Délmagyar logó

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 4°C | 20°C Még több cikk.

A jövő évi adótörvényeket tárgyalja a Ház

Budapest - Ma kezdte tárgyalni a parlament a 2011-es adó- és járulékszabályokra vonatkozó törvényjavaslatot.
17:46 - Az MSZP sem vesz részt a továbbiakban az alkotmány-előkészítési munkában, mert ezt hiteltelennek és komolytalannak tartja Lázár János Fidesz-frakcióvezető kedden kezdeményezett alkotmánymódosítási javaslata után.

Mesterházy Attila frakcióvezető-pártelnök ezt az MSZP országos elnökségének és frakcióelnökségének rendkívüli ülése után, kedden délután közölte az MTI-vel annak kapcsán, hogy az Alkotmánybíróság (Ab) alkotmányellenesnek nyilvánította és visszamenőleges hatállyal megsemmisítette a 98 százalékos különadót; ezt követően Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője bejelentette: kezdeményezte az alkotmány módosítását, hogy azok a kérdések, amelyekről nem lehet népszavazást tartani, kerüljenek ki az Ab hatásköréből.

A szocialista politikus úgy látja: az alkotmányozás folyamata a Fidesz esetében nem a demokrácia kiteljesítését, a szabadság védelmét és a jogállam megerősítést szolgálja, hanem éppen ellenkezőleg, ezen demokratikus értékek és demokratikus intézmények meggyengítését, a demokrácia szűkítését tűzte ki célul.

A Fidesz cselekedeteit semmi más nem befolyásolja, mint az önkényes hatalmi törekvések - szögezte le.

Mesterházy Attila úgy fogalmazott: felkér minden demokratikus magyar embert pártpolitikai hovatartozástól, világnézettől, értékrendtől függetlenül, hogy fogjanak össze és minden parlamenten belüli, illetve kívüli eszközzel védjék meg a demokráciát, a jogállamot, valamint a népakaraton alapuló szabadságot.

Szabó Vilmos az MSZP képviselője és Lendvai Ildikó az MSZP frakcióvezető-helyettese beszélgetnek az Országgyűlés plenáris ülésén. MTI Fotó: Kollányi Péter
Szabó Vilmos az MSZP képviselője és Lendvai Ildikó az MSZP frakcióvezető-helyettese beszélgetnek az Országgyűlés plenáris ülésén. Fotó: MTI/Kollányi Péter

A frakcióvezető véleménye szerint Lázár János a Fidesz nevében hadüzenetet intézett a demokrácia és a jogállam ellen, ami totális diktatúrához, a parlamenti demokrácia teljes lerombolásához vezet.

Kedden délután, az MSZP döntését megelőzően az LMP is bejelentette, hogy kiszáll az alkotmány-előkészítő bizottságból, november 3-án pedig tüntetést szervez az Alkotmánybíróság épülete elé.

Gyurcsány Ferenc, az MSZP Demokratikus Koalíció platformjának az elnöke pedig azt javasolta, hogy a parlament demokratikus ellenzéke és a demokratikus közélet szereplői még azelőtt üljenek le egymással és egyeztessenek egy - az Alkotmánybíróság épülete előtt tartandó - közös demonstrációról, hogy a Fidesz módosítani tudná az alkotmányt és romba dönteni a hatalommegosztásra épülő ,89-es rendszert.

16:50 - Az LMP a továbbiakban nem vesz részt az alkotmány-előkészítő bizottság munkájában, november 3-án pedig tüntetést szervez az Alkotmánybíróság épülete elé - írta a párt az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

A közleményben arra hivatkoznak, hogy "a Fidesz ma hadat üzent az alkotmányos demokráciának" és a kormánypárt "átlépte a Rubicont".

Emlékeztetnek arra, hogy az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek találta a 98 százalékos különadót, mivel az nemcsak a jó erkölcsbe ütköző módon juttatott jövedelmekre vonatkozik, hanem olyanokra is, amelyek törvényi előírás alapján, alanyi jogon járnak.

Szavaik szerint ha a a Fidesz hinne a jogállamban, akkor csak azt tehetné, amit eddig minden kormány tett ilyen esetben: elfogadná az AB döntését.

