Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

A katonai ügyészség fogatta el Jakubinyi Róbertet

A Katonai Főügyészség elfogatóparancsa alapján vette őrizetbe az osztrák rendőrség Jakubinyi Róbertet, aki a gyanú szerint oroszok strómanjaként vásárolt, majd játszott idegen kézre több milliárd forint értékű Mol-részvényt - írta a csütörtöki Magyar Nemzet.
A napilap úgy tudja, hogy a férfire - aki csak rövid időre utazott Ausztriába és vissza akart térni thaiföldi búvóhelyére - katonai ügyészségi kihallgatás vár.

A cikk szerint a katonai elfogatóparancs azt jelenti, hogy Jakubinyi Róbert valamelyik rendvédelmi szerv tagjaként követhetett el törvénysértést, vagy olyan személlyel együtt gyanúsítható, akivel szemben katonai nyomozóhatóság járhat el.

A Magyar Nemzet a körözés elrendelésével és a férfi ellen folytatott eljárással összefüggő kérdéseire csütörtökre ígért válaszokat a főügyészség illetékese.

Olvasóink írták

 • 9. babar 2011. június 18. 08:37
  „Hehehe! Ez jó volt!”
 • 8. achilleus 2011. június 17. 19:06
  „A dodó féle beírást egyesek nagyon félreértik.
  1) jakubinyinek Göncz szdsz-es államfő adott kegyelmet,
  2) volt üzlettársa alapítványi tevékenysége ezer szállal kötődik a KGB-n végzett Laborc NBH-jához, ahonnan csak egy lépés az mszps, érdekkör: http://kmonitor.hu/adatbazis/aktak/egymasert-egy-masert
  Az alapítvány szoros kapcsolatot ápol egykori és jelenlegi nemzetbiztonsági alkalmazottakkal is. Az alapítók között szerepel például Nagy Lajos, az NBH egykori elnöke, aki cége, az Absztrakt Tanácsadó Kft. révén pénzügyi kapcsolatban is állt a szervezettel. Az ügy kirobbanásakor az alapítvány kuratóriumának tagja volt az NBH egyik akkori és egy volt alkalmazottja, Gyarmati György és Simon Ibolya. Az ügy kirobbanása után az NBH éléről távozó Galambos Lajos szintén bekapcsolódott a kuratórium munkájába. Az NBH-t felügyelő kancelláriaminiszter, Szilvásy György pedig családtagjai révén került kapcsolatba a szervezettel. Szilvásy egyik testvére, Péter grafológus-szakértőként dolgozott az alapítványnál, míg másik testvére, István a BM kórházban dolgozik, amely jelentős alapítványi támogatásban részesült."
  Sehol egy fideszes, csak és kizárólag kgb-sek csalók, tolvajok --- és "szocialisták"”
 • 7. klj_54 2011. június 16. 18:21
  „6. deszkás 2011.06.16. 16:17
  A macska rúgja meg, most egy se jön ide:)”
 • 6. deszkás 2011. június 16. 16:17
  „KLJ54! Jól látod. Pontosan ezt közöltem éllel.”
 • 5. klj_54 2011. június 16. 14:10
  „4. deszkás 2011.06.16. 13:10
  Csak a 20 év alattiak és a buta emberek komcsiznak!
  A többi vagy tanult történelmet vagy tudja máshonnan mi is a kommunizmus! (Ami amúgy Szovjet népmese:)”
 • 4. deszkás 2011. június 16. 13:10
  „Na komcsizók mit szóltok DODO-hoz? Tudom .ussoltok.”
 • 3. dodó 2011. június 16. 12:00
  „"(...) az MN úgy tudja, hogy Jakubinyi kapcsolatban állt Földesi-Szabó Lászlóval, az Egy-Másért alapítvány kuratóriumának elnökével, akit nemrégiben fogott el a rendőrség, miután megszökött az adócsalási ügyben folyó bírósági tárgyalásáról.
  A HVG négy évvel ezelőtti cikkében azt írta, hogy a két férfi még az 1990-es évek elején került egymással kapcsolatba. Földesi-Szabó - ekkor még csak Szabó Lászlóként - az ORFK-n dolgozott nyomozóként, és egy részvénycsalási ügyben vizsgálódott Jakubinyi ellen. Jakubinyi hamis váltókkal több mint háromszázmillió forintot csalt ki a Merkantil Banktól. Jakubinyi Róbertet elítélték, de a büntetés alól mentesült, a köztársasági elnöktől kegyelmet kapott. Az elnöki kegyelmet állítólag az akkor már barát Földesi-Szabó járta ki NBH-s kapcsolatai révén. Miután Földesi-Szabó leszerelt a rendőrségtől - a HVG értesülése szerint nem önszántából -, rövid időre a Kika áruház biztonsági főnöke lett, majd Jakubinyi fiával, Roland Róberttel összeállva közösen alapítottak céget, és együtt léptek be az Egymásért Egy-Másért "közhasznú" szervezetbe is."”
 • 2. jozko 2011. június 16. 10:44
  „Ez a "szállás" most éppen zuhanórepülésnek tűnik...”
 • 1. deszkás 2011. június 16. 10:01
  „Egy hárombetűs intézmény alkalmazottja akik ugye nem minimálbérért robiznak. És ebbe "szálltunk" bele hogy mentsük ami menthető.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országszerte tüntetnek a szakszervezetek

Négy szakszervezeti szövetség tart ma többek között autós figyelemfelhívó demonstrációt 15 megyeszékhelyen. Tovább olvasom