Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

A Jobbik szerint elfogadhatatlan, hogy a Hit Gyülekezete a történelmi egyházak közé kerüljön

Tiltakozik a Jobbik, hogy a Hit Gyülekezete a történelmi egyházak közé kerüljön - mondta Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője a vallási közösséget a "Fidesz szektájának" nevezve szombaton az MTI-nek.
A Jobbik képviselője közölte: Szászfalvi László egyházügyi államtitkár a köztelevízióban elismerte, hogy a Hit Gyülekezete a történelmi egyházak szintjére emelkedne, és ez ellen a Jobbik tiltakozik.

Mirkóczki Ádám megemlítette, hogy Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője Hódmezővásárhely polgármestereként 99 évre ingyen biztosított egy ingatlant a gyülekezetnek, Páva Zsolt, Pécs polgármestere pedig fővédnöke lesz a jövő héten egy Hit Gyülekezete által szervezett rendezvénynek.

"Álljon elő a kormány és Szászfalvi László államtitkár, hogy a Hit Gyülekezete nem emelkedik a történelmi egyházak rangjára, a Fidesz ifjúsági tagozta pedig nyilatkozzon, hogy az izraelita tagozata mellett létezik-e a szervezetükben Hit Gyülekezete-tagozat is" - mondta.

A Jobbik országgyűlési képviselője kijelentette: "cionista biznisz-szektának" tartják a Hit Gyülekezetét, ezért "nincs keresnivalója a történelmi egyházak között".

Olvasóink írták

43 hozzászólás
 • 43. macs 2011. május 16. 19:21
  „44. északmagyar,
  ha nem értesz egyet tanításaikkal, ne kövesd!
  A szétzilált családoknak mi köze van a vallási toleranciához? Csak nem arra gondolsz, hogy amit Isten rádmért - pl. megcsal, megver a párod, - tűrd békésen! Így biztos nem lennének szétzilált családok, csak kétségbeesett, boldogtalan emberek. Ha neked ez jobban tetszik, csináld, de kényszerítsd rá másokra!”
 • 42. queenmargareth 2011. május 15. 19:58
  „Jobbik is csak szóban tiltakozik, de eredményei nullák.Mellesleg igaz, nemhogy a Hit Gyülekezetének, de semmiféle vallást nem engednék államvezetési, államháztartási, politikai ügyekbe beleszólni, ne is várjanak pénzt.
  A vallások miatt volt a legtöbb háború, most is....”
 • 41. északmagyar 2011. május 15. 18:44
  „39.
  Már rég vallási tolerancia van ha nem látnád. Látszik is a szétzilált családokon, kamubbnál kamubb gyülis kapcsolatokon, persze fele muxik...másik fele meg sehogysem fog.

  Az a baj, hogy a gyülik túl sokat ugatnak bele a hívők életébe. Amit az alkotmány garantál a vallásszabadság mellett, azt a gyülik megvonnák a tagoktól a nemlétező üdvözülés okán.
  Szerintem ha már benne van a vallásszabadságban, hogy "amíg nem ellentétes az alkotmánnyal" (ami benne is van) addig maradhat az egyház. Csakhogy az amcsik által behozott evangelizáló fasság meg pünkösdista retardáltkodás miközben mosolyogva bólint a szekularizációra, ha pl. a kato egyházról van szó, és liberálisként akar tündökölni, addig pont ezek a gyülik maguk POFÁZNAK bele a hívőknek még a politikai nézeteibe is.”
 • 40. ferdzso 2011. május 15. 13:58
  „Egy volt kollégám, (nagy családos), "Gyüli tag" volt. Alig tudta eltartani a családját, de kifizette a tagságot, ("tizedet",vagy mit), %-os arányban, meggyőződésből a nettó béréből. (Más kérdés, hogy a gyerekei nélkülöztek a kifizetések, és szülői lelki harmónia miatt.) Mígnem, egyszer, nagyon rosszul számfejtették a bérét, ami később derült ki, és vissza kellett, egy komolyabb összeget fizetni! akkorra már "emide" is lerótta a "%"-ot. Abból lett a baj! Egy-két hónapig nem lehetett hozzá szólni, annyira bántotta, hogy a következő hónapban, "éhkoppon" volt a család, és vissza nem kapott a "Hit-gyülitől" semmit. Ennyire megértő, és szép,szeretni való társaság. Én is Keresztjén vagyok, hinni kell, csak nem "elhinni"..., hogy a vallás, minden esetben értünk van, ha sokak hiszik is, egyes "verzióit"!”
 • 39. krisztoballit 2011. május 15. 11:42
  „Egyébként meg akér szeretjük a Jobbikot, akár nem, azt be kell vallani: ők az egyetlen olyan (jelentősebb táborral rendelkező) párt Magyarországon, akiknek legalább van valamiféle politikai koncepciójuk. Ők mindig mindent korrektül megmondtak, és tartották is hozzá magukat. Ha nem is értek velük egyet mindenben, ezért az egyért mindenféleképpen tisztelem a mozgalmukat.”
 • 38. krisztoballit 2011. május 15. 11:34
  „Az lenne az igazi előrelépés, ha egyáltalán nem lennének semmilyen egyházak. Nemcsak Magyarországon, hanem kerek e világon.”
 • 37. szentgyuri 2011. május 15. 10:59
  „Macs!
  Ez az idézet nagyon korrekt!!!!!!!!”
 • 36. macs 2011. május 15. 10:43
  „38. északmagyar,
  nem! Sajnálom, hogy nem vetted észre azt, amire utalni akartam, Erdélyben a 16. században már megvalósult a vallási tolerancia. Sokan még a 21. században sem jutottak el eddig.”
 • 35. északmagyar 2011. május 15. 09:36
  „37.
  Szóval Te a 20. század helyett a 16. századba akarsz jutni?

