Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

A KDNP szerint a szocik pénzelik a Jobbikot

A kormány a Jobbikot pénzeli, ugyanakkor a fogyatékos szervezeteknek járó támogatást még nem fizette ki - jelentette ki Soltész Miklós KDNP-s országgyűlési képviselő pénteki sajtótájékoztatóján.
Az ellenzéki politikus a Magyar Közlönyben is megjelent kormánydöntésre hivatkozva mondta ezeket, amely a Jobbik pártalapítványának nyújtott 25 millió forintos támogatásról tájékoztat. A kormány fizesse ki a fogyatékos szervezetek támogatását, és ne a szélsőségeseket támogassa - hangsúlyozta.

Soltész Miklós elmondta: a fogyatékos szervezetek támogatása tavaly óta nem nőtt. Ráadásul négy hónap alatt a kormány egyetlen fillért sem fizetett ki a támogatást jogosan váró szervezeteknek - hangsúlyozta. A kereszténydemokrata képviselő állítása szerint nem kapott pénzt az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Szövetsége, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége, illetve az Autisták és Autisztikusok Országos Szövetsége sem.

Soltész Miklós hozzátette: ezzel szemben a Gyurcsány-kormány utolsó ülésén döntött arról, hogy a Jobbik pártalapítványát, a Magyar Igazságért és Jobb Magyarországért Alapítványt azonnali hatállyal 25 millió forinttal megtámogatja. Ez a Magyar Közlönyben is megjelent. Szerinte a szocialisták ezzel bebizonyították, hogy ők pénzelik a Jobbikot, és az ő hatalmi érdeküket szolgálja a párt fennmaradása.

Arra a felvetésre, hogy ez az összeg a Jobbiknak, mint egy százalékot elérő pártnak a törvény alapján járt, a KDNP-s politikus úgy reagált: a fogyatékos nagyszervezeteknek is ugyanígy törvényesen jár a támogatás, ráadásul a Jobbiknak azonnali hatállyal fizetett a kormány.

Olvasóink írták

50 hozzászólás
 • 50. Léni 2009. november 07. 14:10
  „Az Isten nagyon szeretheti a hülyéket, ha ennyit teremtett belőlük! Semlyén eddig is egy nagy senki volt,
  az hogy mit rág a szájába Orbán engem például nem érdekel. Nem az a fontos mit mond, az a fontos ki mondja!
  A KDMP Semlyénnel együtt SENKI!!!”
 • 49. redstar 2009. május 15. 07:34
  „Ez a kórboncnok "párt" egyre jobban hasonlít a gazdihoz,csak úgy zúdítja a hülyeséget a nyakunkba...ha a neki járó támogatást nem kapja meg a Jobbik, akkor azért vernék a nyálukat.....”
 • 48. jurigeller 2009. április 25. 09:13
  „Hát a nem létező KDNP ezt biztosan tudja. Vannak vagy 100-an tagok az országban
  Mielőtt ilyen agymenéseket nyilatkoznának előtte mérettesék meg magukat önállóan a választásokon!”
 • 47. Zejko 2009. április 24. 23:27
  „Minden partnak jar a tamogatas a KDMP nek is.”
 • 46. flexsnake 2009. április 24. 22:20
  „41.
  http://kozelet-novak.blogspot.com/
  Nicsak mit találtam a googleval.
  Csak nem az a Novák Előd akiről azt írták a kurugyinfo firkásza?
  Hogy én ezeken a neveken miért nem vagyok meglepődve.
  A googlet is jelentse a jobbik mert a nevekre első oldalon hozza ezeket a találatokat :)
  Nem zörög a haraszt ugyebár. Mondom hogy rossz a reklámmenedzsment :D”
 • 45. flexsnake 2009. április 24. 22:20
  „41.
  http://kozelet-novak.blogspot.com/
  Nicsak mit találtam a googleval.
  Csak nem az a Novák Előd akiről azt írták a kurugyinfo firkásza?
  Hogy én ezeken a neveken miért nem vagyok meglepődve.
  A googlet is jelentse a jobbik mert a nevekre első oldalon hozza ezeket a találatokat :)
  Nem zörög a haraszt ugyebár. Mondom hogy rossz a reklámmenedzsment :D”
 • 44. flexsnake 2009. április 24. 22:12
  „35. polgárháború :D Ne röhögtess :D vona? :D a saját pártjában szúrják hátba folyamatosan, nagyon ki akarják már picsázni mert kezd túl gyenge lenni.”
 • 43. flexsnake 2009. április 24. 22:12
  „35. polgárháború :D Ne röhögtess :D vona? :D a saját pártjában szúrják hátba folyamatosan, nagyon ki akarják már picsázni mert kezd túl gyenge lenni.”
 • 42. comet 2009. április 24. 21:45
  „"MIÉP-Jobbik a Harmadik Út nevű választási párt alapítványát évi 25 millió forint illetné..."
  Mi ez a MIÉP-Jobbik a Harmadik Út nevű választási párt? Van ezeknek egyáltalán programjuk vagy tagságuk?
  Ez is Csurka Pártja?”
 • 41. dodó 2009. április 24. 21:31
  „Valótlanul állítja Soltész Miklós, a Fidesz-KDNP képviselője azt, hogy a Gyurcsány-kormány 25 millió forintot adott a Jobbik pártalapítványának - hangsúlyozza közleményében Novák Előd, a Jobbik szóvivője.

