Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

A Jobbik népszavazást tartana Magyarország uniós tagságáról

A Jobbik szerint Magyarországon népszavazást kellene tartani arról, hogy továbbra is tagjai maradjunk-e az Európai Uniónak.
Balczó Zoltán, az ellenzéki párt alelnöke, a Jobbik országgyűlési képviselője az MTI-nek küldött szombati közleményében azt írta: Magyarországon a közvélemény-kutatások szerint is egyre nagyobb az EU-s tagságunkkal kapcsolatos kiábrándultság, ezért "itt az ideje annak, hogy végre felálljon a Jobbik által javasolt parlamenti eseti bizottság, amelynek a feladata uniós csatlakozásunk komplex, a közvetett hatásokat is figyelembe vevő mérlegének elkészítése lenne". Ennek ismeretében pedig népszavazáson kell a magyar társadalomnak döntenie arról, hogy a jövőjét egy teljes politikai unióban, az Európai Egyesült Államokban képzeli el, vagy a nemzetek szükséges önrendelkezését biztosító Nemzetek Európája koncepció keretében - írta.

Az ellenzéki párt politikusa szerint megdöbbenve értesültek arról, hogy José Manuel Barroso, az Európai Bizottság (EB) elnöke kilátásba helyezte Magyarországgal szemben az uniós kötelezettségszegési eljárás megindítását az alaptörvény negyedik módosításával kapcsolatosan, ugyanakkor tételes bírálataik ismertetésével együtt szükségesnek tartják kijelenteni, hogy nem értenek egyet azokkal a sarkos állításokkal, amelyek szerint Magyarországon megszűnt a jogállam és a demokrácia, a diktatúra kiépítése zajlik, s a megoldást nemzetközi szervezetektől kell várni.

Az EB elnök által tételesen felsorolt aggályok között ugyanakkor nem szerepel a Jobbik legerőteljesebb kritikája, a véleménynyilvánítás szabadságának drasztikus korlátozása, a közbeszédnek a "politikailag korrekt" kalodába szorítása - írta Balczó Zoltán, megjegyezve, visszatetszőnek tartják, hogy a magyarországi, 2006 őszi események kapcsán, amikor "emberi jogi krízishelyzet alakult ki, békés tüntetők tömegére tört rá a rendőrség, a bíróságok pedig futószalagon hozták a később megalapozatlannak bizonyult 30 napos elzárási határozatokat, mélyen hallgattak a demokrácia és jogállamiság megsértését árgus szemekkel figyelő európai intézmények" - áll a közleményben.

Olvasóink írták

57 hozzászólás
 • 57. JungHeinrich 2013. április 16. 06:02
  „Kicsit felreertelmezik sokan mi is a demokracia. Nem feltetlenul jelent teljes egyenloseget ,minden rendszer hibaja ellenere a kommunizmus a legkedveltebb allamforma ahogy a kommenteket olvasgatom. Mikor fogja fel vegre valaki hogy ezt nem az unijo, nem a szefard zsidok es nem is VanRompuj cseszte el hanem az huszoneve regnalo politikai elit Orbanostol Gyurcsanyostol aki a magyar nep gyermekei kozul kerult ki. Roviden tarsadalmunk gorbe tukre a magyar politikai elit....ennyire luzerek vagyunk :-(”
 • 56. rózsakert 2013. április 15. 11:12
  „52.fotelagy 2013.04.15. 08:33

  Kérdezze meg a PICK-CBA-REÁL -COOP stb dolgozókat - mi a véleményük a munkáltatójukról?”
 • 55. rózsakert 2013. április 15. 11:11
  „52.fotelagy 2013.04.15. 08:33

  EZ A LÉNYEG:Itt kitalálták a demokráciának nevezett maszlagot, hogy a népek ne háborogjanak, egyébként mindent a tőkeérdekek határoznak meg

  TEHÁT : mindegy , hogy maygar vagy külföldi tőke... A TŐKE PROFITOT AKAR , csak a külföldi mögött nincs politikai hátszél ,mint az ismert cégkonszern mögött -ennyi !

