Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 10°C | 24°C Még több cikk.

A Jobbik hosszabb távon is megadóztatná a multikat

A Jobbik a kormány rövid távú elképzeléseivel ellentétben hosszabb távon is támogatná a multinacionális cégek extraadóztatását - mondta Hegedűs Tamás, a párt frakcióvezetője az egyes ágazatokat terhelő különadóról szóló törvényjavaslat összevont általános és részletes vitájában, hétfőn este a parlamentben.
Hegedűs vezérszónoki felszólalásában hangsúlyozta: alapvetően egyetértenek a válságadó céljával, a "multik megszorongatásával", hiszen szerintük most azoknak is fizetniük kell, akik az "elmúlt években indokolatlanul nagyot kaszáltak" gyakran monopolhelyzetük, illetve piaci erőfölényüket kihasználva.

Az ellenzéki képviselő ugyanakkor arra is figyelmeztetett, hogy a kormánynak meg kell akadályoznia a válságadó fogyasztókra, illetve beszállítókra való áthárítását. A jobbikos politikus szerint csak azoknak a multinacionális cégeknek szabadna Magyarországon maradnia, amelyek hozzájárulnak a közteherviseléshez, míg a "magyar lakosságot kopasztó" vállalatok után nem szabad könnyeket hullatni.

Hozzátette: a kabinetnek a következő években be kellene zárnia azokat a kiskapukat, amelyek lehetővé teszik, hogy a nemzetközi nagyvállalatok könyvelési ügyeskedéssel tüntethessék nyereségüket az állam elől.

Hegedűs Tamás arra is rámutatott, hogy a hipermarketek esetleges forgalomcsökkenésével közelebb kerülhet az önálló magyar élelmiszerellátás reális célja, hiszen a nagy élelmiszerláncok a kezdetektől a magyar kiskereskedők kárára terjeszkedtek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az LMP leállíttatná a lakosság visszatelepítését

A Zöld Baloldal és a Lehet Más a Politika azt követeli a kormánytól, hogy Kolontáron és Devecserben… Tovább olvasom