Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

A Jobbik a magáncsődről szóló parlamenti vitát sürget

A Jobbik a lehető leghamarabb be akarja nyújtani a törvényhozásnak a magáncsődről szóló javaslatait és országgyűlési vitát szorgalmaz azokról.
Z. Kárpát Dániel, a párt parlamenti képviselője szombaton azt mondta az MTI-nek, hogy már az előző ciklusban is hangoztatták a téma fontosságát, s noha korábban a KDNP is ezzel kampányolt, kormányzó pártként négy év alatt nem sikerült elérnie, hogy bizottsági szintről kijusson ez a vita és az Országgyűlés is lefolytassa.

Mint ismertette, pártja egy kicsit eltérő módon gondolkodik a KDNP javaslatához képest, hiszen az akkori kereszténydemokrata javaslat szerint a kirendelt csődbiztos lényegében beleszólhatna a család költségvetésébe, és ő szabná meg, hogy a gyereknek jut-e tandíjra vagy az idős családtagnak gyógykezelésre.

A Jobbik "nem ezen az úton indulna el", nem szólna bele abba, hogy a család mire költse a pénzét, ugyanakkor komoly lehetőségeket látnak egy ingyenesen kirendelt családsegítőben, miután a család csődöt jelent az önkormányzatnál vagy a bíróságnál - fejtette ki.

Hozzátette, hogy két utat javasolnak. Egyrészt a segítő közvetítőként jelenne meg a hitelező pénzintézettel való kapcsolatban, és megpróbálna egy újratárgyalási folyamatban elérni egy a már "pénzügyi szeméttől megtisztított" szerződést, amely a család teljesítőképességéhez igazított, s csökkentett törlesztőrészlettel és meghosszabbított futamidővel "levegőt", tervezhető életet biztosít.

A politikus közlése szerint másodsorban a segítő a munkaerőpiac felé is segítene közvetíteni, adott esetben ingyenes átképzési programokkal.

Kiemelte: meg kell próbálni elérni azt, hogy a lehető legtöbb elszegényedett, megélhetését vesztett ember vissza tudjon térni a valódi munkaerőpiacra. Számos hiányszakma van Magyarországon, még a diplomás szférában is, nyilvánvaló, az átképzési rendszert is meg kell próbálni afelé ösztönözni, hogy piaci folyamatokat próbáljon követni - jelentette ki a Jobbik képviselője.

Z. Kárpát Dániel megjegyezte: egy ilyen rendszerben a támogatott emberekből újra a társadalom produktív tagjai lehetnek, adófizetőkké válnak, s ez a számításaik szerint milliárdokban mérhető hasznot jelent az országnak a következő évtizedben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnai: újratervezés van

Az Együtt-PM szerint kettős tétje van a május 25-i európai parlamenti választásnak. Tovább olvasom