  ez így volt-van és lesz---ha van pénzed valaki vagy, ha nincs a hazádnak nevezett helyen is senki leszel...ez törvény-sajna.”
 • 54. pala1964 2013. április 15. 11:03
  „jól maszatolsz: ott sincs, itt sincs demokrácia

  lefordítom: a pályakezdő diplomások ott is, itt is eladóként, mosogatóként, baby-sitterként, stb. tudnak csak elhelyezkedni... csak nem mindegy, a Tesco 100 000 Ft-jáért, vagy a kinti szálloda recepcióján átszámítva 400-600 000 Ft-ért teszik...

  ugye, mekkora nem mindegy...

  amúgy meg kit zavar, ki a fene a miniszterelnök, ha jól mennek a dolgok... hogy ki, teszem azt, a svájciak miniszterelnöke... ugye, mint az egészség, nem érdekes, amíg van... és az, hogy nálunk nem így van, az elsősorban a mindenkori vezető sara, főleg ha nagy hangon bejelenti, hogy ő aztán tutira tud mindent... szerényebben elvtársak, szerényebben... a hibákat is elnézzük, ha látszik a jószándék és őszinteség... ugye senki nem röhögteti ki magát azzal, hogy a jelenlegi úri-kommunisztikus kurzus ilyen erényeket akár csak nyomokban is tartalmazna?”
 • 53. pala1964 2013. április 15. 10:56
  „szvsz most lépjünk ki, oszt jó napot

  (...és majd miután a vakok is látni fogják, ez mekkora öntökönbökés, na majd akkor az új, ennél demokratikusabb /mert csak olyan lehet a jelenlegi egyszemélyi vezetésű bábszínházhoz képest/ kormány alatt visszalépünk oda, ahová amúgy ha nem is akarnánk, de gazdasági kényszerek okán amúgy is tartozunk...)

  majd meglátjuk, milyen a nemzeti tőkés lelkülete: Demján, Csányi, stb... ugye nem érzi senki, hogy ezek a nevek és a "jótevőink" szavak szinonimák lennének....?”
 • 52. fotelagy 2013. április 15. 08:33
  „Kicsit jobban is értelmezhetted volna a mondandómat. Nem állítom, hogy az általad sorolt helyeken jobb lenne. Én azt mondom, hogy szabadság sehol sincs a Földön: ott sincs, de itt sincs. Itt kitalálták a demokráciának nevezett maszlagot, hogy a népek ne háborogjanak, egyébként mindent a tőkeérdekek határoznak meg. Csak akkor lenne nagyobb szabadság, ha a népek visszaszereznék az elvesztett önrendelkezésüket.
  Szabadság? Ne áltassuk már magunkat! Rabszolgaság van itt mindenütt, csak kicsit más a díszlet!”
 • 51. rózsakert 2013. április 15. 08:27
  „49.fotelagy 2013.04.15. 05:53

