Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 35°C Még több cikk.

A KDNP a pedagógusok pénzéért fog dolgozni

A KDNP azon fog dolgozni, hogy legyen 2013 őszén pedagógusbér-emelés. A DK szerint a kormány végre szembenézett a valósággal. A Magyar Nemzeti Bank üdvözli a tranzakciós illetékről szóló döntést.
A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) azon fog dolgozni, hogy legyen pedagógusbér-emelés 2013 őszén - reagált a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője a nemzetgazdasági miniszter által pénteken bejelentett intézkedéscsomagra. A KDNP azzal egyetért, hogy a közfoglalkoztatási munkabért nem haladhatja meg a segély összege.

Harrach Péter egy más témában tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: első hallásra nem tudnak örülni a program pedagógus életpályamodellre vonatkozó elemének, miszerint a béremelést 2014. januárjára halasztaná a kormány. Megjegyezte: ugyanakkor arra Matolcsy György nemzetgazdaság miniszter is tett célzást, hogy ha a helyzet javul, akkor már 2013. őszén lehet béremelés.

A kereszténydemokraták parlamenti frakciójának vezetője kiemelte: az egész oktatási rendszer átalakításának szerves része a pedagógus életpályamodell. Leszögezte, mindent meg kell tenni, hogy ez a béremelés megtörténjen, és azon fognak dolgozni, hogy a helyzet javuljon, és 2013 őszén valóban megkapják a pedagógusok a megemelt bérüket.

Harrach Péter jelezte, azzal egyetért, hogy a 47 ezer forintos közfoglalkoztatási munkabért nem haladhatja meg adott esetben a segély. Szintén egyet kell érteni a hiánycél megtartása érdekében megfogalmazottakkal - mondta a KDNP-s politikus.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter pénteken a kormányszóvivői tájékoztatón jelentette be, hogy a kormány jövőre 397 milliárd forintos egyenlegjavító programról döntött, ezek révén 2013-ban az államháztartás hiánya 2,7 százalék lehet. A kormány eltörli a társadalombiztosítási járulékplafont, a pedagógusok bérének emelését pedig jövő szeptemberről 2014 januárjára halasztja. Emellett felső korlátot vezet be 2013-tól a kormány az önkormányzatok által kifizetett szociális támogatásokra, az európai uniós társfinanszírozás mértéke pedig 15-ről 5 százalékra csökken jövőre.

DK: a kormány szembenézett a valósággal, újabb kiigazítások várhatók

Gyurcsány Ferenc szerint a Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter által pénteken bejelentett egyenlegjavító intézkedések azt jelzik, hogy a kormány végre szembenézett a valósággal, ám a várt bevételek egy része nem fog teljesülni, ezért újabb kiigazítások várhatók.

A volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke újságíróknak azt mondta: felelőtlenségről, a hozzáértés hiányáról árulkodik, hogy a kormányoldal júliusban elfogadtatta a 2013-as költségvetés sarokszámait, de azokat még idén módosítani kell.

A 600 milliárdos kiigazításból nagyjából 200 milliárdot tesz ki a hiánycél megemelése, 400 milliárd pedig kiadáscsökkentés és bevételnövelés - részletezte. Helyesnek nevezte a gazdaság - a sertéságazat és a kereskedelem - kifehérítésének szándékát, de megkérdőjelezte, hogy ebből 200 milliárd forint származhatna. Szintén kétségbe vonta, hogy a magasabb jövedelműek járulékplafonjának eltörlése hozzávetőleg 50-60 milliárd forintot hozhatna a büdzsének, szerinte a multinacionális vállalatok ezt úgy védik ki, hogy vezetőiket nem Magyarországon jelentik be.

Gyurcsány Ferenc szerint ebből az következik, hogy a kiigazításoknak nincs vége. "Nagy tételben merek fogadni bárkivel, hogy ez a költségvetés a mostani módosítással együtt sem fogja megérni a tavaszt, újabb kiigazítások, zárolások lesznek" - mondta.

Nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy az ismertetett intézkedésekre a Nemzetközi Valutaalap elvárásai miatt van-e szükség. Szerinte a kormány próbálja elkerülni az IMF-megállapodást, és arra nincs is sürgető kényszer, amíg optimista a hangulat a nemzetközi pénz- és tőkepiacokon. Ellenkező esetben viszont sérülékeny lehet az ország, a kabinet most nyilván ezt mérlegeli - fűzte hozzá.

