Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

A Jobbik feljelentéseket tesz Szanyi Tibor kijelentései miatt

Feljelenti a Jobbik a gyöngyöspatai ügyben "hazugságokat állító" Szanyi Tibort, de azokat a sajtóorgánumokat is, amelyek csak a szocialista politikus szavait ismertették, a Jobbik cáfolatát azonban nem közölték - mondta Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője.
Az MSZP-s országgyűlési képviselő szombaton közleményben, vasárnap pedig sajtótájékoztatón szólította fel a kormányt, hogy haladéktalanul tegyen rendet Gyöngyöspatán, és zavarja el azt a "fekete sereget", amelyet a Jobbik odaküldött. A szocialista politikus közlése szerint "a Jobbikhoz köthető paramilitáris alakulatok" egy kettős fakeresztet állítottak fel Gyöngyöspatán, és azt meggyújtva "tombolva kiáltoztak" az ottaniaknak.

Sneider Tamás, a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke erre reagáló közleményében úgy fogalmazott: "Szanyi Tibor sajtótájékoztatója újból ráirányította a figyelmet a saját szellemi leépülésére, amikor kettőskereszt-gyújtogatással vádol Jobbikhoz kötődő embereket". Jelezte: a Jobbik az a párt, amelyik állítja a kereszteket, és nem égeti. Az a párt, amelyre Szanyi Tibor gondol, még nincs jelen a magyar politikai életben - tette hozzá.

Szanyi Tibor sajtótájékoztatóját követően Polgár Tamás, a Tomcat néven ismertté vált blogger nyilvánosságra hozta: magát helyi roma lakosnak kiadva ő hívta fel telefonon az MSZP-s képviselőt, és csapta be az állítólagos gyöngyöspatai keresztégetéssel.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője szánalmasnak nevezte, hogy az általuk "hivatásos rettegőknek" nevezett politikusokat és pártokat, amilyen Szanyi Tibor és az MSZP, akár telefonbetyárkodással félre lehet vezetni. A Jobbik szóvivője érthetetlennek nevezte, hogy ha valaki egy olyan súlyú ügy kapcsán telefonál, mint amilyen a gyöngyöspatai helyzet, akkor anélkül adnak hitelt egy ismeretlen szavainak, hogy az információt ellenőrizték volna, és a hazugságból kerekítenek sajtóközleményt, sajtótájékoztatót.

"Mind Szanyi Tibor, mind azok a szocialista politikusok perek tucatjaira számíthatnak, akik ebben az ügyben a hazugságokat állították, és hazug vádakkal illették a Jobbikot. Nemcsak a Jobbik indít pereket, de a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület is, és külön azok a képviselők is, például Zagyva Gyula, akit a szocialista politikusok megneveztek és belekevertek" - közölte a Jobbik szóvivője.

Hozzátette: "finoman szólva elegünk van abból, ha bárki bármilyen hazugságot állít a Jobbikról, az szalagcím minden híradásban, míg a cáfolatot egyszerűen nem hozzák le".

Az ellenzéki párt most átnézi a tudósításokat, s azt követően dönt arról, milyen jogi lépéseket tesz, de a Jobbik a vétkes sajtóorgánumoktól minimum helyreigazítást vár. Szanyi Tibort vélhetően rágalmazásért, becsületsértésért jelentik fel, de erről is később döntenek a párt jogászai - tette hozzá Mirkóczki Ádám.

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai március eleje óta járőröznek a 2.800 lakosú Gyöngyöspatán, állításuk szerint a megszaporodott bűncselekmények miatt. A Jobbik helyi vezetője, Juhász Oszkár az MTI-nek korábban azt mondta: azért járőröznek, mert sok bejelentést kaptak vagyon elleni bűncselekményekről, garázdaságról, zaklatásról és a bűncselekményekkel helyi cigányokat vádolnak.

A Jobbik március 6-án - a rendőrség becslése szerint - mintegy ezer ember részvételével demonstrációt tartott a Heves megyei településen. Vona Gábor, a párt elnöke ez alkalomból úgy fogalmazott, hogy "magyarpárti tüntetést" tartottak a községben.

Olvasóink írták

 • 6. Falcao 2011. március 15. 12:00
  „Jaj szegény déemmel mi lesz.Annyira sajnálom....”
 • 5. bánki 2011. március 14. 18:03
  „5-ke !

  Nézőpont kérdése !

  Legalább nem libsi-bibsi-bolsi gittegylet !”
 • 4. titánia 2011. március 14. 17:32
  „A Jobbik nevű <moderálva> szervezet a magyar nép szégyene. Magyarország nem érdemli meg, hogy ez a szedett-vedett népség "magyarvédőnek" nevezze magát. Mielőbb be kellene tiltani ezt a "pártot", a demokrácia ellenségét.”
 • 3. dodó 2011. március 14. 16:57
  „"...elegünk van abból, ha bárki bármilyen hazugságot állít a Jobbikról, az szalagcím minden híradásban, míg a cáfolatot egyszerűen nem hozzák le"
  "...a Jobbik a vétkes sajtóorgánumoktól minimum helyreigazítást vár"

  -Nekem pedig - és még jó pár minimális igazságérzéssel rendelkező olvasónak - abból van elegem, hogy a DM és elvbarát laptársai az LMP-s schifferek minden agyament ötletét és performansz jellegű önreklámozását heti több tucat sok hasábos cikkben reklámozzák, a sokkal nagyobb súlyú és több embert érdeklő, többek érdekeit képviselő Jobbikot tudatosan elhallgatják, ha írni muszáj róluk a hírt szándékos félrevezetésből megvágják, hogy értelmét vesztve félrevezessék olvasóikat. Odáig mennek a maszatolásban, hogy amikor a megvágott cikkük alá a Jobbik hivatalos közleményét a forrás megjelölésével idézve a hozzászólásokba linkelem/linkeljük, perceken belül eltüntetik: Úgy, mint valószínűleg ezt is.”
 • 2. zero 2011. március 14. 16:28
  „Szanyi enélkül is hiteltelen volt .Aki ezeknek hisz az megérdemli .Még azt tartják bünözőnek aki védi mások értékét ? Mélto vetélytársa gyurcsánynak és a többi 8 évig lopó hazudozó pártársának .És az örökre átmosott agyú szavazoinak.”
 • 1. Tengri77 2011. március 14. 16:17
  „Kedves déem!
  A <hazugságokat állító>-t miért tették idézőjelbe????? Ejnye-ejnye déem....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öten sérültek meg egy balesetben Békés és Békéscsaba között

Békés - Öten sérültek meg egy balesetben hétfőn Békés és Békéscsaba között - közölte a rendőrség az… Tovább olvasom