  TETSZIK !
  A multik kevésbé zsákmányolják ki magukat ,mint a saját "maygar" vállakozóik.Kérdezzen utána és meglepődik.
  Az UNIÓ megéléséhez , a mentalitást kellene nagyon megváltoztatni, nem illik már kürttel és fokossal kopogtatni munkáért az áhított nyugaton !”
 • 50. Mil 2013. április 15. 07:24
  „Bezzeg a büszke ÉSzak-Korea, Belorusszia, ott mennyivel jobb igaz? :) VAgy Moldova.. Törökország?
  Az említett országok nem EU tagok, de nem hinném hogy jobb és szabadabb ott az élet! Sőt, Észak-Korea nyugati segélyeken vegetál, Töröko. gazdaságilag szorosan kapcsolódik az EUhoz, Moldova pedig belépne, ha beengednék. Valahogy mindenki nyugat felé törekszik, a fene se érti ezt.. Belorussziában pedig diktatúra van, moszkvai függésben. Mennyivel jobb lenne Moszkva vagy Peking "gyarmatának" lenni, mint Brüsszelé, igaz? :)
  Ha kicsit is gondolkodnál, átgondolnád a dolgokat, nem írnál ekkora égbekiáltó hülyeségeket. Pl mi lesz az országgal, ha itt európa közepén egymagunk kilépünk, kiutáljuk a multikat, és az árral szemben úszunk.. Pl miből él meg az ország ha nincs devizabevétele? Miből vesszük az olajat, gázt stb? Ki fog minket támogatni, az alapvetően történelmileg ellenséges környezetünkben ? Mi lesz a határon túli magyarokkal ? Sajnos történemi hátterünkből kifolyólag, szegénységünk miatt nem tudununk önállóan megállni a lábunkon. Igazából erre ma már egy ország sem képes, mindenki függ valakitől. Talán csak az USA nem. Egyébként az általad ajnározott "keleten" még sokkal jobban odadobták a lakosságot a multiknak, pl Kínában. TEljesen kiszolgáltatottak a dolgozók, és bagóért dolgoznak. Nemrég volt egy cikk, hogy Pekingben a nyilvános WCben él egy család..
  Szóval ha nem tetszik a nyugat, elhúzhatsz keletre egymagad, hogy megízleld. Moldova pl nincs olyan messze. Törököknél pedig még az éghajlat is jó :) HA szereted a meleget. Ott szted biztos jobban és szabadabban élnél.”
 • 49. fotelagy 2013. április 15. 05:53
  „Mi jobb ezekben az országokban a nyugatnál? A szabadság? Mert mi itt olyan nagyon szabadok vagyunk? Látszatszabadság ez, azt tesszük, amit a multik nagyurai lenyomnak a torkunkon, és még örülünk is neki. Olyanok legyünk, mint a kutyák, akik örülnek az odadobott ételmaradéknak, miközben a gazdájuk az életük ura?
  Különben is: miért nézed le az említett országokat? Jártál ott?”
 • 48. X_Y 2013. április 15. 04:47
  „45. fotelagy 2013.04.14. 21:08

  Mi tart vissza. Lépj ki. Vár Ukrajna, Kirgizisztán, Észak-Korea...Csupa független Tündérország, akiknek nem diktál az EU :)”
 • 47. jozko 2013. április 15. 00:12
  „43. Francois:

  Ha jól emlékszem, pontosan így szól a latin idézet: "Ad astra per aspera"
  Vagy talán úgy követelte Vysi tanár úr : "Per aspera ad astra..."- őszintén szólva erre már nem emlékszem pontosan.
  A fordítása is elég laza volt, valahogy így: "Nehéz az út a csillagokig..."
  Nagyon ájtatoskodni kezdtél ezzel a gyakori "Ámen"-nel, csak nincs megbánni valód ?

  A 38.# kommentemben éppen az általad is említett és hasonló értékekre céloztam, amelyektől viszont idő előtt és "áron alul" váltunk meg - de addigra ki is fosztottak már minket , leginkább a mi zsírunkon meghízott milliárdosaink!

