Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 3°C Még több cikk.

A Jobbik jogosnak tartja a rendvédelmiek követeléseit

A Jobbik teljes mértékben jogosnak tartja a rendvédelmi dolgozók követeléseit; az ellenzéki párt szerint méltatlan az a helyzet, amelyet a kormány a közszolgálatban az elmúlt év során teremtett.
Bertha Szilvia, a Jobbik országgyűlési képviselője szombati, a Parlament épülete előtt - a rendvédelmi dolgozók demonstrációjával egy időben - tartott ajtótájékoztatóján azt mondta, elhibázottnak tartják azt a reformnak, hatékonyságnövelésnek nevezett intézkedéssorozatot, amely valójában "durván megrövidíti" a köztisztviselők, kormánytisztviselők, közalkalmazottak, rendvédelmi dolgozók még meglévő, minimális juttatásait, csorbítja jogaikat.

Utalt arra: a közszolgálatban korábban felépített életpályamodellek azt a célt szolgálták, hogy az állam szolgálatával együtt vállalt bizonyos jogoktól való megfosztottságot, a versenyszférához képest alacsonyabb béreket kompenzálják.

A jobbikos képviselő szerint tönkretették a közszolgálatiságot, mint hivatást, az életpályamodelleket szétverték, továbbá szétesőben van az oktatás, az egészségügy, a rendvédelem és a közigazgatás is.

Felháborítónak nevezte, hogy a kormány újra csak ezen a rétegen akar spórolni, és hogy például a tűzoltók elmaradt túlóradíjait sem akarja kifizetni. Jelezte: a kormány hiába hárítja át a fizetési kötelezettséget az önkormányzatokra, ha a települések nem kapják meg ehhez a forrásokat.

A képviselő a korkedvezményes nyugdíj megszüntetését érthetetlennek mondta. Ezzel kapcsolatban közölte, a Jobbik a hosszú távú megoldást a nyugdíjrendszer teljes átalakításában látja, egy az állam által működtetett egyéni számlás rendszerben. Mint mondta, ennek megteremtéséig azonban feltétlenül szükségesnek és ésszerűnek tartják a korkedvezményes nyugdíjba vonulás jelenlegi gyakorlatának megőrzését.

Bertha Szilvia a demonstrációra utalva arra mutatott rá, hogy a rendvédelmi dolgozók hivatástudatból, nem pedig saját magukért tüntetnek, hiszen legtöbbjük jóval több fizetésért is el tudna menni dolgozni.

Mint fogalmazott, gyakorlatilag az egész ország működéséről, a rendről, a biztonságról van szó.

Olvasóink írták

  • 1. dodó 2011. április 16. 21:04
    „Nagy részét én is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabadlábon a Szebb jövőért egyesület őrizetbe vett tagjai

Megszüntette a garázdaság miatt indított eljárást a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület öt tagja ellen a debreceni bíróság, és szabadlábra helyezte őket. Tovább olvasom