Arra a kérdésre, hogy milyen társadalmi fogadtatása lehet a gazdasági miniszter által bejelentett intézkedéseknek, a DK elnöke úgy válaszolt: az Orbán-kormány eddig "nem volt ügyetlen" abban, hogy ne közvetlenül az embereket érintő kiigazításokat hajtson végre, és ez részben most is elmondható, emiatt nem számít nagy felháborodásra. Ugyanakkor szerinte a még idén végrehajtandó 130 milliárdos zárolás állami intézmények sorának működőképességét veszélyezteti, amit a 730 ezer közalkalmazott megérez majd.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter pénteken jelentette be, hogy a jövő évi növekedési előrejelzését a kormány 1,6 százalékról 1 százalékra mérsékli, az idei és a jövő évi GDP-arányos államháztartási hiányt - 2,5 és 2,2 százalékról - 2,7 százalékra emeli, a jövő évi hiánycél eléréséhez pedig 397 milliárd forintos egyenlegjavító programot hajt végre.

Az OKSZ főtitkára támogatja a pénztárgépek és a NAV online összekötésést

Helyes intézkedés, hogy a pénztárgépeket online összekötik a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal, mert ez a feketegazdaság visszaszorítását célozza Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára szerint.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter pénteken, a kormányszóvivői tájékoztatón jelentette be, hogy az áfa bevételek 95 milliárd forintos növekedésével számol a kormány jövőre annak köszönhetően, hogy a pénztárgépek és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) között online kapcsolatot alakítanak ki a kiskereskedelemben.

Vámos György az MTI érdeklődésére pénteken hangsúlyozta, hogy az adót fizető kereskedőket zavarja, hogy mások nem adóznak.

Kifejtette: jelenleg is van a pénztárgépekben egy "fekete doboz", amely rögzíti az adóbevételt, viszont az online összeköttetés azt fogja eredményezni, hogy azonnal, már a vásárláskor bekerül az információ az adóhivatalba. Így a kereskedőnek óriási kockázatot jelent a bevétel letagadása, viszont továbbra is gondot jelent majd a feketézésnek az az ága, ahol nem adnak nyugtát, számlát - tette hozzá.

Vámos György kiemelte, hogy a számítások szerint Magyarországon 400 ezer pénztárgép van és nemcsak a kereskedőknél, hanem a szolgáltatók teljes körénél kötelező ennek használata.

Az OKSZ főtitkára rámutatott arra, hogy az online összeköttetés megteremtése pénzbe fog kerülni, valamint vannak olyan falusi kis boltok, ahol az internet összeköttetés nehéz. De hát ez az ára a tisztulásnak - tette hozzá.

Az MNB üdvözli a tranzakciós illetékről szóló döntést

A Magyar Nemzeti Bank(MNB) üdvözli, hogy a kormány a "jegybank álláspontjával összhangban nem veti ki az MNB-re, annak intézményi és pénzügyi függetlenségét, illetve az Európai Unió alapszerződését is sértő tranzakciós illetéket".

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter pénteken ismertette a kormány új, 397 milliárd forintos egyenlegjavító programját, egyben bejelentette, hogy a tranzakciós illetéket mégsem terjesztik ki a Magyar Nemzeti Bankra.

Az MNB az MTI kérdésére pénteken közölte, hogy tanulmányozzák a bejelentett intézkedéseket.

Hozzátették: a készpénzfelvételre előírt 3 ezrelékes illeték, a Magyarországon kiemelkedően magas készpénzhasználat csökkentésén keresztül hozzájárulhat a gazdaság fehérítéséhez és növelheti a pénzforgalom hatékonyságát.

PSZ: elfogadhatatlan a pedagógusok béremelésének csúsztatása

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) számára elfogadhatatlan a pedagógusok 2013. szeptember 1-jével tervezett béremelésének elhalasztása. Az érdekképviselet ezt pénteken közölte az MTI-vel, azt követően, hogy a nemzetgazdasági miniszter bejelentette a 2013-as költségvetést érintő, 397 milliárd forintos kormányzati kiigazító programot.

