Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 14°C | 23°C Még több cikk.

A Jobbik demonstrációt szervez Szigethalmon

A Jobbik szerint a szilveszter éjjelén Szigethalmon történt késelés tulajdonképpen egy lincselési kísérlet volt.
A Jobbik szerint a szilveszter éjjelén Szigethalmon történt késelés tulajdonképpen egy lincselési kísérlet volt, ami a "cigányterror legtipikusabb és legaljasabb" esete - mondta Mirkóczki Ádám pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki képviselő bejelentette, a Jobbik a közeljövőben demonstrációt szervez Szigethalomra, hogy megmutassák: a magyar társadalom nem fél és a Jobbik fellép a "cigánybűnözés" ellen.

A jobbikos politikus szerint felháborító volt a rendőri intézkedés a szilveszteri esetnél, hiszen az egyik áldozatot már akkor késelték meg, amikor egy rendőr már a helyszínen tartózkodott, aki azonban "a magyar áldozatokat vegzálta a cigánybűnözők helyett" és csak "hosszas győzködés után hívott erősítést". Mirkóczki Ádám szerint az is a magyar igazságszolgáltatást minősíti, hogy a 40 támadóból mindössze egyet állított elő a rendőrség.

Hangsúlyozta: a 2006-os zavargások idején Budapesten több tucat olyan embert állítottak elő, akik esetében az eljárás során a "pszichikai bűnsegédlet" elkövetését rótták fel. A Jobbik szerint a 40 fős cigány társaság minden tagjára is minimum igaz lenne akkor ez a tényállás.

Mirkóczki Ádám leszögezte: ehhez hasonló esetek százával, sőt ezrével történnek Magyarországon, azonban az esetek többségében a megtámadott magyarok kihátrálnak a konfliktusból. Mikor viszont élsportolókkal történik ilyen, akik fel mernek lépni a cigánybűnözők ellen, akkor a támadók részéről előkerülnek a kések. A Jobbik szerint a mostani eset nagyon hasonlít a Marian Cozma veszprémi kézilabdázó halálához vezető 2009-es esethez.

A szilveszter éjjelén egy szigethalmi szórakozóhelyen kitört verekedésben két embert szúrtak meg. Az egyik áldozat a szigetszentmiklósi sportklub, a Sziget SC 19 éves birkózója, a másik pedig az MTK 17 éves ökölvívója. A birkózó életveszélyes állapotban van, a 17 éves ökölvívó 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az egyik támadót, a szintén 17 éves J. János helyi lakost már január elsején gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, a másik támadót jelenleg is keresi a rendőrség.

Mirkóczki Ádám pénteken kiemelte: ehhez az esethez az vezetett, hogy a "cigányság esetében 22 éve a jogokat a kötelességek elé helyezték". Hozzátette: 2012-ben több mint 20 százalékkal több gyilkosság történt Magyarországon, mint 2011-ben, vagyis a kormány intézkedései a három csapás, vagy a szigorúbb Btk. bevezetésével nem hoztak eredményt.

A jobbikos politikus úgy fogalmazott, "igenis van rasszizmus ma Magyarországon, méghozzá a magyarok elleni rasszizmus a cigánybűnözők részéről".

Éppen ezért a Jobbik egy új, "még radikálisabb, még szigorúbb" rendvédelmi koncepciót dolgoz ki, amelynek része lesz egy a cigánybűnözéssel foglalkozó speciális rendőri egység létrehozása, továbbá a cigány-magyar együttélést vizsgáló eseti parlamenti bizottság felállítása is.

Olvasóink írták

  • 2. zero 2013. január 04. 17:45
    „Teljesen igazuk van”
  • 1. papsajt 2013. január 04. 13:40
    „Együtt Jeruzsálemért felvonulás is lesz?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alaptörvény-ellenes a választási eljárási törvény több pontja

A regisztrációs kötelezettség indokolatlanul korlátozza a választójogot és az alaptörvénybe ütköznek… Tovább olvasom