Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

A KDNP bírósághoz fordul az ORTT döntése miatt

Bírósághoz fordul a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT)szerdai döntése miatt, amellyel a Klubrádiónak ítélte azt a frekvenciát, amelyre a Katolikus Rádió is pályázott, a döntés nyomán ugyanis a Klubrádiónak két frekvenciája lett.
Morálisan elfogadhatatlan és több szempontból törvénysértő a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint az Országos Rádió és Televízió Testület szerdai döntése, amellyel a Klubrádiónak adta azt a frekvenciát, amelyre a Magyar Katolikus Rádiós is pályázott. A Klubrádiónak a döntéssel két frekvenciája lett - írta közleményében Halász Zsuzsa, a KDNP szóvivője.

Felszólította az Országos Rádió és Televízió Testületet, illetve soros elnökét, hogy semmiképpen se kössön szerződést a Klubrádióval.

Mint Halász Zsuzsa kifejtette: a döntéssel a Katolikus Rádiót elnémították a testület azon tagjai, nevezetesen Tímár János (SZDSZ), Gyuricza Péter és Ladvánszky György (MSZP), akik ezt a döntést meghozták. Mindez szerinte nemcsak morálisan elfogadhatatlan, hanem több szempontból is törvénysértő.

A döntés azért törvénysértő - mutatott rá -, mert olyan tag távollétében szavaztak, aki jelenleg külföldön kórházban fekszik, éppen ezért kérte a döntés elnapolását. Törvénysértő továbbá azért is, mert a távollévő tag által benyújtott módosító javaslatot nem tekintették módosító javaslatnak.

A KDNP a döntést morálisan is elfogadhatatlannak tartja, mert a határozathozók egyike, Tímár János olyan párt delegáltja, amely a következő Országgyűlésnek már nem lesz tagja, "ennek ellenére veszi a bátorságot, hogy hosszú távra szóló döntésekbe avatkozzon bele". Mindez nem vet jó fényt a szocialista delegáltakra sem, nem jár messze az igazságtól az, aki a választási vereség miatti bosszújukat véli fölfedezni a történtekben - közölte.

Halász Zsuzsa szerint az utolsó napokban is hűek maradnak az elmúlt nyolc év kormányzati stílusához, ahol módjuk nyílik, és addig, amíg lehet, rombolnak. Ezért is szánalmas Lendvai Ildikó MSZP-elnök "víziója a jobboldali médiaterrorról, hiszen a deviáns magatartásformákat propagálni mindig kész, a Gyurcsány-Bajnai-féle kormányzati rombolás hű médiatámogatójaként elhíresült Klubrádió megkettőzheti médiaerejét, míg a több mint 6 millió katolikus magyar embernek szóló műsorok hangja elhalkul" - írta.

Közölte: a fentiek miatt a KDNP bírósághoz fordul és minden törvényes eszközzel meg fogja akadályozni, hogy ez, a demokráciát megcsúfoló döntés valósággá váljon.

Olvasóink írták

 • 7. kovacs007 2010. április 22. 13:58
  „rozator: a KDNP azt hiszem mindig is volt és mindig is lesz! Nagyon helyes, hogy felszólaltak! A Klubrádió nem a legjobb hírforrás, be kell látni-.
  Egyébként meg nagyon durva dolgot találtam a youtube-on:

  www.youtube.com/user/InDextraVeritas#p/a/u/1/OUN8eBJwtHA

  Léni: azt hiszem nincs igazad és tudod mit: gondold végig az elmúlt 8 évet és gondold végig hányszor mondták, hogy nem lesz lakossági gázár emelés és mégis hányszor volt! Jobban élünk, mint négy éve? Nagy lótúrót!
  Gondolkodj miért bukott ekkorát az MSZP! Nem véletlen fordultak el tőle a szavazók!”
 • 6. Léni 2010. április 22. 13:01
  „5. rozator!
  Hogy milyen igazad van!”
 • 5. rozator 2010. április 22. 12:40
  „KDNP-nevű párt nincs is! Mikor, hol indult?”
 • 4. Léni 2010. április 22. 12:33
  „3. cyt! Te nem látsz, a füled is rossz, nem ezen a Világon élsz? Gondold végig a most
  működő televízió és rádió adókat, nézz körül az újságok között és majd meglátod ki
  "bitorolja" itt a médiát!”
 • 3. cyt 2010. április 22. 12:18
  „Azt a MÉDIÁNAK kellene hirdetnie, hogy a jelenlegi médiatörvényt az ?SZP-SZDSZ párocska hozta meg 2/3-os többsége idején a Horn-Kuncze féle 1994-1998-as időszekban. Tehát azt hiszem, hogy Léni (néni) emlékezetét fel kelene újítani abban, ki és mit is csinált MÁR EDDIG 2/3-os többségével. Persze értem én, hogy a szoclibesek kiabálnak, mert jól tudják, hogy ŐK MÁR mire is használták "királyságukat" 15 évvel ezelőtt.

  A nagy különbség azoban az lesz, hogy ezután nem a saját hegemónia erősítésére és a demokrácia eltiprására, hanem a demokrácia erősítése és a magyar nép érdekében lesz felhasználva a 2/3-os többség. Csak tessék várni még egy kicsit, nem szoclibes önmagukból kiindulni, és másokat rágalmazni feltételzett félelmekkel, ami a saját egon alapul. Nem mindenki olyan a polgári oldalon, mint a szoclibes oldalon - ha tetszik ez, ha nem.”
 • 2. Lakos 2010. április 22. 11:37
  „A bíróságon nehogy összekeverjék a vádiratot az ítélettel. Tehát: előbb a megírt vádirat, és a végén a megírt ítélet.
  A jövő elkezdődött.”
 • 1. Léni 2010. április 22. 10:58
  „Kezdődik az ellehetetlenítés a média területén, pedig még nincs is megkoronázva a jelölt!
  Ez az aknamunka már régen elkezdődött, most majd nyíltan felgyorsul és mindent ami nem
  jobboldali sajtó, TV, rádió lehetetlenné teszik, megszüntetik, még jó, ha börtönbe nem
  zárják őket!
  Kétharmaddal megtehetik, sőt MEG IS FOGJÁK TENNI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Semmilyennek egyébként is gyakorlata van az amortizálásban , az Orbán hátán az 1-2 %-os
  eredményükkel mindent megtehet!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Skandináv lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a április 21-én megtartott 16. heti Skandináv lottó… Tovább olvasom