Délmagyar logó

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 4°C | 20°C Még több cikk.

A Kazaa nem perelhet

A Kazaa fájlcserélő alkalmazást terjesztő Sharman Networks nem indíthat trösztellenes eljárást a lemezkiadók ellen -- mondta ki a szövetségi bíróság.
A Sharman Networksöt még tavaly perelték be a lemezkiadók azzal a váddal, hogy a Kazaa alkalmazás szerzői jogokat sért, ugyanis segítségével jogvédett anyagok terjeszthetők. A Sharman februárban viszontperelt azt állítva, hogy a lemezkiadók és filmstúdiók titokban összeesküdtek annak érdekében, hogy a másolásvédett zenék és filmek ne kerülhessenek a Kazaa hálózatába.
A Kazaa a zeneipar elsőszámú mumusa, hiszen a Napster bezárása óta ez a legnépszerűbb fájlcserélő szolgáltatás, amelyen eddig még a legdörzsöltebb szakembereknek sem sikerült jogi fogást találni. A szolgáltatást üzemeltető Sharman Networks vanuatui székhelyű, Ausztráliában működik és szerverei is az Egyesült Államokon kívül találhatók.
Stephen Wilson szövetségi bíró múlt heti ítéletében ejtette a Sharman Networks által indított pert. Elmondása szerint mégha be is bizonyosodnak a Sherman vádjai, a vállalat akkor sem jogosult semmiféle kártérítésre, ugyanis nem tartalomszolgáltató. Az amerikai lemezkiadók üdvözölték a bíróság döntését.
"A Sharman Networks minden szalmaszálba belekapaszkodik, hogy elterelje a bíróság figyelmét saját törvénysértő tevékenységéről" -- mondta Matthew Oppenheim, a RIAA képviselője. "Elégedettek vagyunk, hogy a bíróság is kimondta, amit mi mindig is állítottunk, hogy a vádak minden alapot nélkülöznek."
Alan Morris, a Sharman Networks alelnöke egyelőre nem kommentálta a bíróság ítéletét. Stephen Wilson volt az a bíró, aki korábbi ítéletében kimondta, hogy a StreamCast és a Grokster fájlcsere-cégek nem tehetők felelőssé a hálózatokban található illegális tartalom miatt.
hwsw
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Táncos lábúak és lepénylesők

Tucatnyi nemzet táncos lábú fiainak, leányainak énekétől, zenéjétől, talpdobogásától volt hangos a… Tovább olvasom