Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 17°C | 33°C Még több cikk.

A két nagy párt komolyan vette a delegálást

A Fidesz és az MSZP minden szavazatszámláló bizottságba küldött egy-egy pártdelegáltat Győrben és Sopronban is, a kisebb pártok azonban messze nem merítették ki a keretet. A határidő lejárt, aki eddig nem delegált, az már nem küldhet „megfigyelőt”.
A szavazatszámláló bizottságokba a megye minden választókerületében tudtak elég tagot és póttagot választani – erről a közelmúltban már beszámoltunk (Van elég önkéntes szavazatszámláló – Kisalföld, 2006. március 21.) A jogszabály szerint a választási bizottságok megbízott tagjai mellett a választókerületben jelöltet, illetőleg listát állító jelölő szervezet (párt) is küldhet szavazatszámlálót a bizottságba – a határidő március 31-én délután négy óra volt. A megye két nagyvárosában kérdeztünk rá arra, a pártok mennyire vették komolyan a delegálást.
Győrben 111 szavazókörben lehet majd voksolni a hétvégén, s a Fidesz–KDNP, illetve az MSZP mindenhová küldött egy-egy „megfigyelőt”. A második legaktívabb párt a MIÉP-Jobbik volt: 29 helyre delegált valakit, az MDF pedig 24-re. A SZDSZ viszont már jócskán lemaradt mögöttük, a szabad demokraták a 111-ből mindössze három választókörbe küldték tagjaikat. A sort a Munkáspárt zárja, amely egy embert delegált. Az adatokat dr. Horváth Klára aljegyző mondta el a Kisalföldnek.
Sopronban is összeálltak a szavazatszámláló bizottságok: a városban 45 szavazókörzetben adhatják le voksaikat a választópolgárok – mondta dr. Becher Rezső, a helyi választási iroda vezetője. A pártok közül a Fidesz–KDNP és az MSZP valamennyi körzet szavazatszámláló bizottságába küld tagot. A MIÉP 25, az SZDSZ 10, az MDF 5, s a Vidék párt 1 személyt delegált a bizottságokba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz százalékkal nőttek a nettó bérek

Tovább csökkent a megyei élelmiszeripar teljesítménye, folytatódott az ipar létszámvesztése. A… Tovább olvasom