Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

A Jobbik kiáll a nemzeti eszközkezelő társaság mellett

A Jobbik szerint a Nemzetközi Valutaalap (IMF) átlépett egy határt, ha igazak azok a sajtóhírek, amelyek szerint a testület nem támogatná a bajba jutott devizahitelesek megsegítésére a kormány által létrehozandó nemzeti eszközkezelő társaság felállítását.
A jobbikos Sneider Tamás hétfői, a Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján közölte, ha a kormány meghátrál ebben a kérdésben és kilakoltatnak embereket, akkor az ősz folyamán "óriási elégedetlenség fog kialakulni" és a Jobbik kész az utcai demonstrációkra. Hozzátette, akár a Magyar Nemzeti Gárdával karöltve megakadályozzák a családok kiköltöztetését.

A politikus leszögezte, hogy ha szükséges élőláncot alkotnak a kiköltöztetendő családok házai előtt. Megengedhetetlennek nevezte olyan állapotok kialakulását, hogy "karhatalommal és rendőri századokkal" költöztessenek ki családokat, mert akkor "Dél-Amerika leszünk, teljes mértékben. Ez a gyarmati sor legutolsó stációja, ha ezt engedjük". Hozzátette, készek a polgári engedetlenségre, és ha kell, ő akkor börtönbe is hajlandó vonulni az ügyben.

A Hírszerző információi szerint az IMF Budapesten tartózkodó delegációjának nem tetszik a hitelesek megmentésére szánt eszközkezelő társaság koncepciója, ugyanis jelentősen növelné az államháztartási hiányt. A lap szerint a kormány ezt úgy szeretné elkerülni, hogy az eszközkezelőt nem az államháztartás részeként számolná el, de az IMF küldöttei hangsúlyozták, hogy a valutaalap mint finanszírozó az államháztartási hiányba bele fogja számítani az eszközkezelőre fordított állami forrásokat.

Olvasóink írták

 • 5. sima 2010. július 13. 14:04
  „Miért csak a Jobbikot zavarja az EU és az IMF ilyen mérvü hozzáállása ? A többi párt miért hallgat mint sz... a fűben ?”
 • 4. achilleus 2010. július 13. 10:00
  „Az EU + a valutaalap bezzeg nem finnyáskodik, ha offshorista szennyedékek rekordbérének megvédéséről van szó:

  2010-07-13 09:02
  Nem csökkenthető Simor fizetése? - Mandátuma lejártáig nem csökkenthető Simor András jegybankelnök havi 8 millió forintos bére az Európai Központi Bank véleménye szerint. Az uniós intézménytől a nemzetgazdasági minisztérium kért állásfoglalást az ügyben. Az irat szerint a Magyar Nemzeti Bank hivatalban lévő elnökének és más vezető tagjainak fizetését azért nem lehet csökkenteni, mert a bankvezetők függetlenségének része az is, hogy mandátumuk alatt nem változhatnak a kinevezésükkor érvényes feltételek. Az Európai Központi Bank véleménye szerint ráadásul a kormány a jövőre vonatkozóan is csak úgy szabhatja át a jegybanki fizetéseket, ha abban az MNB együttműködik."”
 • 3. Fremen 2010. július 13. 00:09
  „Apátfalvifaszagyerek! Bürokraták alatt Lázár Szvetozár féle léhűtőket értesz?

  Még mindig nem kaptam arra választ, hogy a Lázár Szvetozár nevű "főrendőrről" szóló cikkekhez ugyan miért tilos hozzászólni?

  http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/lazar_szvetozar_20_eve_uldozi_a_rosszfiukat_/2164721/

  Úgy megírnánk, hogy mennyire becsüljük, hogy a legalább 160 kilójával, hogy lohol a kisportolt "rosszfiúk" nyomába.:)))

  Kapaszkodjatok meg kedves fórumozók!

  A fenti cikk június 22-én látott napvilágot. Én másnap írtam hozzászólást, több egykori kollégámmal együtt, Szveti néhány viselt dolgáról a cikkhez. Azóta ezeket törölték, sőt minden hozzászólást töröltek valamiért.:)))

  Nos, pénteken kaptam az infót, hogy tudják ám Lázárék, hogy ki vagyok. "Kinyomozták". Nyomozták annak ellenére, hogy a hozzászólásaim megírása után magánlevélben kerestem meg őt személyesen iwiw-en, bemásoltam neki a cikk linkjét is.

  Most töri a fejét, hogy tesz-e ellenem feljelentést. És biztassa mindenki, hogy tegyen! Minden róla szóló állításomat tucatnyi tanúval és dokumentummal tudom alátámasztani. :)))”
 • 2. jozko 2010. július 12. 23:38
  „Nem ez a megoldás! Ha csak ennyi a " radikális változás" -utcai demonstráció és fogadkozás- az nagy csalódást fog okozni Jobbikos körökben!”
 • 1. apátfalvifaszagyerek 2010. július 12. 22:32
  „Akárhogy is nézzük, ezúttal igaza van a Jobbiknak. Sajnos a kizsákmányoló bankok már az emberek utolsó pénzét is képesek elszedni. Ezen változtatni kell. TŰZBE A BANKOKKAL, ÉS A ROHADT HIVATALOKKAL (A TETVES BÜRÖKRATÁK PEDIG NE AJVÉKOLJANAK, IRÁNY A KRUMPLIFÖLD, ÉS VÉGEZZENEK IGAZI MUNKÁT!)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Módosulhat a volt köztársasági elnökök jogállása

A volt államfők a közjogi rendszer részévé válnának a köztársasági elnökök jogállásáról szóló… Tovább olvasom