár rám. Felvételről felvételre lettem egyre meztelenebb a filmben, meztelenebb, mint amilyen a privát életben valaha is voltam! Ezt nehéz megszokni. Sok színész megtapasztalja ezt az élményt pályája során. Most már én is a klubhoz tartozom, már tudom, milyen érzés. Számomra az emocionális tartalom megjelenítése volt a kihívás, Connie sebezhetősége és a szexuális kapcsolat miatt érzett kínzó bűntudata."


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

EVA=javuló adózási morál?

A Pénzügyminisztérium tervei szerint az egységes vállalkozási adót (eva) a frissen alapított cégeken… Tovább olvasom