Scheiring Gábor az LMP képviselője egy söralátétet mutat az Országgyűlés plenáris ülésén. MTI Fotó: Kollányi Péter
Scheiring Gábor az LMP képviselője egy söralátétet mutat az Országgyűlés plenáris ülésén.
Fotó: MTI/Kollányi Péter


Úgy fogalmaznak, hogy "sajnos a jelek szerint a Fidesz csak a hatalomban hisz", hadat üzent az Alkotmánybíróságnak, a népszavazás intézményének és ezzel a teljes magyar alkotmányos berendezkedésnek.

Az LMP úgy látja, hogy jelenleg ez a két intézmény jelenti a legfontosabb ellensúlyt a mindenkori kormány politikájával szemben. Hozzáteszik, hogy a Fidesz politikusainak ezt tudniuk kell, hiszen az előző nyolc évben számos esetben fordultak az Alkotmánybírósághoz, és 2008-ban népszavazással buktatták meg a Gyurcsány-kormány reformjait.

Kijelentik, hogy a Lehet Más a Politika számára elfogadhatatlan, hogy egy párt "ilyen mértékben kívül helyezze magát a törvényesség keretein". Ezért az LMP képviselői a továbbiakban nem vesznek részt az alkotmány-előkészítő bizottság munkájában, továbbá november 3-án, a koalíciós Nagy Imre kormány megalakulásának évfordulóján békés tüntetésre hívják "a jogállam és a demokrácia híveit az Alkotmánybíróság épülete elé".

16:30 - Az Alkotmánybíróság (Ab) nem kommentálja Lázár János bejelentését - közölte a taláros testület sajtófőnöke kedden az MTI-vel.

Az Ab kedd délelőtt alkotmányellenesnek nyilvánította és visszamenőleges hatállyal megsemmisítette a 98 százalékos különadót. Lázár János, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője az Ab-határozat kihirdetése után alig egy órával sajtótájékoztatón jelentette be: kezdeményezi az alkotmány módosítását, hogy azok a kérdések, amelyekről nem lehet népszavazást tartani, kerüljenek ki az Alkotmánybíróság hatásköréből, és ennek megfelelően módosítaná az Ab-ról szóló törvényt is. A 98 százalékos különadóról szóló szabályokat, amelyeket az Alkotmánybíróság kedden megsemmisített, változatlan tartalommal javasolja újra elfogadni a parlamentnek.

Ezzel kapcsolatban az MTI érdeklésére Sereg András, az Ab sajtófőnöke kedden délután annyit mondott: a testület egyelőre nem kíván reagálni Lázár János bejelentésére.

13:25 - A Jobbik szerint a Fidesz nem teljesíti saját korábbi ígéreteit sem - mondta keddi, parlamenti sajtótájékoztatóján Volner János.

A jobbikos képviselő arra hivatkozott, hogy a költségvetési bizottságban leszavazták a bérlakások utáni adózás átalakításáról, illetve a körbetartozások megszüntetéséről szóló javaslataikat.

A politikus elmondta, hogy a munkáltatók jelenleg 54 százalékos adót fizetnek természetbeni juttatás néven, a lakhatás céljára nyújtott támogatások után; a lakásukat bérbeadók pedig 25 százalékos adót fizetnek a lakbér után.

Szerinte egy adócsökkentés a munkaerő-aktivitást serkentené és segítené annak a Fidesz által is hangoztatott ígéretnek a valóra válását, hogy minél többen találják meg az utat a munkához, de a javaslatuk már a bizottságban sem kapott többséget.

Kitért arra a kezdeményezésükre is, hogy a vállalkozókhoz be nem folyt pénzek után ne kelljen áfát fizetni. Mint mondta, a Fidesz erre is ígéretet tett, de most mégis már a költségvetési bizottságban lesöpörték a javaslatukat.

A sajtótájékoztatón részt vevő Szilágyi György arra utalt vissza, hogy a parlament hétfői ülésén Fónagy János nemzetgazdasági államtitkárhoz fordult annak ügyében, hogy a Budapest Airport (BA) Zrt. zárt rendszerű pályázatot írt ki a Ferihegyi repülőtérről induló taxiszolgáltatásra.