A PSZ szintén nem tudja elfogadni, hogy a központi kormányzat által átvett iskolák, kórházak és a járási rendszer bevezetése miatt mintegy 22 ezerrel csökken a közszféra létszáma 2013-tól.

Közleményükben emlékeztetnek arra, hogy a közszférában 2008 óta nem volt béremelés, és nyomatékosították: az érdekképviselet már nem tudja elfogadni azt az érvelést sem, amely a fizetések megemelését az ország gazdasági helyzetének javulásához köti.

Azt követelik a kormánytól, hogy ne hitegesse tovább a pedagógustársadalmat, és valósítsa meg a beígért béremelést. "Elfogyott a türelmünk, elfogyott a megértésünk" - írták.

A köznevelési rendszer átgondolatlan és előkészítetlen átalakításával az intézményekben foglalkoztatottak ezreit fenyegeti az állásvesztés veszélye - vélekedik közleményében a szakszervezet. Erkölcstelennek tartják, hogy az eddigieknél is nagyobb teljesítményt várnak el a folyamatos bizonytalanságban és kiszolgáltatottságban élőktől.
Visszautasítják azt is, hogy a rossz gazdasági döntések következményeinek árát a közoktatási intézményekben, a közszolgálatban dolgozókkal fizettessék meg.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter azt jelentette be: az önkormányzati rendszer átalakítása során a központi kormányzat által átvett iskolák, kórházak, illetve a járási rendszer bevezetése révén nagyjából 22 ezerrel csökken a közszféra létszáma már 2013-tól. A kormány a tanári fizetések 2013. szeptember 1-jei emelését 2014 elejéig elhalasztja, amivel 73 milliárd forintot takarít meg. Ha viszont 2013-ban a tervezett egy százaléknál nagyobb lesz a gazdasági növekedés, akkor visszahozzák a korábbi időpontot.

Jobbik: ez csak egy újabb brutális megszorító csomag

A Jobbik szerint a Matolcsy György által pénteken bejelentett egyenlegjavító csomag valójában csak egy újabb brutális megszorítás, és az állam az összeomlás felé halad - jelentette ki Volner János, az ellenzéki párt alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Hangsúlyozta: a pénteken bejelentett lépésekkel az Orbán-kormány "töretlenül folytatja" az előző szocialista kormányok megszorító politikáját, és csak azt bizonyítja, hogy a Fidesznek nincs ötlete a munkahelyteremtésre és az életszínvonal emelésére. Ehelyett a kormány egyetlen dologra koncentrál: megpróbálja az államháztartást kiegyensúlyozni és a költségvetési bevételeket növelni a megszorításokkal - tette hozzá. Volner János szerint a tervezés teljes hiányát mutatja az is, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter hétfőn még 0 és 1 százalék közé várta a 2012-es gazdasági növekedést, ehhez képest pénteken már 1,2 százalékos gazdasági visszaesést prognosztizált.

A Jobbik szerint az újabb költségvetési zárolások azt bizonyítják, hogy túl optimisták voltak a kormány eddigi számításai és ezt most "fűnyíróelvszerűen" beszedi a társadalomtól.

Az európai uniós támogatások állami önrészének csökkentésével az ellenzéki párt szerint az eddig is "katasztrofális" forráslehívási adatok még rosszabbak lesznek, és még kevesebb pénz jut majd a magyar fejlesztésekre.

Volner János újabb betartatlan ígéretnek nevezte a kormány részéről, hogy bejelentették a pedagógus-életpályamodell bevezetésének elhalasztását.

A Jobbik alelnöke úgy fogalmazott: a magyar állam az összeomlás felé halad, hiszen egyre inkább kivonul az oktatás és az egészségügy finanszírozásából, miközben egyre nagyobb terheket ró a nehéz helyzetben lévő lakosságra.

Kérdésre válaszolva Volner János kijelentette: a pénteki bejelentések összefüggésben lehetnek a Nemzetközi Valutalappal (IMF) folytatott tárgyalásokkal, a Jobbik szerint ugyanis az államháztartási egyensúly újabb és újabb megszorításokkal való kiegyensúlyozása az IMF-re jellemző.

