Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

A Jobbik lemondásra szólította fel Sebestyén László fideszes képviselőt

A Jobbik lemondásra szólította fel Sebestyén László, fideszes képviselőt és várják tíz havi tiszteletdíjának visszafizetését, mivel a párt szerint a politikus nem lehetne az Észak-Magyarországi Regionális Vízmű (ÉRV) Zrt. egyik igazgatója.
Novák Előd, a párt alelnöke ezt arra reagálva közölte hétfőn, hogy a Fidesz azt írta: valótlanul állította a Jobbik, hogy a fideszes Sebestyén László az országgyűlési képviselői mandátumával összeférhetetlen tisztséget tölt be. A Fidesz álláspontja szerint Sebestyén Lászlóra nem vonatkozik az összeférhetetlenségi jogszabály.

A Jobbik MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: álságos magyarázkodásról lehet szó és elképesztő a Fidesz jogértelmezése, amely Sebestyén Lászlót képviselőt "mentegetik". Sebestyén László az állami tulajdonú ÉRV Zrt. vezérigazgató-helyettesével megegyező, havi egymillió forintos fizetést felvevő cégjegyzésre jogosult igazgatója - olvasható Novák Előd közleményében. Hozzátette: az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvény valóban nem említi a "fejlesztési és karbantartási igazgató" titulust, mint ahogy számtalan másik hasonló igazgatófajtát sem. Az efféle csalás méltatlan egy országgyűlési képviselőhöz - hangsúlyozta.

A kormánypárt arra reagálva juttatott el közleményt az MTI-hez hétfőn, hogy a jobbikos Novák Előd szombaton bejelentette: pártja az Országgyűlés összeférhetetlenségi bizottságához fordul, mert szerintük Sebestyén László fideszes országgyűlés képviselő összeférhetetlen módon dolgozik egy állami cég vezetésében.

Olvasóink írták

 • 5. jozko 2011. február 22. 16:34
  „Ha ez tendenciává válik, a parlament fele kicserélődik!”
 • 4. zoltanszabo 2011. február 22. 12:13
  „Ez a fityesz-párt nem a kisemberekért van.
  Csak olyan törvényeket hoznak ami csak NEKIK JÓ !!!!
  Ezt is símán megszavazzák ! Az ellenzék--meg mehet a pi@ba. Az ellenzék egy nagy O-
  Erre a bandára--semmilyen törvény nem vonatkozik. Se a bér plafon, se az összeférhetelenség, se kresz szabály, azt csinálnak amit akarnak--a nép meg csak tűr !!”
 • 3. igazságkereső 2011. február 22. 10:44
  „Érdekes, hogy sokakra nem vonatkozik semmiféle jogszabály, miközben országunkban egymás után halnak meg emberek fűtetlen lakásokban,ellátatlanság következtében,miközben azok, akikre nem vonatkoznak a jogszabályok,egyik állást a másik után töltik be,miután emberek ezrei munkanélküliek,koruknál fogva már nem veszik fel egyetlen munkahelyre sem,de nyugellátásra még nem jogosultak ( 57-58 évesek!!)! Tessék mondani: kormányzati szinten nem lehetne hatékonyabban,frissebben e tárgykörben is törvényt alkotni,mint amilyen sebesen megalkottak olyan törvényeket,mely a Magyarországon élő emberek súlyos helyzetén egy jottányit sem segít, nem viszi előbbre helyzetük emberi szintre vitelét?!!”
 • 2. orhidea2011 2011. február 22. 07:42
  „Szerintem egyéni képviselői javaslatként maga az érintett Sebestyén László nyújt be módosító javaslatot a Tisztelt Ház elé, amit persze a 2/3-dal gyorsan el is fogadnak majd. Így már magyarázkodniuk sem kell.
  És ezt a problémát is megoldották.”
 • 1. gereben 2011. február 21. 23:45
  „halmozgatunk, halmozgatunk, majd kidumáljuk.....fideszes mentalitás, csak dőljön a lé. Éljen a 16%-os adókulcs a gazdagoknak! A szegények meg.......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három személyautó ütközött az M3-ason

Három személyautó ütközött hétfő este az M3-as autópályán, a 135-ös kilométernél, Budapest felé, a… Tovább olvasom