Azt kérdezte, hogy az állam részéről a BA Zrt.-be delegált igazgatósági tagok tudtak-e a most kiírt zártkörű pályázatról, és ha igen, akkor kaptak-e az államtól felhatalmazást annak támogatására.

Megjegyezte, hogy a korábbi pályáztatás nyílt volt és az Európai Unió és kifogásolja a zártkörű pályáztatásokat.

Novák Előd a Jobbik képviselője (b) és Hiller István az MSZP képviselője beszélgetnek az Országgyűlés plenáris ülésén. MTI Fotó: Kollányi Péter
Novák Előd a Jobbik képviselője (balra) és Hiller István az MSZP képviselője beszélgetnek az Országgyűlés plenáris ülésén. Fotó: MTI/Kollányi Péter


Kérdésként tette fel, nem jelent-e nemzetbiztonsági kockázatot, hogy a BA Zrt.-ben a magyar állam tulajdonjoga 25 százalék plusz egy szavazat, míg a legnagyobb részesedés, vagyis 37,75 százalék négy külföldi befektető kezében van.

Kíváncsi volt arra is, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. eljár-e abban az ügyben, hogy a tulajdonosok nem teljesítették a fejlesztésekre vonatkozó vállalásaikat, ami miatt több milliárd forintnyi kötbért kellene fizetniük.

Végül Tarlós István főpolgármester figyelmébe ajánlotta, hogy amíg a budapesti taxiállomások után a főváros valamivel több mint százmillió forintot szed be évente, a Ferihegyi repülőtéren található taxiállomásért eközben évente százmillió forintot fizetnek a BA Zrt.-nek. Véleménye szerint miután ez a taxidroszt is közterületen van, ezután a fővárosnak lehetne fizetni.

12:26 - Rogán Antal, a Fidesz vezérszónoka szerint óriási előrelépés, hogy megvalósul az egykulcsos, arányos adórendszer. Az adótörvények általános vitájában kedden az Országgyűlésben a fideszes képviselő kiemelte, az elmúlt húsz év legnagyobb adócsökkentése fekszik a parlament előtt.

Rogán Antal kiemelte: óriási előrelépés, hogy megvalósul az egykulcsos, arányos adórendszer, amibe beépül majd a családi kedvezmények rendszere.

Hangsúlyozta: senki nem fizet több adót a következő évben, viszont a családok, valamint a kis-, és középvállalkozások zsebében lényegesen több pénz marad.

Először fordul elő, hogy az adótörvények - a jövedéki adó kivételével - csak adócsökkentést foglalnak magukba - jelentette ki.

Rogán Antal szerint arról a nyolc évről is beszélni kell amit az ország a háta mögött hagyott.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az MSZP-SZDSZ koalíció 2002 és 2010 között 41 alkalommal emelt adót. Mint fogalmazott, az előző kormányok adópolitikájából a merészség hiányzott, nem ösztönzött gyerekvállalásra, inkább arra ösztönzött, hogy az emberek eltitkolják jövedelmüket.

A fideszes képviselő kijelentette: Magyarországon az elmúlt nyolc esztendőben nem volt gazdasági növekedés, szemben a többi közép-európai országgal.

Beszélt arról is, hogy az adótörvények tekintetében az arányosítás fontos lépés, melynek, mint mondta, lényege, hogy aki többek keres, az több adót is fizet.

Rogán Antal szerint ilyen mértékű, a gyerekeket segítő intézkedések az elmúlt húsz évben nem történtek.

Kiemelte azt is: minden jövedelemkategóriában személyijövedelemadó-csökkenés következik be. Példaként azt mondta: egy átlagkeresettel és két gyerekkel rendelkező családnál évi 250 ezer forinttal több marad a családi kasszában. Ez mutatja jól, hogy ennek az adórendszernek ténylegesen milyen hatásai vannak - tette hozzá.

Hangsúlyozta azt is: a válságadót Magyarországon azokban a szektorokban fizetik, amelyik szektorokban az utóbbi években óriási profitot termeltek.