Arra a kérdésre, hogy lesz-e megállapodás az IMF és a kormány között, a Jobbik alelnöke azt mondta: szerinte a kormány addig húzza a megegyezést, amíg lehet, de jelenleg is csak a "belpolitikai presztízsveszteség" akadályozza meg Orbán Viktort a gyors hitelfelvételben, így egy hosszú "násztánc" után várhatóan megállapodnak.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter pénteken jelentette be, hogy a jövő évi növekedési előrejelzését a kormány 1,6 százalékról 1 százalékra mérsékli, az idei és a jövő évi GDP-arányos államháztartási hiányt - 2,5 és 2,2 százalékról - 2,7 százalékra emeli, a jövő évi hiánycél eléréséhez pedig 397 milliárd forintos egyenlegjavító programot hajt végre.

Balog Zoltán bízik abban, hogy nem kell elhalasztani a pedagógusbér-emelést

Az emberi erőforrások minisztere szerint nem végleges a kormány döntése a pedagógusbér-emelés elhalasztásáról, a jövő évi gazdasági számok tükrében még változhat. Balog Zoltánt pénteken egy más témában tartott budapesti sajtótájékoztató után kérdezték az újságírók, miután a nemzetgazdasági miniszter bejelentette a 2013-as költségvetést érintő, 397 milliárd forintos kormányzati kiigazító programot.

Matolcsy György egyebek mellett azt jelentette be, hogy a kormány a pedagógusok bérének emelését jövő év szeptemberéről 2014 januárjára halasztja. Balog Zoltán a bejelentéssel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, "súlyos döntésekre" van kényszerítve a magyar kormány, hogy elkerülje Brüsszel túlzottdeficit-eljárását. Jelezte, hogy "ez nem végleges döntés", ő nem adta fel a reményt, és bízik abban, hogy a jövő évi számok tükrében ez még változhat.

A minisztert az újságírók a Népesedési Kerekasztal által javasolt "háromnegyed szocpolról" is kérdezték. Balog Zoltán azt mondta, nem terveznek ilyesmit, de megnézik az egész rendszert, és utána fogják eldönteni, milyen részeket alakítanak át, hogy a célt teljesíteni tudják.

A Népesedési Kerekasztal szeptember 27-i ülése után jelentette be a testület két tagja, hogy javasolják "háromnegyed szocpol" bevezetését, vagyis hogy a használt lakás vásárlásához adható állami támogatás összege ne a szocpol támogatás fele, hanem háromnegyede legyen. Akkor azzal indokolták a javaslatot, hogy nagyon kevesen tudták igénybe venni a lakáscélú szociálpolitikai kedvezményt, mert összegét nagyon alacsonyan határozták meg.

Brüsszel üdvözli, hogy az MNB kilépett a tranzakciós illeték hatálya alól

Az Európai Bizottság szóvivője üdvözölte Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter pénteki bejelentését arról, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kikerül a tranzakciós illeték hatálya alól. Az EU/IMF-tárgyalások kapcsán pedig elmondta: a Bizottság még csütörtökön válaszolt a magyar kormány korábbi levelére, így most "a magyar félen a sor".

A tranzakciós illeték szabályainak módosításáról Olivier Bailly az uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta: "reméljük, hogy ez (a szándékbejelentés) késlekedés nélkül olyan módosítási javaslat formáját fogja ölteni, amely megváltoztatja az erre vonatkozó törvényt, és azt a közeli napokban el fogják fogadni".

A szintén pénteken bejelentett egyenlegjavító programról a brüsszeli szóvivő azt mondta: annak valamennyi elemét tüzetesen elemzik, és majd csak november 7-én adnak róla értékelést, amikor közzéteszik az egész unióra vonatkozó gazdasági előrejelzést.

Matolcsy György bejelentése szerint jövő évi növekedési előrejelzését a kormány 1,6 százalékról 1 százalékra mérsékli, az idei és a jövő évi GDP-arányos államháztartási hiányt - 2,5 és 2,2 százalékról - 2,7 százalékra emeli, a jövő évi hiánycél eléréséhez pedig 397 milliárd forintos egyenlegjavító programot hajt végre.

