Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

A kerékpáros turizmus fejlesztéséért

Kerékpáros találkozási pont címmel határon átnyúló konferenciát tartottak tegnap a Liszt-központban. A Phare-CBC program finanszírozásában megtartott rendezvényen a régió fejlesztési lehetőségei kerültek szóba. A cél az egységes arculat kialakítása.
A Phare-CBC projekt keretében a kerékpáros turizmus fejlesztését célzó konferenciát szerveztek magyar és osztrák résztvevőkkel tegnap a Liszt-központban. A rendezvényen az osztrák felet a kismartoni Obmann Turisztikai Szövetség képviselte. Mint elhangzott, úgy a magyar, mint az osztrák érdekeltek célja az egységes arculat kialakítása, ennek érdekében együttműködési megállapodást írtak alá tegnap, mely tartalmazza egymás kiadványainak terjesztését is.
– A nyugat-dunántúli régióban fejleszteni kell a kerékpáros turizmushoz kapcsolódó szolgáltatói hátteret, a szervizek, utak, szálláshelyek hálózatát – hangzott el Tama István regionális marketingigazgató előadásában, aki hangsúlyozta, hiba volna azt gondolni, hogy a kerékpárosok kevesebbet költenének vagy alacsonyabb színvonallal is beérnék, mint a turizmus más formáiban résztvevők. – 2001-ben kerékpáros fejlesztési stratégiát fogalmaztunk meg. A tervekből, sajnos, nem valósult meg az az út, mely a Fertő tó és a Balaton közötti kerékpáros forgalmat fogadná be. Azonban előrelépésként értékelendő, hogy kialakultak a kerékpáros kisrégiók, melyek egy-egy látványosság köré épültek ki. Minden ilyen kisrégiónak – egységes rendszeren belül – saját logója van, mely egy jellemző növényt, állatot vagy látnivalót ábrázol.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harc a mellrák ellen

Egész napos tájékoztató és figyelemfelkeltő rendezvényt tartott a nagyközönség számára a Lánchíd… Tovább olvasom