  A nagy elánnal indult Jobbik leginkább a tyúktolvajokra hajt rá - no meg azonnal meglincselné a több mint 92 éves Biszku Bélát - pedig minden rendszernek vannak hithű és a végsőkig kitartó , elszánt emberei ...
  Ugyanakkor a közelükbe sem mernek menni a közelmúltban milliárdossá lett, vagy már a "rendszerváltozás :)
  időszakában hülyére gazdagodott multimilliárdosainknak!
  Parlamenti /és EU / képviselőség, jó dohány, vasalt nadrág, mentelmi jog - egyik 19, a másik egy híján 20.
  Egy, a választások időszakában önmagát "radikálisnak" bemutató pártnak alig futja többre, mint egy kis színes flórklórra?
  Engem különösebben nem zavar - amíg nem az "ország" nevében okoskodnak pl. az Unióban - de mit szól a saját
  választótáboruk az operett politizáláshoz?”
 • 46. egy_ember1 2013. április 14. 21:49
  „Brüsszel nem Moszkva! Sajnos...
  Azt hiszem, jobban járnánk Angela Merkel-lel mint a mi politikusainkkal...”
 • 45. fotelagy 2013. április 14. 21:08
  „Szerintem azért nem kellene erről népszavazás, mert azonnal ki kellene lépnünk. Az eu-s úgymond tagságunk csak intézményesíti a gyarmati státuszunkat. Gyakorlatilag az eu minden nap beavatkozik az ország belügyeibe. Miért jó az nekünk, hogy Moszkva helyett Brüsszelből mondják meg nekünk, hogy mit szabad csinálnunk, gondolnunk? Az eu tagsággal feladatuk az utolsó esélyünket is arra, hogy mi irányításuk a sorsunkat. És mindez leöntve a demokrácia mázával. Még örüljünk is neki!”
 • 44. mattil 2013. április 14. 20:20
  „1. Az Uniós tagságunkról már volt népszavazás belépésünk előtt. Mellette szavaztunk.
  2. Magyarország nem 2004 óta ment tönkre, hanem akkorra már régesrég szét volt cseszve az összes egykori állami nagyvállalat, TSZ, öntöde, cukorgyár és mindezek vonzáskörzetének települései, ahonnan a legtöbb támogatóját szerzi most a Jobbik emberanyag tekintetében. Jó persze elhiszem, hogy mindig kell egy bűnbak, és ha állandóan ezt sulykolják az ottaniakba, akkor már ők is kezdik elhinni, hogy az EU miatt van mindez, de azért van aki még emlékszik 2004 előttre is és arra hogy "már jóval korábban megszünt a gyár".
  3. Akik ilyeneket kitalálnak szerintem sohasem jártak még pl. Komáromban, a történelem által kettészakított városban és nem érezte át milyen nagyszerű az, hogy a Schengeni csatlakozás óta közel száz év után újra szabadon lehet átmenni délről északra és viszont. Bár a város még mindíg két országhoz tartozik, de gyk. már újra egyesült és éppen mostanában kezdik tervezni a közös tömegközlekedést és így tovább. Arrafelé nincs is Eu ellenesség hiszen ténylegesen tapasztalják mit is jelent.
  4. A Jobbikosok nagy része a legfiatalabb korosztályhoz tartozik, akik már úgymond beleszülettek a jóba, így bár többen is írták, hogy milyen is a határellenőrzés, útlevélkérés, valutakeret stb. nekik már fogalmuk sincs róla milyen is volt ez. És bár a mi korosztályunknak ez a fiatalkorához tartozott és nincs is talán olyan akinek ne lennének sztorijai arról hogyan csempészték annó a farmert, vagy ült rá a nagymama a COCOM- listás C64-re és walkmanra a határ előttt, és hogy hány helyre lehetett eldugni az 50 dolláron felüli valutát, a valóságban nem volt ez azért annyira szívderítő dolog. A mai fiatalok igazából ezt már nem értik és igencsak fel lennének háborodva, ha ezek közül bármi is "újrateremtődne", mint ahogy azt sem értik, hogy a mi korosztályunk akaratlanul is miért áll meg egy pillanatra a határvonalon, amikor már se határellenőrzés se semmi egyéb. Idén nyáron Kőszegre szeretnénk kirándulni az egyik túraútzvonal legalább 3-4 helyen metszi az egykori határvonalat. Na ilyen gyalogtúra elképzelhetetlen lett volna akkoriban, ma meg már az osztrákokkal közösen kiépített kerékpárút, pihenőházak stb várja azokat akik pl. ezt a túrautat szeretnék bejárni.
  5. Az únió nem csak arról szól hogy mi kérünk pénzt ők meg adnak. Az eddig írtakból talán már sejthető, hogy miről is igazán.
  6. Az hogy akkora idióták vagyunk, hogy munkahely- és értékteremtő beruházások helyett mindenféle marhaságra (wifi a falusi buszmegállóba, 30 centis kilátó stb.) pályázunk az úniós keretből az bizony elég vastagon azok sara is akiket mi helyeztünk ilyen pl. politikusi, pályázatreferensi és hasonló pozicióba. A jobbikosokat is mi (mármint a nép) tettük oda. Csak én érzem egyedül, hogy ők az ezzel járó feladatuk helyett foglalkoznak ilyen marhaságokkal miközben éppen az lenne a dolguk, hogy mindent kiharcoljanak, hogy nekünk jobb legyen és minél nagyobb legyen pl. a támogatás hányada? Ha pedig rossz a pályázati rendszer, megbénítja az egészet a bürökrácia stb azért is nekik kellene most amikor képviselők ez ellen ágálni, törvényjavaslatokat kidolgozni és ilyenek, merthogy ezért tartjuk őket!”
 • 43. Francois 2013. április 14. 20:00
  „38. jozko 2013.04.14. 15:38 "A belépést kellett volna jobban előkészíteni" 1.Ez nem kívánságműsor volt! :) 2. nem mi kellettünk hanem a piac, meg a piaci partnerek.... tömören ennyi! :) Ad astra per asperas. :) Ámen”
 • 42. Roland1000 2013. április 14. 19:56
  „Csak remélni merem, hogy Ballas olvasta a válaszokat... Na de, az hagyján, hogy Ballas nem gondolt bele, hogy mennyit köszönhetünk az Uniónak, de hogy azok a politikusok sem, akik az országot igazgatni akarják..., az már inkább elszomorító.”
 • 41. Roland1000 2013. április 14. 19:34
  „Annyi úniós támogatást kaptunk már, hogy lenne mit összeszámolni, és folyamatosan kapunk. Az bezzeg jó volt,... Pl. Jozkoval értek egyet, aki azt mondja, hogy "a belépést kellett volna jobban előkészíteni, a tényleges értékeinket beárazni..." és a többi... Dehogyis kell kilépni. Nem vagyunk mi azon a szinten, hogy ugrálhassunk. Ez a szomorú igazság.”
 • 40. queenmargareth1 2013. április 14. 18:42
  „a belépést kellett volna jól megszervezni:)ja, olyan volt az, mint a rendszerváltás, eldöntötték mások.A népszavazás is népámítás volt akkor...”
 • 39. macs 2013. április 14. 18:33
  „Azért javasolnám, hogy mielőtt lelkesen kilépnénk, számoljuk össze mennyit bukhatnánk! Kezdve a földalapú támogatáson, végezve a kohéziós alapokkal. :-(”
 • 38. jozko 2013. április 14. 15:38
  „A belépést kellett volna jobban előkészíteni, a téyleges értékeinket akkor beárazni ...