Olivier Bailly közölte, hogy a magyar kormány valóban tájékoztatást adott Brüsszelnek azokról az intézkedésekről, amelyek a túlzottdeficit-eljárást alól való kikerülést célozzák. Hozzátette, hogy a magyar hatóságoktól kapott valamennyi információt alaposan elemzik és értékelik, mielőtt megállapítanák, hogy Magyarország elég hatékony lépéseket tett-e a költségvetési deficit ügyében.

Az uniós elvárás az, hogy az éves költségvetési hiány ne lépje túl a három százalékot. Magyarország ellen 2004-es uniós csatlakozása óta folyamatosan túlzottdeficit-eljárás folyik.

Ami a Magyarországgal folytatott IMF/EU-tárgyalásokat illeti, Olivier Bailly hangsúlyozta: ezek a konzultációk nem álltak le. Emlékeztetett arra, hogy a Nemzetközi Valutaalap már levélben reagált az IMF/EU-küldöttség nyári észrevételeire született magyar válaszokra. Közölte, hogy nemcsak az IMF, hanem - csütörtökön - Olli Rehn, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi kérdésekben illetékes alelnöke is levelet küldött a magyar kormánynak, így most már a magyar fél előtt is ismeretesek mind az IMF, mind az EU észrevételei. Most a magyar félen a sor - tette hozzá. A szóvivő egyelőre nem tudta megmondani, hogy mikor folytatódhatnak Budapesten a konkrétabb tárgyalások.

Szakszervezetek Együttműködési Fóruma: elfogadhatatlan Matolccy csomagja

A közszféra szakszervezeteit tömörítő Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) számára érthetetlen és ebben a formájában elfogadhatatlan az az intézkedéscsomag, amelyet Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter jelentett be pénteken.

A SZEF közleményében úgy fogalmazott: "a kormány végtelen önteltségében, sokadik hibájának leplezése érdekében ismét porhintéssel kísérletezik". A szervezet szerint elfogadhatatlan önteltség, hogy a kormány érdekegyeztetés elemi minimumának betartása és megvalósítása nélkül dönt az egész ország életét befolyásoló változásokról, és" hazug porhintés", annak a több évtizedes gyakorlatnak a folytatása, amely a megszorítások jelentős részét a közszféra munkavállalóira, a közszféra foglalkoztatásának csökkentésére helyezi, tovább rombolva a közszolgálat minőségét és ezzel az azokat igénybevevő valamennyi állampolgár életét.

A SZEF elvárja, hogy a legrövidebb időn belül, az országos közszolgálati érdekegyeztetés keretein belül tárgyaljanak a változtatásokról és azok hatásáról - áll a Varga László SZEF-elnök által jegyzett közleményben.
A szervezet szerint együtt küzdenek az ígért keresetemelkedést elveszítő pedagógusokkal és valamennyi dolgozóval, mivel Magyarországon a munkával megszerezhető jövedelmek – és ezen belül a közszolgálati foglalkoztatottaké is – "vérlázítóan alacsony".

Matolcsy György pénteken jelentette be, hogy a jövő évi növekedési előrejelzését a kormány 1,6 százalékról 1 százalékra mérsékli, az idei és a jövő évi GDP-arányos államháztartási hiányt - 2,5 és 2,2 százalékról - 2,7 százalékra emeli, a jövő évi hiánycél eléréséhez pedig 397 milliárd forintos egyenlegjavító programot hajt végre. A nemzetgazdasági miniszter beszélt arról is, hogy a kormány a pedagógusok bérének emelését jövő szeptemberről 2014 januárjára halasztja.

A SZEF - saját honlapja szerint - a közoktatásban, az egészségügyi és szociális ellátásban, a közgyűjteményekben, a kulturális és művészeti intézményekben alkalmazottak, az állami és önkormányzati közigazgatásban, az igazságszolgáltatásban, a közrendvédelmi és közbiztonsági szerveknél dolgozók munkavállalói érdekképviseleteit tömörítő szakszervezeti szövetség.

Olvasóink írták

 • 20. DMagóg 2012. október 07. 14:11
  „A KDNP a pedagógusok pénzéért fog imádkozni
  Hihetőbb!