Az új adórendszernek köszönhetően Magyarországon lehetőség van arra, hogy a termelő beruházások ösztönzése elkezdődjön - tette hozzá.

Rogán Antal úgy fogalmazott: lehet még többet követelni ettől az adórendszertől, azonban a kérdés, hogy reális-e.

Záró gondolatként azt mondta, ez az adócsökkentés óriási lépés a magyar családoknak, különösen a gyereket nevelőknek, valamint a magyar gazdaságnak.

10:51 - A most beterjesztett adótörvénycsomag megteremteni, beállítja a költségvetés, a gazdaság és a társadalom egyensúlyát - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter az adóváltozásokról tartott expozéjában, az adótörvények általános vitájában kedden az Országgyűlésben.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén. MTI Fotó: Kollányi Péter
Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén. Fotó: MTI/Kollányi Péter

A tárcavezető kiemelte: az adócsomag fő jellemvonásai közé tartozik, hogy elfogadása esetén megéri majd dolgozni, "tisztán, fehéren", megéri családot alapítani, gyermeket vállalni. Az adóváltozások beruházásra ösztönöznek, egyúttal erősítik Magyarország gazdaságának növekedési képességét - húzta alá.

A nemzetgazdasági miniszter szerint a munkát és gyermeket vállalni akarókat segítő egykulcsos szja-rendszer révén az ország Közép-Európa legversenyképesebb állama lesz.

Korábban írtuk:

Ötórás időkeretben kezdi tárgyalni a 2011. évi adó- és járulékszabályokra vonatkozó törvényjavaslatot mai ülésnapján az Országgyűlés. A képviselők emellett lefolytatják a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról szóló előterjesztés általános vitáját.

A jövő évi adótörvények általános vitájában a kormányoldalnak és az ellenzéknek is 150-150 perc áll rendelkezésére.

A javaslat tartalmazza, hogy a magánszemélyeknek valamennyi jövedelmük után 16 százalékos kulccsal kellene adózniuk, tehát a külön adózó jövedelmek - osztalék, árfolyamnyereség, kamatjövedelem, ingatlanátruházásból származó jövedelem - után is ugyanekkora lenne az adó. A külön adózó jövedelmek esetében továbbra sem kellene adóalap-kiegészítéssel, vagyis szuperbruttósítással számolni.

A javaslat már az első gyermek vállalását is támogató, jövedelemkorláthoz nem kötött családi kedvezményt vezetne be, amely az összevont adóalapot csökkentené. A családi kedvezmény megosztható lenne a házaspárok, élettársak között.

Kedden folytatja le a parlament a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról szóló törvényjavaslat általános vitáját is. Az előterjesztés alapján a jövő év első napján Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) néven összeolvad az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH), valamint a Vám- és Pénzügyőrség. A javaslat indoklása szerint az új szervezet a hatékony, költségtakarékos közigazgatás elveire építve biztosítja az állam adó- és adójellegű bevételeinek teljes körű kontrollját és védelmét. Ennek érdekében újra megjelennének a rendszerben az adónyomozók.