  "Valójában egyetlen jobbikosnak sincs köze a Magyar Igazságért, a Jobb Magyarországért Alapítványhoz, azt Csurka István és köre hozta létre, a Jobbik vezetőinek és tagjainak tudta nélkül. A rágalmak miatt a Jobbik Magyarországért Mozgalom megteszi a szükséges jogi lépéseket a hazugságokat terjesztő médiumokkal szemben is, amennyiben e helyreigazításnak is tekinthető nyilatkozatunkat nem közlik" - közölte a szóvivő.
  Novák Előd kiemelte: az állami támogatás eleve nem kormányzati adomány, hanem az Alkotmánybíróság kötelezte az Országgyűlést törvénymódosításra, mely alapján a legutóbbi parlamenti választáson 1% feletti eredményt elérő pártoknak is juttatni kell a pártalapítványoknak elkülönített költségvetési keretösszegből. Így a MIÉP-Jobbik a Harmadik Út nevű választási párt alapítványát évi 25 millió forint illetné, míg a Fidesz és a KDNP alapítványai 536, 7 milliót (!) kapnak az anyapártok ennél is jóval nagyobb állami támogatásán túl. A fideszes jogértelmezés szerint őket tehát az MSZP-kormány pénzeli. A Jobbik ezzel szemben úgy gondolja, hogy az állami támogatást minden párt a szavazóinak köszönheti, így nekik is kell megfelelniük, tehát a Fidesznek sem a Jobbik rágalmazására, alaptalan támadására kéne energiáját fordítsa, hanem amit választói is elvárnak tőle: az előrehozott választások kikényszerítését és az MSZP-, SZDSZ-, MDF-szavazók meggyőzését.