  Amúgy nem az emberekkel kell mgfizettetni! A pedagógus nem ember?
  Persze, ember az, akit emberszámba vesznek. Fogy a számuk!
  Mertek nagyot álmodni, az álmok szertefoszlottak! Csak a nagyszájú pökhendiség maradt!”
 • 19. kumisz 2012. október 05. 23:55
  „"14. StencilAtya 2012.10.05. 19:27 "A KDNP a pedagógusok pénzéért fog dolgozni"

  én hiszek nekik.
  Akkor elég nagy barom vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 18. Kathryn 2012. október 05. 23:43
  „Na ez nekem sántít... Valaki, aki ért hozzá és van egy számológépe, ossza már le:
  -elbocsájtanak 22 ezer pedagógust, ugye?
  -a maradéknak egy kicsit tolnak a bérén (láttam a törvényt, nem nagy összeg)
  Ki kéne számolni, mennyi bér marad meg, mennyit emelnek a helyükön maradók bérén, mennyi a fennmaradó összeg.
  Mert nekem az a sejtésem ám, hogy nem valami kegy itt a pedagógus béremelés! Ez a porhintés itten: egyiknek kivesszük a kezéből a kenyeret, megtartjuk a felét majd a maradék darabot odaadjuk a többinek.
  Ez pont ugyanakkora átverés, mint az ingyen tankönyvesség. Mielőtt lett volna ingyen könyv, minden gyerek, függetlenül attól hány gyerekes családból jött, kapott párezres támogatást a könyvekre. Majd ezt átcsoportosították úgy, hogy csak a nagycsaládosok kaptak. A felszínen ingyen könyv, nagyon szép intézkedés! Valójában így kevesebb pénzt osztanak szét az iskolás gyerekek közt, mint korábban.
  Valaki nézze már meg, tollas-e a hátam!”
 • 17. vasi 2012. október 05. 21:26
  „Érdemes lenne megmutatni az itteni hozzászólásokat a KDNP-s honatyáknak, honanyáknak... Szembesülhetnének vele, hogy nemigen hisz már nekik senki sem.”
 • 16. történész 2012. október 05. 20:08
  „10. 3795639

  Közeledünk már...nyugdíjba vonultak vissza lajstromozása törvény sértő,az emberek szerzett jogainak 50-es évekbeli nekem senki sem mondja meg,hogy eltaposható-e módszer sajnos.Másképpen nem tudom körbe határolni mint úgy,hogy ezek az emberek áldozatok,a FIDESZ k áldozatai.Valamikor majd kártérítést kapnak, a felelősöket majd keresni fogják...ugye furcsa ,hogy most is vissza megyünk a múltba.
  A jogbiztonság alapja,hogy egy már meglevő jogot elvenni ilyen formán nem lehet.röviden.”
 • 15. mosómasa 2012. október 05. 19:27
  „A KDNP ????? Hoffmann Rózsa nem KDNP-s véletlenül ?? Akkor miről is van szó ?! Megy a hülyítés.”
 • 14. StencilAtya 2012. október 05. 19:27
  „"A KDNP a pedagógusok pénzéért fog dolgozni"

  én hiszek nekik.”
 • 13. Együgyű 2012. október 05. 18:55
  „,,A KDNP a pedagógusok pénzéért fog dolgozni"
  Nyugodjanak meg a fent említettek! A KDNP atyai, vallásos pártja megígérte ennek a szellemi rétegnek, hogy nem magáért, hanem a jövőben a pedagógusok pénzéért fog dolgozni! Az imáik meghallgatnak valahol?
  A közszférában csökkentés is lesz! Természetesen a minisztériumokban nem, sőt ott növekedik a létszám és jövedelem is. Örömteli, hogy semmilyen stopot ott nem kell betartani! De kérem a pedagógusokat, hogy a szülőknek szóljanak! A gyerekek az iskolába hozzanak krétát, WC papírt is többek között!
  Aki nem érti, azt sajnálom!
  OFF”
 • 12. zehn 2012. október 05. 18:20
  „kdnp? Jobb, ha ez a tagság nélküli hűbéres gittegylet meg sem szólal. Ingyenélő, semmirekellő, szánalmas kullancsok.”
 • 11. 3795639 2012. október 05. 17:51
  „Honnan is tudhatta volna Matolcsy, hogy mit ígért Orbán és Hoffman?”
 • 10. 3795639 2012. október 05. 17:24
  „8. történész 2012.10.05. 17:04
  Ezért is fontos nem összemosni ezeket az egyébként törvények által megállapított nyugdíjakat. Szlovéniában például a szolgálati nyugdíjak változása a már nyugdíjba vonultakat nem érintette. Szlovéniában ismerték és betartották a jogalkotás szabályait: jogszabály a hatálybalépését megelőző időre nem állapíthat meg kötelezettséget.”
 • 9. macs 2012. október 05. 17:09
  „5. Qllancs,
  most hallom, hogy kb. 300 mFt-ért megrendeltek egy "Nemzeti könyvtár" című sorozatot, melyet a Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó gondozásában lát napvilágot. Az első kötet Tormay Cecil Régi ház című műve lesz. Egy-egy mű mintegy ötezer tiszteletpéldánya kerül közkönyvtárakhoz, a középiskolai könyvtárakhoz és igazgatókhoz, a nagyobb települések polgármestereihez. Semmi kifogásom a kultúra támogatása ellen, de hadd legyek cinikus, ebből a pénzből kaphatott volna pl. a Szegedi Kortárs Balett.”
 • 8. történész 2012. október 05. 17:04
  „7. 3795639

