Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 24°C Még több cikk.

A Jobbik fokozottan védené az egészségügyi dolgozókat

A Jobbik üdvözli azt az egészségügyi kormányzati kezdeményezést, hogy a törvény jobban védje az egészségügyi ágazatban dolgozókat a különféle atrocitások ellen - mondta Gyenes Géza, a párt országgyűlési képviselője, a parlament egészségügyi bizottságának alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
Mint mondta, egyfajta "politikai hibát" javít ki a tárca azzal, hogy - tudomása szerint - módosítani tervezi a nemrég életbe lépett büntető törvénykönyvet, amelynek újbóli módosítása értelmében a jövőben szigorúbb szankciókkal sújtanák azokat, akik egészségügyi dolgozókkal szemben követnek el erőszakos bűncselekményeket. (A pedagógusokra már vonatkozik a súlyosítás a nyáron életbe lépett Btk.-ban.)

Gyenes Géza hangsúlyozta, a Jobbik az egészségügyben dolgozókon kívül a szigorítást kiterjesztené a szociális és a gyermekvédelem területén dolgozókra is.

A parlament egészségügyi bizottságának alelnöke megjegyezte, nem tényszerű az a sajtóhír, hogy a Btk. korábbi módosításához benyújtott indítványok közül "technikai hiba" miatt maradtak volna ki az egészségügyi dolgozókra vonatkozó passzusok. "Ebben semmilyen technikai hiba nem volt, egyszerűen a Jobbik kezdeményezését nem fogadták el" - tette hozzá Gyenes Géza.

Olvasóink írták

 • 6. papsajt 2010. szeptember 17. 07:06
  „az egészségügyi dolgozókat más okból támadják!
  a tanárt általában kultúrálatlanok ütik meg, de a kórházban más a helyzet. Normális embernek is elfogy a türelme, amikor azt látja mennyire lesz..rják a beteget. Az asszisztens jót beszélget telefonon ,a doktor kávézni van, a beteghordó lóg valahol...-tehát semmi benézik az embert”
 • 5. koszone 2010. szeptember 07. 08:32
  „3-hoz !

  Igaz !

  <moderálva>
  25 éve fizetem a tb-t,ha valami bajom van meg megyek a fizetős helyre ,mert ott legalább szóba állnak velem !”
 • 4. dodó 2010. szeptember 06. 20:42
  „Kiktől kell(ene) védeni őket? A ruszin, vagy a lengyel kisebbség viselkedik ilyen előemberi módon?”
 • 3. történész 2010. szeptember 06. 19:34
  „Az egészségügyi dolgozók meg simán leszarnak mindenkit. nekik egy rákos haldokló beteg is egy átlag ember..nem légből kapott dolgok miatt fogalmazom így.
  Érdekes,hogy kutyából nem lesz szalonna..a magán laborokkal kapcsolatos,hogy súlyos ezreket fizetsz a vérvételért,időre mész mert azért mész magán laborba...és a puccosok mit csinálnak összeszedik előtted az összes havert,barátnőt..te meg fizetsz és ugyan úgy félrelöknek mint az Sztk-ban.
  Német o-ban bejelentkeztem az orvoshoz és bizony ügyfél voltam! ! ! az időpont az időpont volt. A Magyar orvosoknak halvány fogalmuk sincs arról,hogy a beteg az ügyfél, az időpont az időpont..és mikor reggel 8-ra 20 embernek ad időpontot az bizony nem gyógyít hanem kasszíroz.. erről ennyit.”
 • 2. KolompárRómeó 2010. szeptember 06. 17:49
  „A jobbik azt mond, amit akar, mert semmibe sincs beleszólása.”
 • 1. zero 2010. szeptember 06. 15:40
  „Nagyon helyes”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb bombákat találtak a városligeti műjégpályán

Újabb tüzérségi robbanótesteket találtak hétfő délelőtt Budapesten, a városligeti műjégpálya… Tovább olvasom