Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

A jogállam luftballonjai

Színes lufik reppentek a magasba az Állampolgári Részvételi Hét zárásaként tegnap Győrött. A Kelet-Közép-Európa 17 országának civil szervezetei által alapított Citizens Network mindenütt ezekben a napokban tartotta a rendezvénysorozatot.
Tegnap és tegnapelőtt kérdőíveket töltettek ki az utca emberével, csak Győrött körülbelül háromszázan válaszoltak erre a három kérdésre:
„ Vajon elégedettek-e az állampolgárok a demokratikus jogállam, a képviseleti demokrácia intézményeivel?” , „Hányan érzik úgy, hogy befolyásolni tudják az életüket/lakóhelyüket érintő döntéseket?” és „Egyáltalán: próbálnak-e az állampolgárok tenni is a változás érdekében?” A válaszokat a napokban értékelik ki – tudatta Marosvölgyi Mónika, a rendezvénysorozatot helyben felölelő TIT Pannon Egyesülete szervezője. Az egyesület egyébként előadásokat is szervezett az Állampolgári Részvételi Héten.
A programok célja – tájékoztatott a felnőttképzési szakember –, hogy felhívják a társadalom figyelmét a részvételi demokrácia fontosságára.
A hét zárásaként szálltak fel tegnap a színes lufik, amelyeket kisiskolások hada látott el előbb kézjegyével a Széchenyi téren.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Polleninformációk

Az ÁNTSZ megyei intézetének mérései szerint a múlt héten Győr 70 km-es körzetében a nagyon erősen… Tovább olvasom