Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

A kamara levelet küld a képviselő-testületnek

Levélben fordul a soproni képviselő-testület tagjaihoz a helyi kereskedelmi és iparkamara, az ipartestület, illetve a hegyközség, hogy a válaszok beérkezése után összegezzék: mennyiben teljesültek a négy évvel ezelőtt megfogalmazott elvárások.
– Mint 2002-ben, úgy az idei ciklus letelte előtt is írásban kérjük a soproni képviselő-testület tagjait arra, hogy értékeljék a közéletben kifejtett munkájukat – mondta Horváth Vilmos, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, aki kifejtette: a kamara az ipartestülettel és a hegyközségi tanáccsal közösen legfőképpen arra kíváncsi, mennyiben sikerült a városatyáknak teljesíteni a köztestületek korábban megfogalmazott hatpontos elvárásait.
– Miképpen alakult a város gazdasági stratégiája? A soproni és a városkörnyéki vállalkozók, cégek biztonsága, továbbá versenyképessége érdekében mit vállalt a képviselő-testület? – részletezte a kérdéseket az elnök. – Milyen konkrét lépéseket tettek a helyi ipar, az üzleti és kereskedelmi élet szereplőinek támogatására? Mennyiben biztosítottak előnyt a helyi vállalkozóknak, cégeknek a megrendeléseknél? Történt-e érdemi párbeszéd a választókkal, kiváltképp a gazdasági szakemberekkel? Miképpen valósultak meg a közlekedés korszerűsítésére vonatkozó elképzelések? A képviselő-testület határozataiban milyen mértékben érvényesült az embert szolgáló környezet-, természet- és műemlékvédő szemlélet? Mit tettek ennek kibontakoztatásáért? Nos, ilyen és ehhez hasonló témákban várjuk a képviselők beszámolóit. 2002-ben az érintettek kétharmada reagált, reméljük, ez alkalommal még többen érzik kötelességüknek a válaszadást. A beérkezett anyagokat feldolgozzuk, a tényszerű összegzést pedig sajtótájékoztatón hozzuk nyilvánosságra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszakapta pompáját a Wallner-villa

Befejezéséhez közeledik a Villa sori Wallner-villa felújítása. Az önkormányzat hetvenmillió forintot… Tovább olvasom