Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

A jegyző megtiltotta a kutyatartást

Összesen százkilencvennyolc kutya rendőrségi lefoglalásával tegnapra sikerült kiüríteni a tenyészeteket. Dr. Dobos József soproni jegyző határozatban tiltotta meg az állatkínzással gyanúsított helybéli férfi két kutyatelepén a további ebtartást.
– Az állatkínzással gyanúsított soproni férfi Új utcai és szőlőhegyi kutyatelepét tegnapra sikerült kiüríteni. Eddig összesen 198 kutyát foglalt le és látott el mikrocsippel a hatóság. Az ebek közül 183-at vittek el bejegyzett állatmenhelyek képviselői, míg 15-öt átmenetileg a gyepmesteri telepen helyeztünk el – tudtuk meg dr. Reinhoffer Csaba alezredestől, a kapitányság bűnügyi osztályának vezetőjétől. – Már csak alig 10–12, a szőlőhegyen szabadon kóborló kutya befogása van hátra. Nehezíti a dolgot, hogy néhány már elkapott eb – éjszaka átugorva, átmászva a kennel másfél méter magas falán – kiszökött. Amennyiben nincs más mód, a győri állatkerttől kérünk segítséget, hogy altatólövedékekkel fogjuk be a kutyákat. A telep áldatlan állapotainak rendezése és kitakarítása már a tulajdonos feladata.
Dr. Dobos József soproni jegyző tájékoztatása szerint a rendőrségtől kézhez kapott iratok és a szakértői vélemények alapján módosították a korábban kutyaügyben kiadott határozatot, s hatályon kívül helyezték a maximum ötven kutyára vonatkozó tartási lehetőséget (Kisalföld, 2006. március 2., Az ebtelep bezárásáért tünetettek). „Mindez annyit jelent, hogy a tulajdonosnak mind az Új utcai épületekben, mind a Balfhoz közeli szőlőhegyen megtiltottuk a kutyatartást” – hangsúlyozta Sopron jegyzője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szívet formált a franciasalátából

Zsűrink Kóródiné Horváth Borbála puttonyos káposztáját választotta a második negyedév legjobb… Tovább olvasom