Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

A Kanári-szigetekről

hozták vissza a férfit

Még a Kanári-szigetek sem bizonyult megfelelő búvóhelynek a mosonmagyaróvári rendőrök elől annak a férfinak, akit sikkasztás miatt keresett a hatóság. A gyanúsítottat tegnap repülővel hozták haza Spanyolországból.
Sikkasztás miatt tett feljelentést még 2003-ban az egyik hitelintézet a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon a 35 éves helybéli L. Ferenc ellen. A férfi mintegy 2 millió forint értékű személyautót lízingelt, ám a törlesztőrészletek befizetéséről „megfeledkezett”. A pénzintézet hiába szólította fel a férfit, aki a kocsit sajátjaként kezelte és nem adta vissza a banknak.
A mosonmagyaróvári rendőrök hiába keresték a gyanúsítottat. Többször küldtek idézést a lehetséges tartózkodási helyekre, minden lehetséges intézkedést megtettek a felkutatására, ám egyik sem vezetett eredményre. Országos elfogatóparancsot adtak ki a férfi ellen, miközben a nyomozást felfüggesztették, ám folyamatosan adatokat gyűjtöttek, hogy a nyomára bukkanjanak.
Az elmúlt évben aztán a mosonmagyaróvári rendőrök olyan informá-

ciókat kaptak, hogy L. Ferenc nagy valószínűséggel külföldön tartózkodik. Erre tekintettel a rendőrség kezdeményezésére a városi bíróság kiadta az európai elfogatóparancsot a gyanúsított ellen.
Ezzel az Európai Unió minden tagállama rendőrségi adatbázisába bekerült a mosonmagyaróvári férfi. Az európai elfogatóparancsot a jogszabály szerint kiadhatják valamennyi, legalább egyéves szabadságvesztéssel szankcionálható bűncselekmény feltételezett elkövetői ellen. Ebbe a körbe a mindennapi életben előforduló bűncselekménytípusok szinte teljes köre beletartozik.
Ám az immár az EU által is körözött mosonmagyaróvári férfi továbbra sem került elő és a tartózkodási helyéről sem tudtak semmit a rendőrök. A közelmúltban aztán a Kanári-szigeteken a spanyol rendőrök egy ellenőrzés során igazoltatták L. Ferencet, aki vélhetően mit sem sejtett arról, hogy már nem csupán a mosonmagyaróvári hatóságok keresik. A spanyol rendőrség elfogta a férfit, s egészen addig kiadatási őrizetben várta a sorsát, míg a két ország igazságügyi szervei lefolytatták az ilyen esetekben kötelező egyeztetéseket.
A mosonmagyaróvári rendőrök tegnap délután a Ferihegyi repülőtéren vették át és őrizetbe a sikkasztással gyanúsított férfit, majd a városi kapitányság fogdájába szállították.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi érdekli a táncfesztiválon?

Tovább olvasom