Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

A Jobbik ezután is részt vesz az alkotmányozásban

A Jobbik - bár elfogadhatatlannak és méltatlannak tartja az alkotmányozás eddigi folyamatát - továbbra is részt vesz az új alaptörvény elkészítésének parlamenti vitájában - jelentette be az ellenzéki párt szóvivője szerdán Budapesten, miután pártja értékelte az alkotmányozás eddigi menetét.
Mirkóczki Ádám hangsúlyozta: "felelős politikusként" nem tehetik meg, hogy az MSZP-hez és az LMP-hez hasonlóan kivonuljanak az alkotmányozás folyamatából és ne próbáljanak meg "utolsó csepp erejükig is küzdeni" a saját céljaik elérése érdekében. A szóvivő "hisztipártnak" nevezte az LMP-t és az MSZP-t, akik "csapot, papot hátrahagyva kivonultak az alkotmányozásból."

Az ellenzéki politikus leszögezte: a Jobbik is tisztában van azzal, hogy a kormánypártok a kétharmados többségük birtokában minden ellenzéki javaslatot "lesöpörtek az asztalról," de szerintük ezen logika mentén az egész ciklusban "felesleges lenne bejárni a parlamentbe."

A szóvivő hozzátette: külön normaszöveget a Jobbik nem nyújt be, hiszen a Fidesz és a KDNP is korábban világossá tette, hogy nem támogatják a Szent Korona-tan visszaállítását az alkotmányban, ez pedig az ellenzéki párt számára alapfeltétel lenne.

A Jobbik szerint egész Európában nem volt még példa ilyen gyors alkotmányozásra, ami méltatlan az alaptörvénnyel szemben. Mirkóczki Ádám szerint az is méltatlan, ahogy a kormánypártok "saját magukból is viccet csinálva könyörögnek boldog, boldogtalannak, hogy vegyenek részt az alkotmányozásban, csakhogy ne egyedül, egy pártalkotmányt hozzanak létre."

Olvasóink írták

 • 7. pistike27 2011. március 11. 20:59
  „nagyon helyes az elvekért harcólni kell akkor is ha az eredmény elérésére kevés az esély, a kivonulás egyenlő a hazaárulással , vonuljonak ki a fizetésük felvétele előtt is, ha nem dolgoznak akkor a teljesitményükért fizetés sem jár. Kivonulnak és kritizálnak igy csak a napköziben cselekedhetnek a kis gyermekek de a magukat a választók képviselőinek nevezők ilyet csak akkor tehetnek ha bandához tartoznak az MSZP bandához - ez volt pártelnökük szava amivel Orbán Viktor és KDNP tagjait illette - bizonyságtétel magas kultúrájáról - de ezt a nivót eddig is tudtuk most legalább kiálitotta sikeresen bizonyitványát. üdevözlettel!!”
 • 6. Király75 2011. március 10. 13:00
  „5. ketrin72
  Isten áldjon!”
 • 5. ketrin72 2011. március 10. 11:49
  „mék, pakolok, elmék nyugatabbra, ez már sok.......:)”
 • 4. deszkás 2011. március 10. 10:02
  „LAMATIC! Nem érzem hogy el kell mennem de ha valamit ostobán csinálnak (BÁRKI) azt nem hagyom szó nélkül még akkor se ha az isten szól "valakiből".A "Neked inkább egy külföldi mondja meg mi legyen"re a válaszom:ha kellően felkészült vagyok és világossá teszem a tervem okait akkor abba senki nem tud belekötni.”
 • 3. lamatic 2011. március 09. 19:57
  „2. deszkás 2011.03.09. 17:03 Neked inkább egy külföldi mondja meg mi legyen? Nem baj ha így érzel..tudod ki mondta hogy : el lehet menni.....figy: ők nyertek, nagyon egyszerű az MSZP dolga..jobban kell csinálni és a nép rá fog szavazni..ha ők úgy látják jól hogy nem mennek be, az ő dolguk, ha mi ezt úgy értékeljük hogy, emelt fővel kell veszteni és el kell viselni a rossz munka eredményét, ezt meg mi emberek értékeljük fogjuk és levonjuk a következtetést így vagy úgy.”
 • 2. deszkás 2011. március 09. 17:03
  „Tudjuk és meg is szavazza.A Velencei Bizottság már "csóválta" a fejét.”
 • 1. történész 2011. március 09. 16:50
  „Ugyan kérem ez a jobbik a fidesz cselédje.2006-ban is az volt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A médiatanács 13 milliós kötbért rótt ki a TV2-re

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa 13 millió forintos kötbért rótt ki a… Tovább olvasom