Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

A Jobbik testvérkedvezményt és további családtámogatásokat adna

Novák Előd úgy fogalmazott: a Jobbik szerint a nőnap helyett az anyák napját kell nagyobb ünneppé tenni, hiszen ez a legszebb női hivatás.
A Jobbik testvérkedvezménnyel és a családtámogatások rendszerében bevezetendő negyedik sávval is támogatná a gyermekvállalást - közölte a párt alelnöke vasárnap, anyák napján az MTI-vel.

Novák Előd úgy fogalmazott: a Jobbik szerint a nőnap helyett az anyák napját kell nagyobb ünneppé tenni, hiszen ez a legszebb női hivatás, ami külön elismerést érdemel az állam részéről is. Hozzátette, hogy az anyák napja nem pusztán családi ünnep, hanem közügy is, közérdek, hogy a nők minél fiatalabb korban és többszörösen is megélhessék az anyaságot.

A politikus közlése szerint a magyarság számának folyamatos csökkenése a többi között a nyugdíjrendszer fenntarthatatlanságához vezet, a Jobbik ezért is indítványozza a gyermeknevelés nyugdíjszerző tevékenységként történő elismerését. Kiemelte, hogy testvérkedvezményekkel kell segíteni a második gyermekek megszületését, mert a nagyobb támogatások jelenleg csak a harmadik gyermektől kezdve járnak.

Novák Előd kitért arra, hogy a négygyermekes családmodell népszerűsítése érdekében a Jobbik a családtámogatások rendszerében egy negyedik jövedelmi sávot is bevezetne, a családi adókedvezmények teljes körű kihasználhatósága érdekében pedig "új adónemekre is ki kell terjeszteni a lehetőséget".

A képviselő szerint a "megélhetési gyermekvállalás" felszámolásához a családi pótlékot csak szociális kártyán volna szabad folyósítani, így szabályozni lehetne annak felhasználási területét.

Az alelnök hibásnak tartja a Fidesz-kormány által bevezetett bölcsődei gondozási díjat. Indoklásként közölte: korunkban már a nők nagyobb foglalkoztatottsága eredményezi több gyermek születését, ezért segíteni kell a nőket abban, hogy választhassanak az államilag még el nem ismert főállású anyaság és a munkába való visszatérés között.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cáfolják, hogy luxusszállodába raknák a vidéki képviselőket

Az Országgyűlés sajtóirodája közleményben jelezte, hogy nincs érvényes szerződés egyik… Tovább olvasom