Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

A kéményseprési szolgáltatások díja is csökkenhet

Németh Szilárd szerint az idén egy átlagos családi kasszában 40 ezer forinttal több marad.
Németh Szilárd, a január elsejétől hatályos rezsicsökkentést ellenőrző fideszes munkacsoport vezetője azt javasolta a kormánynak, hogy a víz-, a csatorna-, illetve a szemétszállítás területén kívül a kéményseprési szolgáltatások díjainak felülvizsgálata is kerüljön be abba a körbe, ahol a kabinet a rezsicsökkentés kiterjesztésének lehetőségét vizsgálja.

A csepeli polgármester erről a szombati Magyar Nemzetnek adott interjúban beszélt. Közölte azt is: a szolgáltatókat arra kérik, a számlán jól látható helyen tüntessék fel a tízszázalékos csökkentést.
Németh Szilárd szerint az idén egy átlagos családi kasszában 40 ezer forinttal több marad az első lépésben végrehajtott villamosenergia-, gáz- és távhőárcsökkentésnek köszönhetően.

Elmondta, hogy a jövő héten dől el, kik lesznek a tagjai az általa vezetett munkacsoportnak. Mint mondta, megkeresték többek között olyanok is, akik sok időt töltöttek az érintett szolgáltató cégeknél, és ismerik azok árképzési, számlázási gyakorlatát. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság és a Magyar Energia Hivatal mellett szeretné, ha civilek, köztük nagycsaládosok, nyugdíjasok is segítenék munkáját.

Közölte, arra kérik a szolgáltatókat, hogy jól látható helyen, és egyértelműen követhető módon tüntessék fel az általuk kibocsátott számlákon a tízszázalékos csökkentést. Amennyiben ez nem történik meg, olyan jogszabályi változásokat fog kezdeményezni Németh Szilárd, amelyek erre kötelezik a szolgáltatókat.

Kifejtette: ha valakinek nem éri meg Magyarországon termelni, akkor "ebben az esetben nem fogjuk telesírni a zsebkendőnket". Hangsúlyozta, hogy a rezsicsökkentésnek nem az a célja, hogy portfólióváltást kényszerítsenek ki a külföldi tulajdonú szolgáltatóknál, de ez egy kellemes hozadéka is lehet a dolognak. Németh Szilárd elképzelhetőnek tartja azt is, hogy az E.On után hasonló tárgyalások kezdődhetnek arról, hogy magyar közösségi tulajdonba kerüljenek vissza az ezen a területen működő cégek.

Olvasóink írták

 • 9. deszkás 2013. január 13. 09:03
  „Szilárdka! A bankoknak menjetek neki. De ne ezzel a szerencsétlen bankadóval,mert ez nem hoz nektek semmit csak Pyrrosi győzelmet.”
 • 8. grafika88 2013. január 12. 15:42
  „Na még egy okostojás ! német Sz.
  Mit beszél ez a szerencsétlen ??? Megtakarítás ??? kinek..nekik ????
  Vegyék le az élelmiszernek..gáznak..villanynak az áfáját : 27 % --ról ----o % ra !
  Az 1 kulcsos adót : sávosan emeljék fel min 3 részbe ..... , na meg a beígért 1 millió munkahely SE volna már rossz ha beindulna !”
 • 7. dean23 2013. január 12. 11:38
  „A Fidesz választási cukorkáit a piac könyörtelenül be fogja söpörni! Nem fog itt senki megtakarítani egy fityinget se!”
 • 6. papika56 2013. január 12. 11:29
  „Ki ez a faxi ???? jól kitalálta ezt a hülyeséget. Ha jól emlékszem..1 kémény 1300.- ft volt tavaj. NA ennek a 10 % a 130.- ft / év !!!!
  JÓ nagy segítség ..az már biztos !
  Még,hogy 40 000.- marad a családoknál !---hát ez sem igaz !!!!
  Csak akkor ha a dúsgazdagok..kik 2-300 m2 en laknak és évente fizetnek 400 000.- ft os gázszámlát , de a kisembereknek már NEM érvényes .
  Mert megírta a : 3. kommentelő
  EZEN kívül + még v. 10 féle ÚJ ADÓT vezettek be !!! ami havi szinten 3-4-5000.-ft is lehet.
  Jóól ki van ez találva !”
 • 5. Vöröske 2013. január 12. 11:05
  „Pont tegnap olvastam a szuper-infóba,hogy az ASA most már nem viszi el a zsákokba rakott zöld hulladékot,csak akkor ha megveszed az ő szákjukat potom 3500 ft-ért amiért mindössze 5 db-t adnak.Mi ez ha nem burkolt áremelés? Gondoljátok végig ősszel mennyi falevél szokott lenni.Most majd égetik az emberek a vizes zöld hulladékot és majd állhat füstben az egész város!!!!”
 • 4. X_Y 2013. január 12. 10:38
  „Nincs elég CO-mérgezett - majd lesz ha a kéményseprőknek sem éri meg dolgozni...Egy a lényeg: fogyjon a magyar.”
 • 3. roxper 2013. január 12. 10:14
  „Jajjj szilárdka ki fizeti meg a tranzakciós adót, a telekom adót, a közműadót, az e-útdíjat (ami mondjuk nagy vsz szerint bukta lesz), stb...! :D”
 • 2. csonakos 2013. január 12. 09:19
  „http://www.kemenytisztitas.hu/site/kezdolap
  A kéményseprő azt végzi el amit a tulajdonos megkövetel tőle és ami a törvényben a szolgáltatás árában le van szabályozva. Nálam mindig kitakarítja a kéményt és szemetet sem csinál közben a szobákban! Már hosszú évek óta így működik még szólnom is csak az első alkalommal kellett!”
 • 1. p71 2013. január 12. 08:27
  „kéményseprési szolgáltatások..........
  2006-ban vásároltam egy kertes házat,és gondoltam a kéményeket is átnézetem valami szakemberrel.6 hónapig telefonálgattam hogy küldjenek ki egy kéményseprőt,de hiába vártam........Majd egyszer megjelent nálam egy,aki köszönés helyett,a kéményseprési díjat kérte tőlem.....Egy ilyen szolgáltatónak nem fizetek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átalakítják a bírák értékelési rendszerét

A jelenlegi, nagyon sokrétű értékelési módszertan helyett egységes zsinórmértékre van szükség. Tovább olvasom