Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 14°C | 24°C Még több cikk.

A kényes kérdés

Ifj. Orbán Aladár személyzeti tanácsadó
Álláskeresésnél, s az elhelyezkedésnél mindig nehéz szóba hozni a fizetést, a "piszkos" anyagiak kérdését. Márpedig ez nagyonis fontos a jövőnk szempontjából. De nem mindegy mikor és hogyan kérdezünk rá a bérezésre.

"Nem először pályázok már, több állásinterjún is részt vettem, de még mindig problémát jelent számomra, ha a pénzről kell beszélni" - írja levelében Fekete János (37). "Jelenleg jó állásom van, de kaptam egy olyan ajánlatot, amit nagy kihívásnak érzek. Mindenképpen szeretnék elmenni a személyes beszélgetésre. A szakmai kihíváson túl viszont most már csak azzal tudnak elcsábítani, ha jól megfizetnek. De hogyan mondjam ezt el, illetve mikor és milyen módon kérdezhetek rá az anyagiakra?" - kérdezi olvasónk.

A fizetés nagysága valóban nagyon fontos a mi világunkban és bizony nehéz erről úgy beszélni, hogy világosan lássunk a kérdésben, de ne tűnjünk anyagiasnak. Tapasztalatom szerint ebben (is) fejlődünk, ma már ennek is megvannak az íratlan szabályai, amit egyre többen ismernek és be is tartanak.

Egy biztos: amikor álláshirdetésre jelentkezünk és már a telefonban rákérdezünk a fizetésre, szarvashibát követünk el. Még az első személyes találkozón sem illik rákérdezni az anyagiakra, hacsak a pályáztató nem hozza szóba a kérdést. A cég részéről valószínűleg elhangzik, hogy van -e az érdeklődőnek kérdése. Nos, ilyenkor nem szabad rávágni azt, hogy "igen, mennyi lesz a fizetésem?"! Amennyiben az állásinterjún elnyerjük a pályáztató tetszését, a második találkozás során általában úgyis felteszik a kérdést: milyen elképzelései vannak a fizetését illetően? Ha mégsem, itt már nyugodtan szóba hozhatjuk mi a bérezést, ekkor már a protokoll szabályai is megengedik.

Jó ha tudjuk még azt is, hogy manapság kompenzációs csomagnak (szolgálati gépkocsi, benzinkártya, bónusz) vagy "cafeteria rendszernek" (üdülési hozzájárulást, a vásárlási utalványt, nyugdíjpénztár kiegészítés stb.) nevezik mindazt, amit a juttatásokon felül biztosíthat a munkavállalónak a cég.


Észrevételeiket, kérdéseiket továbbra is várom az orban.aladar@origo-santa.hu e-mailcímen!

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Augusztustól indul felfelé a gázár

A gáz fogyasztói ára fogyasztással súlyozottan átlagosan 27 százalékkal emelkedik augusztus… Tovább olvasom