Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

A jövő hét elején dől el, indul-e fegyelmi eljárás a játékpisztolyos hallgató ellen

A hallgatói fegyelmi szabályzat szerint ha az a gyanú merül fel, hogy egy hallgató kötelezettségeit, az egyetemi szabályokat megszegte, akkor meg kell vizsgálni, indítsanak-e fegyelmi eljárást.
Várhatóan a jövő hét elején dől el, hogy indul-e fegyelmi eljárás az ellen a műegyetemi hallgató ellen, aki szerdán egy fegyvernek látszó tárggyal - mint utóbb kiderült, egy játék pisztollyal - ült be a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) egyik előadására.

Pokol György, a kar dékánja csütörtökön az MTI-nek azt mondta, hogy jövő hét elején dől el, megindul-e a fegyelmi eljárás, addigra tisztázódhat minden körülmény.

A hallgatói fegyelmi szabályzat szerint ha az a gyanú merül fel, hogy egy hallgató kötelezettségeit, az egyetemi szabályokat megszegte, akkor meg kell vizsgálni, indítsanak-e fegyelmi eljárást, erről a dékán dönt.
Hozzátette: ha fegyelmi eljárás indul, akkor a - már megválasztott, hallgatókból, oktatókból álló - hallgatói fegyelmi bizottság tájékozódik, meghallgatja az érintetteket, és ez után határoz.

Pokol György közlése szerint a bizottság dönthet úgy, hogy nem kell a hallgatót megbüntetni, és úgy is, hogy igen. Utóbbi esetben a büntetés a megrovástól a tanulmányoktól meghatározott időre való eltiltásig terjedhet.
Meglátása szerint a fiatalember "tiszta meggondolatlanságból" cselekedett, és nem merült fel benne, hogy ebből bármi probléma lehet. Egyébként rendesen tanuló, társai körében népszerű fiatalember - jegyezte meg.

Mint mondta, "nincs olyan késztetés, hogy a jövőjét tönkre kell tenni", de azt sem lehet mondani, hogy nem történt semmi, és az ilyen dolgokra nem kell odafigyelni. Ezzel nem lehet vég nélkül játszadozni - tette hozzá a dékán, utalva a pécsi esetre is.

A Pécsi Tudományegyetem biofizikai intézetében egy hallgató 2009 novemberében fegyverrel megölte egy 19 éves csoporttársát, míg egy másik hallgatót, egy oktatót és egy takarítónőt súlyosan megsebesített.

Szerda délelőtt kiürítették a BME-t, miután egy diák fürdőköpenyben ült be az egyik előadásra, majd fegyvert - mint utóbb kiderült játék pisztolyt - tett ki a padra. A fiatalembert elfogó Terrorelhárítási Központ közölte: minden bejelentést komolyan vesz, nincs lehetősége és ideje mérlegelni olyan esetekben, amikor emberéletek lehetnek veszélyben. A rendőrség nem indít eljárást a hallgatóval szemben.

Olvasóink írták

 • 2. klj-54 2012. szeptember 13. 22:00
  „1956-ban valódi fegyverekkel vitézkedtek!
  Ott helye volt a fegyelminek.
  Ez egy BEJELENTETT esemény volt.
  Hallgattam a Kossuth rádióban a megrémült diákot aki a bilit kiborította, nos ő az akit először fegyelmi elé kellene állítani majd pszichiáternek megvizsgálni.
  Minden gúny és él nélkül írom!
  Milyen diák az aki nem illeszkedik be a közösségbe, nem hallja meg a felhívást és retteg mindentől?
  Milyen szakember lehet belőle?
  Megéri az energiát bele fektetni, hogy aztán alkoholbeteg vagy öngyilkos legyen?
  Az a gond, hogy emberek halnak meg mert senki nem figyel a másikra, pedig ezer és egy jele van minden befejezett öngyiloknak!
  Nem kérek elnézést,
  tessék gondolkodni!”
 • 1. Queenmargareth 2012. szeptember 13. 16:33
  „kínozzátok még szerencsétlent, de előtte menjetek be pár lakásba és találtok igazi fegyvert is...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitereléses ellenőrzést tartanak hétfőn az M7-esen

Teljes kitereléses közlekedésrendészeti és migrációs ellenőrzést tartanak szeptember 17-én, hétfőn… Tovább olvasom