Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

A jövő év nyaráig 4200 rendőr áll szolgálatba

A jövő év nyaráig 4200 rendőr áll szolgálatba, ami - a fluktuációt is figyelembe véve - 3500-zal emeli az állomány létszámát - olvasható a Belügyminisztérium vasárnapi közleményében.
A kormány vállalta a közrend és a közbiztonság helyreállítását, és ígéretét betartva, amely szerint mindent elkövet a rendőrség állományának feltöltése érdekében, vasárnap 1800 tiszthelyettes tett szolgálati esküt a Hősök terén a miniszterelnök előtt - fűzték hozzá.

Az 1800 tiszthelyettes fele januártól a Készenléti Rendőrség állományában teljesíti szakmai gyakorlatát próbaidős, hivatásos jogviszonyban. A modulrendszerű képzésben részt vevők pedig próbaidősként az ország négy rendészeti szakiskolájában, az Adyligeti Rendészeti Szakközépiskolában, a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában, a Körmendi Rendészeti Szakközépiskolában és a Szegedi Rendészeti Szakközépiskolában tanulnak, közterületi szolgálatukat július 1-jén kezdik meg.

A közlemény kitért arra: azoknak, akik esküjükhöz híven látják el szolgálatukat, a kormány új életpályát, lakhatást és továbbképzést biztosít, valamint a családfenntartás biztonságát nyújtja. A rendőrség önbecsülésének megerősítése, az emberek bizalmának újbóli elnyerése csak az állomány tagjainak feddhetetlenségével és szakszerű munkával érhető el. E célok elérésének a Belügyminisztérium kiemelt jelentőséget tulajdonít - áll a tárca közleményében.

Olvasóink írták

 • 3. deszkás 2011. március 07. 06:52
  „Ez a módszerváltás után is igy volt. Az eredményét még ma is érzik az emberek a bőrükön.VARADIPAL! Beletaláltál. A kockafejű tábornok (TIK) sem véletlen.Egyébként igazuk van miért is maradjon: neki kell az egyik embert igy a másik embert amúgy elbirálni (a meggyőződésről nem beszélve) és arra is ügyelni ne rugják szét idő előtt a seggét.”
 • 2. papsajt 2011. március 06. 17:30
  „és persze 42 évesen ezek is elmehetnek nyugdíjba.

  kapnak havi 180eFt-ot, és mindegyik dolgozik tovább a nyugdíj mellett, mert fizikailag semmi bajuk.”
 • 1. varadipal 2011. március 06. 16:48
  „1500 képzett szakembert elzavarnak, hogy 3500 képzetlen újonc kezébe bélyegzőt adhassanak. Célszerűbb lett volna megtartani és anyagilag megbecsülni az 1500 tapasztalt rendőrt,bűnügyi technikai szakembert, közigazgatáshoz értő előadót és hozzájuk rendelni 2000 újoncot, akiknek maradt volna mentoruk, akiktől tanulhatták volna a szakmát mind az utcán, mind az irodában. Jelenleg 30 év alatti az állomány átlagéletkora, vak vezet világtalant. A rendőri vezetés nagy része nem rendőr, hanem csókos, haver, máshonnan kirúgott ejtőernyős vagy rokon.A képzettek a versenyszférába kényszerültek, ahol emberi körülmények között keresik a kenyerüket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bemutatták az LMP új országos választmányát

Bemutatták vasárnap az LMP előző napon megválasztott, 13 tagú új választmányát. Tovább olvasom