Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

A Jobbik megtisztítaná a sporttársadalmat

A Jobbik azt kéri a kormánypártoktól, hogy támogassák az alkotmány módosítását kezdeményező javaslatukat, amellyel "meg lehetne tisztítani" a magyar sporttársadalmat az egykori állampárti vezetőktől - hangzott el Szilágyi György országgyűlési képviselő keddi sajtótájékoztatóján.
Az alkotmánymódosítás szövege szerint nem viselhetne tisztséget "sporttal kapcsolatos tevékenységet végző társadalmi szervezetben, köztestületben, alapítványban, nem lehet a sportért felelős minisztérium, illetve a sporttal kapcsolatos tevékenységet végző más központi államigazgatási szerv vezető beosztású kormánytisztviselője, állami többségi vagy résztulajdonban álló - sportintézmények vagyonkezelésében szerepet vállaló - gazdasági társaság vezető tisztségviselője vagy ezen gazdasági társaság ellenőrző szervének tagja az, aki az 1949. augusztus 20-át követő és az 1990. május 2-át megelőző időszakban állami vezető, az egykori állampárt vezető tisztségviselője, vagy bármely erőszakszervezet vezető beosztású tisztje volt".

Szilágyi György hangsúlyozta: az alkotmányügyi bizottság szerdai ülésén dönt a javaslat tárgysorozatba vételéről. A Jobbik szerint ha a kormánypárti képviselők komolyan gondolják az elszámoltatást, akkor támogatják a javaslat tárgysorozatba vételét és ezzel a "sporttársadalom megtisztítását".

Olvasóink írták

 • 5. Bunghole99 2011. február 22. 20:48
  „rászízmús !!”
 • 4. zero 2011. február 22. 19:45
  „Támogatom”
 • 3. deszkás 2011. február 22. 15:20
  „És az igazságszolgáltatást miért nem? Mondjuk.”
 • 2. queenmargareth 2011. február 22. 13:52
  „most csalódtam. nem azt kellene tisztogatni...már majdnem jobbikos lettem. egyre fölöslegesebb dolgot tesz mindenki. múlt.és a jövő??????már kihalnak!!!”
 • 1. anyahajókabinajtóhajtogató 2011. február 22. 12:51
  „Támogatom őket!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A klímaváltozás miatt hosszabb a parlagfűszezon

A klímaváltozás azzal is együtt jár, hogy hosszabb az allergiát okozó parlagfű szezonja, és északabbra haladva egyre rosszabb a helyzet a 16 évvel korábbihoz képest. Tovább olvasom