Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 7°C Még több cikk.

A Jobbik határozati javaslatot kezdeményez az iskolai erőszak ellen

A Jobbik határozati javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek az iskolai erőszak visszaszorítása érdekében.
Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselő, a párt szóvivője kedden Budapesten sajtótájékoztatón elmondta, az előterjesztést ezen a héten nyújtják be. A javaslat szerint a parlament egyebek között arra kérné fel a kormányt, hogy készíttessen felmérést az iskolában történő erőszakos cselekmények gyakoriságáról, annak módjáról, típusairól, az áldozatok anonim módon való megkérdezésével.

Elmondta, szeretnék, ha felmérnék, hogy az alkohol, a drog, az egyéb tudatmódosító szerek milyen szinten vannak jelen az iskolákban, és ezek mennyire vannak összefüggésben az iskolai erőszakkal. Hozzátette: azt is szeretnék felmérni, hogy az integrált oktatás bevezetése mennyiben járult hozzá, hogy az erőszakos cselekmények száma megugrott az intézményekben. Mirkóczki Ádám közölte, véleményük szerint az erőszakos integráció nagyban hozzájárult a különböző brutális bűncselekmények elterjedéshez, ezért el kellene gondolkozni a szegregált oktatás bevezetésén.

A szóvivő azt mondta, szorgalmazzák, hogy szervezzenek kirándulásokat különböző büntetés-végrehajtási intézményekbe elrettentés céljából, valamint hogy vizsgálják felül az iskolarendőri programot. Utóbbi kapcsán azt javasolta, hogy tényleges és mindennapos rendőri jelenlét legyen azokban az oktatási intézményekben, ahol a helyzet tarthatatlan.

Mirkóczki Ádám szólt arról is, hogy különösen a szigetszentmiklósi eset kapcsán felül kellene vizsgálni a gyermekvédelmi rendszert is.

Hozzátette, az iskolai erőszak legkülönbözőbb formáival szinte minden nap lehet találkozni, de döntő hányaduk mégsem kerül nyilvánosságra, mert az áldozatok félnek. Mint mondta, a kormánytól és a hatóságoktól csak azt látják, hogy a pszichológiai tanácsadásra és a megelőző kampányra fókuszálnak, amelyekre ugyan szükség van, de ezek közép- és hosszú távú eszközök, melyek mellett rövid távon ható javaslatok is kellenek, ezért nyújtják be a határozati javaslatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidelitas: az ellenzékiek összeálltak, mint két kicsi lego

A Fidelitas szerint "a Munkásmozgalmi Pantheon és az egykori SZDSZ leányvállalatai úgy álltak… Tovább olvasom