Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

A Katolikus Egyház 280 millió forintot gyűjtött

Budapest - Több mint 280 millió forint gyűlt össze a Katolikus Karitász bankszámláján és az országos templomi gyűjtésben a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére.
A Katolikus Egyház országos templomi gyűjtést tartott a károsult családok megsegítéséért, az egyházmegyék templomaiban több mint 200 millió forint gyűlt össze. Emellett a Katolikus Karitász e célra nyitott alszámlájára további 80 millió forint érkezett - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkársága kedden az MTI-vel.

Olvasóink írták

  • 2. novaklaszlo56 2010. november 30. 23:05
    „Nem, ezt a pénzt nem "mi" gyűjtöttük, hanem ők: az egyház. Nem tartom igazán lényegesnek, hogy az egyházi személyek mennyit áldoztak a saját zsebükből - de úgy gondolom, hogy ők is hozzájárultak. Annyi szent, hogy boldog és biztató mosollyal kísért bólintás illetné őket a részemről, ha kizárólag az önként hozzájuk fordulók lelki vezetésével, meg ehhez hasonló, karitatív tevékenységgel lennének foglalatosak. Ez oly rokonszenves (és Jézus nevéhez méltó) lenne, hogy talán még támogatnám is őket a szeretet terjesztésével kapcsolatos igyekezetükben.”
  • 1. dodó 2010. november 30. 21:05
    „Érdekelne, hogy az összegyűlt 280 milkából hány forint az amelyet az egyház (püspökök, papok, szerzetesek, apácák, novíciák stb) dobtak össze?
    Mi gyűjtünk, ők átadják?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt Székelyhidi Ágoston író, irodalomtörténész

Hajdúböszörmény - Hajdúböszörményi otthonában tragikus körülmények között keddre virradóan elhunyt… Tovább olvasom