Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

A kabinet 2012-ben is folytatja a nyugdíjak emelését

2012. január 1-jétől havonta átlagosan 4400 forinttal kaphat többet mintegy másfél millió öregségi nyugdíjas.
A kormány a nyugdíjas társadalomnak tett ígéretét betartva 2012-ben is folytatja a nyugdíjak emelését, miközben Európa-szerte befagyasztják, vagy csökkentik a nyugdíjakat - közölte a kormányszóvivői iroda szerdán.

A kormány megalakulása óta elkötelezett, hogy az ország megújítása és a gazdaság talpra állítása mellett a nyugdíjak reálértékét, egyben az idős emberek biztonságérzetét is megőrzi - fogalmaznak az szóvivői iroda közleményében.

Kiemelik: ezt a vállalását a legutóbbi, novemberi egy összegű, 6 százalékos emelésen túl a 2012. január 1-jétől folyósított 4,7 százalékos nyugdíjnöveléssel teljesíti a kormány, így havonta átlagosan 4400 forinttal kaphat többet mintegy másfél millió öregségi nyugdíjas. Az intézkedés fedezetét - mintegy 130 milliárd forintot - a jövő évi költségvetés biztosítja - fűzik hozzá.

A Kormányszóvivői Iroda megjegyzi továbbá, hogy az emelés az öregkori nyugdíjak mellett az egyes nyugdíjszerű vagy egészségbiztosítási ellátásokra is vonatkozik, így például a korhatár előtti öregségi nyugdíjak helyébe lépő ellátásokra, valamint a megváltozott munkaképességűek új, a rokkantsági nyugdíjakat felváltó ellátásaira.

Emellett azt is hangsúlyozzák, hogy a nyugdíjrendszer átszervezésével a kormányzat megszüntette az államadósságot folyamatosan újratermelő kockázatokat, ezzel is biztosítva hosszú távon a nyugdíjrendszer finanszírozásának fenntarthatóságát.

A kormányszóvivői iroda tájékoztatásában a rezsiköltségek szabályozására kitérve aláhúzza, hogy a kormány ezen a területen is garantálni kívánja a nyugdíjasok biztonságát, ennek keretében 2012-ben a gáz-, a távfűtés-, a villany-, valamint a víz és csatornadíjak nem emelkedhetnek az inflációnál nagyobb mértékben.

Olvasóink írták

 • 1. spiler 2011. november 30. 20:32
  „ez az igéret
  aztán jön a világ vállság
  MATOLCSY köhög
  IMF gyógyit,magyar árakon tb. nélkül
  mi csendesen elmegyünk...ki koporsóba,ki .........
  ez a való világ”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hazai kórházakban jelentkezhetnek a szlovákiai betegek

A szlovákiai egészségügyben kialakult helyzet akár oda is vezethet, hogy a határ közelében lévő… Tovább olvasom