Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 17°C | 27°C Még több cikk.

A KÉSZ Borkai mellett

A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) győri szervezete Borkai Zsoltot, a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltjét támogatja a vasárnapi választáson – közölte nyilatkozatában Lanczendorfer Erzsébet elnök, országgyűlési képviselő, aki szerint a függetlenként induló Schmidt Péter elárulta a kereszténydemokráciát Győrben.

Lanczendorfer Erzsébet emlékeztetett arra, hogy 1994 óta állást foglalnak a parlamenti és önkormányzati választások előtt, noha a KÉSZ nem vesz részt a politikai hatalomban, s önálló jelölteket sem indít. Felsorakozik viszont azok mögé, akik következetesen képviselik a keresztény értékeket. Ezért döntöttek Borkai Zsolt mellett.
Az elnök nyilatkozatában kitért arra, sajnálatosnak és szomorúnak tartja, hogy a magát kereszténydemokrata politikusként eladó jelölt is indul a polgármester-választáson, független jelöltként.
– Azzal, hogy Schmidt Péter, hiszen róla van szó, egyéni érdekeit fontosabbnak tartotta, mint pártjáét, óhatatlanul az erkölcsi válsággal küszködő baloldalt támogatja – közölte Lanczendorfer Erzsébet. – A magyar kereszténydemokrata politizálás atyja, Barankovics István bizonyára nem fogna kezet Schmidt Péterrel, aki elárulta a kereszténydemokrácia értékeit. Bízunk abban, hogy az emberek átlátják ezt, s szavazatukkal Borkai Zsoltot támogatják – zárta nyilatkozatát a KÉSZ győri elnöke.

Schmidt Péter reakciója

„ Megdöbbenéssel olvastam a megyei listáról a parlamentbe került és jelenleg a fővárosban élő elnök asszony nyilatkozatát – reagált megkeresésünkre Schmidt Péter, aki így folytatta: „Az elnök asszony munkatársai közül többen – akik ez év májusában egyértelműen kérték indulásomat és tűzzel-vassal harcoltak Borkai Zsolt jelölése ellen – folyamatosan és néhány nappal ezelőtt is abban erősítettek meg, hogy helyes úton járok és véletlenül se lépjek vissza. Keresztény érzelmű emberek biztosítottak bizalmukról. Véleményük szerint egyedül én tudom értékeiket képviselni keresztény emberként: 1990-től mint KDNP-s, 1994 óta pedig független képviselőként. A Pro Urbe Egyesület ügyvezető alelnöke, Ferenczy Tamás megerősítette: egyesületük polgármesterjelöltje kizárólag én vagyok” – zárta lapunkhoz írásban eljuttatott reagálását Schmidt Péter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Allergiás tüneteket csillapít az óvodai sószoba

Tavasszal alakították ki a sószobát a szegedi vasutas óvodában. Egészségmegőrzésre,… Tovább olvasom