  Nem kívántam felsorolni mindet...de a rokkant nyugdíjat én kiveszem mert azt a bárók rontották el.Elmentek rokkantnak és maradtak több pénzért tanácsadónak.
  De amikor egy tűzoltót,katonát bevonultattak megállapodtak,hogy kis pénz és 25 év után nyugdíj..erre jött ez az álruhás bagázs és azt mondta az a törvény már tíz-húsz éve mától érvénytelen.Ha isten ezekkel van akkor nem tudja ki az igaz keresztény.”
 • 7. 3795639 2012. október 05. 16:42
  „3. történész 2012.10.05. 14:51
  Csupán a tisztánlátás végett. A korhatár alatti (előtti) nyugdíjak a következők voltak: a korkedvezményes nyugdíj, a szolgálati nyugdíj, a rokkantnyugdíj, előrehozott, stb.
  A többivel egyetértek.”
 • 6. roxper 2012. október 05. 15:39
  „Mi ez a kdnp????”
 • 5. Qllancs 2012. október 05. 15:23
  „Nem kell a hülyités harragkám !
  Pedagógusi fizura nincs pénz !
  DEEEEEEE van : sportstadionokra : 2,1 milliárd FT , v, Minisztereln.Hív. 63 % béremelés ! 1,9 --ről 3,2 milliárd ft !!! v. többmint 1 milliárd ..a Nyugat-Magyo. fogorvosoknak ..akik csak külföldi betegeket látnak el, évente több milliárdos nyereséggel !! 10 ből 7 NEM kap számlát !! v. romániai egyetemnek ..most tegnap ígért orbán : 4 milliárd ft támogatást !!!!!v. cigánynők képzésére 3 milliárd ft ??????
  MIIIIII vaaaaaan ?????????”
 • 4. Commander-V2 2012. október 05. 15:06
  „Elképzeltem Haág Zalánt és a funkció halmozó Kalmár Ferencet, a két szegedi kereszténydemokrata élharcost, ahogy nem a saját hasznukat nézik, hanem elkezdenek képviselőként viselkedni. Nem sikerült. Együtt szavaznak robotként a Fidesz és a Jobbik akarata szerint.”
 • 3. történész 2012. október 05. 14:51
  „KDNP tesz értük? Az a p....aki élen szavazta meg,hogy a törvényes korengedményes és korkedvezményesek nyugdíját elvette.Ki örül neki ki siratja,de törvény szerint kapták és most jogfosztottak lettek.Ezután prédikálhatnak.”
 • 2. papsajt 2012. október 05. 13:06
  „Így spórol a kormány: halomra veszik az új iPhone-okat, iPadeket
  forrás:
  http://www.femina.hu/hirhatter/igy_sporol_a_kormany_milliokert_vettek_iphoneokat_ipadeket”
 • 1. szatyi 2012. október 05. 12:44
  „Én balga, a címet olvasva azt hittem, hogy a képviselők pedagógusi fizetést fognak kapni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szíriai lázadók szerint elfoglaltak egy légvédelmi bázist

Egy Youtube-videón az egyik fegyveres férfi szerint a Gúta támaszpontja elleni támadást csütörtökön… Tovább olvasom