  A 25 millióból tehát egyetlen forint sem jutott a Jobbikhoz, a párt szimpatizánsainak adományaiból működött eddig is, melyre a jövőben is számít - szögezte le Novák Előd, a Jobbik sajtófőnöke.”
 • 40. comet 2009. április 24. 21:07
  „az biztos hogy Fletoék keze több helyen ott van mint hisszük. Ezért kéne már felszámolni az egész bagázst, mert az Apró-klán ha országot irányítani nem is tud, de a konspirációban nagy mesterek. Nem véletlenül van ekkora zűrzavar. Van pár 3/-es tiszt a családban.”
 • 39. rozator 2009. április 24. 19:04
  „A KDNP támogatását is be kellene szüntetni!”
 • 38. Power 2009. április 24. 17:46
  „A Molotov-Ribbentrop paktumról biztosan nem hallottatok még. Csurka, vagy Vona "egyik kutya, a másik eb", mert mindkettő szélsőséges. Áteshetünk a ló egyik oldaláról a másikra. Elég volt a szélsőségesekből.”
 • 37. cartagonova 2009. április 24. 17:16
  „Ha már ennyire csúsztatnak, ennyi hülyeséget,összehordanak tényleg nagyon félhetnek a Viktorék. hogy a JOBBIK elviszi a szavazóik nem birka részét és nem lesz meg a kétharmad! Hajrá JOBBIK! Az idő Nektek dolgozik!”
 • 36. achilleus 2009. április 24. 16:48
  „35. hozzászólás jobbikosember 2009.04.24. 16:40
  CSURKA SZERINT pedig Kepes András fogja elzavarni Vonát, miután bejuttatták a KGB-s eredetű, Moszad-os és CIA-s kapcsolatokkal rendelkező "körök" a Jobbikot a Parlamentbe, hogy így mentsék át a "zsidó" SZDSZ-t a következő ciklusra. ;-)”
 • 35. jobbikosember 2009. április 24. 16:40
  „achilleus,Vonát elzavarni? az kizárt . az polgárháborut jelentene.”
 • 34. jobbikosember 2009. április 24. 16:39
  „szerintem se müködik a moderácio . de végülis igy van jol-szolás-szabadság van elvileg.”
 • 33. achilleus 2009. április 24. 16:34
  „Azt hiszem a mai hülyeségek sorában ez viszi a prímet /a szöveg alapján a forrást könnyű lesz megtalálni/ részlet:
  "Jobbik történet Csurka módra
  Adott néhai Rózsa-Flores Eduardo, kinek apja harcolt a spanyol polgárháborúban, onnan menekült Bolíviába, Santa Cruzba, ahol ma is az ország gazdasági központja van, itt él a 2,5%-nyi Spanyolországból elmenekült zsidó. Eduardo, aki szintén az itt tanyázó pénzvilág uraihoz kötődött, Magyarországon megalakította (sic!) a Jobbikot és a Magyar Gárdát, de 2006 után már nem érezte jól magát, s visszament szülőhazájába, hogy megölje Moralest. Minderről beszámolt Kepes Andrásnak, a másik zsidónak, akinek az apja Eduardo apjával harcolt Spanyolországban. Ne tévesszen meg senkit az, hogy Kepes most tele szájjal szidja a Jobbikot. Ez csak trükk. Majd, ha a Jobbikot sikerül beszuszakolni az országgyűlésbe, elzavarják Vonát és a többieket, s Kepesék átveszik a hatalmat a pártban. Az SZDSZ így fogja átmenteni a hatalmát. Kepes András lesz a Jobbik elnöke...(...) Úgy véljük, ezt már nem lehet fokozni, de végszóként Győri Béla még rádob az i-re egy pontocskát: kedves barátaim! ,,Amiket Csurka István elmondott, az nem mese. A valóság! S ne felejtsük el, a Jobbikot létrehozó spanyolos vonulat honnan indult: hát a KGB-ből. Az ügynökök egyik fele ma a Moszad, másik fele pedig a CIA soraiban tevékenykedik. (...)”
 • 32. Logaritmus 2009. április 24. 16:23
  „küldöm25. EAM

  :)”
 • 31. flexsnake 2009. április 24. 16:19
  „26. tiszta nostredamus a csóka, most abban a fázisban mikor a jövőbelátó orvosként leprásokat gyógyított? :D

  29. szoktam, tegnap is úgy borotváltam a fejem hogy aztán este tudjak mosolyogni gárdás ruhában :D De az is lehet hogy majd sűrűn bólogatok bedrotozva :D Nem kellene végre megszűrni a tagokat?”
50 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lemondott Hunvald György

Lemondott fővárosi közgyűlési képviselői mandátumáról Hunvald György - tájékoztatta a Független… Tovább olvasom