Olvasóink írták

 • 14. papsajt 2010. október 27. 15:21
  „"De azt is belevehetnék,hogy a nyugdíj előtakarékossági számlákat is ki lehessen venni. Az MSZP vetett ki rá adót,hogy senki ne jusson a pénzéhez,”
 • 13. Lehiggadt 2010. október 26. 23:11
  „Arrogáns Tóni: "aki többek keres, az több adót is fizet"
  Ez arcátlan félrevezetés a legtöbb ember által preferált progresszív adóztatás helyett javasolt egykul-A-csos SZJA magyarázatára!
  A minimálbér után EDDIG IS kellett járulékot fizetni! Abból IS kellett járulákot vonni! Becstelen játék a szavakkal, hogy a minimálbér eddig adómentes volt! Ez a kormány dumált ellenzékben "bankárkormány"-ról? IGAZA VOLT, DE pepitában ezt ők is folytatják! "Bagoly mondja verébnek..."
  Az, hogy az állam zsebébe járulékként és nem SZJA-ként folyik be a pénz, az tök mindegy, ha utána átcsoportosítják a zsozsót egyik zsebből a másikba!
  Én borítékoltam, hogy "tákolmány"-ellenesnek fog bizonyulni a 98%-os adó - még akkor is, ha az igazságérzetemhez közel áll! Én úgy fogalmaztam volna meg ezt a törvénymódosítást, hogy ez ne vonatkozzon a munkaviszonyból és NEM a külön szerződésekből származó, tehát a TÖRVÉNYESEN járó végkielégítésekre NE vonatkozzon! Így talán még át is menne az AB-n!
  Még nem találkoztam a magánnyugdíj-pénztári befizetések befagyasztásáról szóló törvénymódosítás szövegével, DE borítékolom, hogy az IS Tákolmány-ellenesnek fog bizonyulni, ha elbénázták! Ugyanis ha úgy fogalmaznák, hogy ezentúl 8% helyett 0% lesz a levonandó és 9.5 a másfél helyett..., akkor talán még át is menne az AB-n!
  Már többször mondtam, hogy az összes jogi végzettségű képviselőt eltiltanám a foglalkozásának gyakorlásától, aki Tákolmányellenes törvényt meg-S-avaz - ahogy ez az orvosok esetében gyakorlat!”
 • 12. lepkehalo 2010. október 26. 19:15
  „úgy izgulok, vajon meg tudnak-e egyezni”
 • 11. 620829 2010. október 26. 18:01
  „Szilléri !

  Egyetértünk.Nagyon sok olyan emberke van e kicsi oprszágban-aki adót csal-Csak a kocsikat kéne apehilag leellenörizni és a sok-sok adóelmaradást behajtani.Ebben a szegény országban sírás-vinnyogás hallatszik---de egy trabantra már 1000bömös jut....a multik tele stb.......igenis kelllene luxus adó....házak-autók-repülők stb hétvégiházak árszerinti kategóriák után lehetne perkálni.....a jövedelem lehet nem magas-és másként-lásd beruházási adókedvezmény akár tizmillákat lehet kivenni számvitelileg de le nem kell adózni.....egy kiskapu s ok közül.....de a materializált javalkat már lehetne adóztatni...q5-q7-x3-x5-x6- stb.......”
 • 10. nellyke11 2010. október 26. 17:53
  „MINEK ????”
 • 9. szilléri 2010. október 26. 16:27
  „A kiemelkedően magas jövedelmeket valóban meg kéne adóztatni egy nagyobb kulccsal. Ez kb. az összes adófizetők 10 %-a. Tehát 370 000 adózó.

  Csak megemlíteném 800 000 rokkantnyugdíjas országa vagyunk. A hasonló statisztikával rendelkező országokban ez 400 000 körül mozog.

  780 000 közszolga szolgál bennünket. Ez lehet, hogy sok, de biztos,hogy nem kevés. Angliában ahol az államháztartási hiány 12 % ( nálunk 4 %) az oktatásra és az egészségügyre fordított költségeket é létszámot növelik, míg a bürokrácia és az államhatalmi létszámot csökkentik.

  800 000 roma származású, amúgy cigány munkaképes honfitársunk 28 %-a dolgozik. ( szemben a többségi társadalom egyedeivel akik 56 %-a aktív)

  A lényeg 1 Ft nettó bér 2,5 Ft költséget jelen és akkor a termelési költségeket nem is említem.”
 • 8. 620829 2010. október 26. 15:34
  „Birodalmi !