  Most - nem az Unió által!- szétlopott, szétprivatizélt országgal, lerabolt, lezüllesztett gazdasággal , szétbarmolt infrastruktúrával , megfelelően nagy formátumú vezetők nélkül kb ott tartunk, hogy örülhetünk, ha bent tartanak...
  Ha lépésről lépésre sikerül kicsit felzárkózni, eljuthatunk odáig is, hogy tárgyalnak is majd velünk - nem csak diktálnak!
  Az Isten őrizzen minket attól az ostobaságtól, hogy bebizonyítsuk: az Unió jól elvan nélkülünk!
  Meg kell próbálnunk a fontosságnak legalább a látszatát kelteni még ott, ahol lehet.

  A kilépésünk egyszerű megfutamodás lenne, semmi több.
  Tagként esélyünk lehet - a játékszabályok betartásával - arra, hogy éljünk a lehetőségeinkkel és a jogainkkal!
  A Jobbikot elismerem, mint a magyar politikát befolyásoló tényezőt, de a kardcsörtetésükkel csak lealázzák saját magukat.
  A nagy radikalizmusukból igazán semmi nem lett, lajbi helyett egyre többen hordanak közülük szmokingot.
  Egy részükön úgy is áll, mint tehénen a gatya.
  Dumamatyikból nélkülük is van elég.”
57 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

DK: nem érte támadás a Fidesz aláírásgyűjtőjét

Hazugságnak tartja a Demokratikus Koalíció, hogy pártjuk egyik aktivistája aláírásgyűjtő önkéntest támadott volna meg. Tovább olvasom