Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 12°C Még több cikk.

A kazánból kipattanó szikra okozott tüzet

A kazánházban keletkezett a tqz az egykori Landzsa csárda épületében szerdán este. Személyi sérülés nem volt, de az anyagi kár jelentős.
Szerdán este tíz óra körül kigyulladt a 85-ös főút mellett, a bágyogszováti elágazásnál az egykori Landzsa csárda épülete. Mint utólag kiderült, a vegyes tüzelésq kazánból kipattanó szikra okozta a tüzet. A részletekről Horváth László őrnagy, a csornai tqzoltó-parancsnokság tqzmegelőzési osztályvezetője tájékoztatta a Kisalföldet.
– A tulajdonos házaspár észlelte a tüzet és azonnal értesítették a tqzoltóságot – mondta Horváth őrnagy. – Gyorsan a helyszínre érkeztek kollégáim, így hamar megfékezték a lángokat. A kazánház égett ki, illetve mellette a raktárként használt helyiségek. A gyorsaságon múlt egyébként, hogy nagyobb baj nem történt, az esetet egyébként II-es, kiemelt fokozatúként kezeltük.
A háziak élete tehát nem forgott veszélyben, de az anyagi kár jelentős. Horváth Lászlótól megtudtuk: a ház tetőszerkezetének nyugati oldala károsodott. A tqz terjedését „segítette” a felszerelt mqanyag lambéria is. Az oltásban részt vettek a csornai, a kapuvári és a győri tqzoltók, vízszállítóval, fecskendőkkel.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar Kupa

labdarúgás

A Magyar Kupa negyeddöntőinek tegnapi első mérkőzésein:… Tovább olvasom