  Leírom még egyszer---egyébként én most a másik oldalon állok-befektetőként----de:
  20évig kereskedtem-és tudom a tőke világát!
  A multik_mindent meg fognak vonni a melósoktól-mert megtehetik és mert ezrek dolgoznának-a fehérek közül-akiknek hiányzik az a pár tizezer ft is a büdzséjükből-amit fizetésnek hívnak magyarországon.Cafeteria megvonása-megtizedelése a munkásoknak-más munkabeosztás-hogy a pótlékokat sem kelljen kifizetni......
  KIVITTÉK A PÉNZT?---TE VOLTÁL MÁR VÁLLALKOZÓ?
  Én 20 évig-és minden legális--TEHÁT LEGÁLIS---ELÁRULOM NAGYON SOK VAN...MÉG OFF SHORE CÉGET SEM KELL ALAPÍTANI...kiskaput kihasználva minimalizáltam is a nyereségem---ez nem ördögtől való úgy gondolom---
  ha én dolgozom-akkor az izzadságomból én éljek jól és ne a sok szocsegélyes élősködő....ennnnyire egyszerű a dolog.
  A tőke a tőkés mindig megtalálja azt-hogy a tőke szépen hozzon!”
 • 7. Birodalmi 2010. október 26. 15:22
  „620829: piaci verseny van, nem tehetik meg, hogy emelnek a multik az árakon. Tudják ők is, hogy le kell nyelni a békát! Nem mintha nem tudnák kifizetni. A nyereséget így is kiviszik, mivel mindegyik külföldi. én a multik, bankok megadóztatásával teljesen egyetértek. mekkora hasznuk volt, amíg mi nyögtük a megszorításokat! vagy azt akarod most is, hogy mi fizessük?”
 • 6. 620829 2010. október 26. 14:54
  „Birodalmi !

  Itt ebben az országban számomra semmi sem érthető.Én eleve nem adnék ennnyi bért egy ilyen nevetséges munkakörért.Nagyon sok 20-30 éves munkaviszonyos megszűnésekor viszont a 2 milla helyből kevés lehet-és ha valaki egyhelyen lenyomott ennyi időt megérdemli---nem a politikai élősködőkről beszélek.
  Vallom és tudom-hogy ez a 16%-os baromkodás helytelen út----kiadási oldal sok-sok élősködőjét kéne már ráncbaszedni.A multiadót meg fogják érezni a kisemberek---nagyon remélem-mert részvényesként az osztalékra nekem is szükségem van---de más_---hogyan fogja megnézni-hogy pár százalék ide-oda megy -e feljebb az árrésekben??Más---lesz elbocsátás-a tőke profitot-nyereséget -osztalékot akar---elmaradnak beruházások----a tulajok ki fogják venni a nyereséget a cégekből az biztos!a szolgáltatás minősége meg ha csökken-lehet a királyhoz fordulni.
  Ezek az úrak az egyetemen évfolyamtársaim voltak-és szégyenlem magam-hogy ennyire képesek......nem mintha a maszopos tolvajok jobbak lettek volna!”
 • 5. Birodalmi 2010. október 26. 12:54
  „620829: két magadnak ellentmondó hozzászólás! a 98% különadó eltörlése pont a pofátlan gazdagoknak kedvez: 60 napon túli végkielégítések és egyéb béren felüli juttatások, szabadságmegváltás, titoktartási pénz a költségvetési szférában, pont az irreális végkielégítés ellen volt. vagy szerinted helyes Sz. Eleonóra, BKV személyzeti igazgatójának végkielégítése: 1,2 millió forintot keresett, mégis 86 millió forintot kapott végkielégítés címén, ami több mint 70 havi fizetésének felel meg. Utána tovább dolgozott a BKV nál!
  luxusadó nyugodtan mehetne, meg a sávos adózás is.”
 • 4. jozko 2010. október 26. 12:24
  „Arra még gondolni sem merek, hogy a választások szponzorait...”
 • 3. 620829 2010. október 26. 11:39
  „pontosan....egyébként miért kellett eltüntetni a luxusadót.....igenis húzni kell egy határt és a 30 milla feletti házikók fizessenek...és a 7 milla feletti autók stb....akinek tellik q7-x5-x6-stb....kibírja azt a pár száz ezret perkálni......vagy önmagukat mentették??????”
 • 2. jozko 2010. október 26. 11:35
  „1.

  A szavazóbázis nem olcsó mulatság...”
 • 1. 620829 2010. október 26. 11:24
  „A 98-%-os adóztatást már elmeszelte az alkotmánybíróság....nagyon helyesen-minden második pont jogellenes fityiszék döntésében...így lesz még több is----nyúljanak már a kiadási oldalhoz.....a gdp-nk 21%-a megy szociális kiadásokra!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyílik a Corvin Bevásárlóközpont szerdán

Budapest - A francia Ségécé csoport szerdán a józsefvárosi Corvin Sétányon megnyitja Magyarország… Tovább olvasom