Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

A kereskedelmi kamara tiltakozik

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elfogad- hatatlannak tartja az áfa-visszaigényléssel kapcsolatos intézkedést.
A kereskedelmi és iparkamarák tagvállalataitól egyre nagyobb számban érkeznek olyan jelzések, amelyek az EU-ba történő exporthoz kapcsolódó áfaelszámolás bürokratikus voltára, a visszafizetés hatóság részéről való lassítására hívták fel a figyelmet.

Az érintett vállalkozások ez évben már nem juthatnak hozzá a nekik visszajáró áfához. Becslések szerint az intézkedés mintegy 100 milliárd forint finanszírozási hiányt okoz a vállalkozások számára, amelynek fedezetét sokan a késedelmi kamat ellenére sem lesznek képesek előteremteni.

Az intézkedés káros következményei a gazdaság egészét érintik, a külkereskedelmi mérlegre gyakorolt hatásai – figyelemmel az erős forintárfolyamra – kiszámíthatatlanok. A többségében alulfinanszírozottsággal küzdő magyar vállalkozások versenyhelyzete várhatóan tovább romlik, emellett számolni kell a befektetők elbizonytalanodásával is. Az MKIK tiltakozik az olyan eljárás ellen, amely a költségvetés hiányát a vállalkozások hátrányára kívánja befoltozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fenyő hisz a rock and rollban

A rock and roll hazai királya fáradhatatlan: közel a hatvanhoz még mindig megmozgatja a közönséget, legközelebb november 12-én, a győri egyetemi csarnokban ad koncertet. Annak ellenére, hogy a „roki" sokaknak csak vidám bulizene, soha nem felejti el hangsúlyozni, hogy ez a műfaj jóval többről szól: forradalomról, falakat ledöntő bátorságról. Tovább olvasom