  A Föld 4.6 milliárd éves. Az ember és a csimpánz közös őstől származik. Stb, stb.”
 • 34. macs 2011. május 15. 09:32
  „Mikor fogunk eljutni oda, ahová az Erdélyi fejedelemség 1568-ban már eljutott?
  "Erdélyben az 1568-as tordai országgyűlés Európában elsőként hirdetett vallásszabadságot: ,,Minden helyökön az prédikátorok az evangéliumot prédikálják, hirdessék, ki-ki az ő értelme szerint, és az község, ha venni akarja, jó, ha nem penig senki kénszerítéssel ne kénszerítse [...], de oly prédikátort tarthasson, az kinek tanítása ő nékie tetszik. Ezért penig senki az szuperintendensök közül, se egyebek az prédikátorokat meg ne bánthassa; ne szidalmaztassék senki az religióért senkitől [...], mert a hit Istennek ajándéka..."”
 • 33. aranylaci 2011. május 15. 09:27
  „A HIT gyülekezetének nevezett csürhe naponta elköveti a "gyűlöletkeltés" bűntettét. A "holokauszt-tagadást" - milliókat irtottak már ki, stb. stb.”
 • 32. Nátrix73 2011. május 15. 08:49
  „Már látom a Jobbik következő húzását: a Gárda (és klónjai) után jöhet a vallásrendőrség (Szent Offícium, közismert nevén az Inkvizíció), azután pedig a gondolatrendőrség (lásd: George Orwell - 1984).”
 • 31. bánki 2011. május 15. 05:18
  „A HITgyüli egy szekta!

  Köze nincs az egyházakhoz!”
 • 30. k.elvis 2011. május 15. 01:29
  „Vajon miért kell bámulnom egy terrorállam azaz izrael zászlaját balatonfüredi nyaralásom alkalmával, a hit gyüli székházánál.Tényleg azt hiszitek, hogy ez a ti országotok?”
 • 29. clarification 2011. május 14. 23:12
  „Akkor ezek után a Hitgyülisek többé nem szidják a Fideszt, a fideszeseket? Merthogy évekig fekete listán voltak. Ez után ugyanazok ölelik és dicsérik akik nem rég még minden erejükkel ellenkampányoltak??????? Ez milyen hit erkölcse? Szélforgó, pénz-felé forgó hit?”
 • 28. északmagyar 2011. május 14. 21:21
  „22. Te hány éves vagy?”
 • 27. jozko 2011. május 14. 20:31
  „"János pap országa" - új koreográfia szerint?”
 • 26. 3évesférfi 2011. május 14. 20:28
  „Ja, a Hitgyüli megvette a politikusokat. És a katolikus egyház mit csinált?”
 • 25. Lakos 2011. május 14. 20:05
  „Az egyház túl nagy üzlet ahhoz, hogy elvekkel foglalkozzon. De akkor az is elfogadhatatlan hogy Vonáék a parlamentben vannak.”
 • 24. tol 2011. május 14. 20:04
  „a HIT kilóra megvette a magyar politikusokat - nem volt nehéz dolga az olcsójánosokkal - most mit csudálkoztok? Egy kérésem van: legalább Krisztus Jézust hagyjuk ki ebből az undorító szappanoperából!”
43 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy százalék körüli a párttagság aránya

A nyolcmillió választó alig több mint egy százaléka tagja a parlamenti pártok valamelyikének - derül… Tovább olvasom