Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

A kis- és közepes autókat keresik

Folytatás az 1. oldalról.

„ Az érzékenységi küszöböt a 3,5 millió forintos ár jelenti, a 3,5 és az 5 millió forint közötti autók fogynak a legkevésbé. Előtte és utána szabad a pálya” – fogalmaztak a márkavezetők, akik szerint a forgalom volumenét, valamint az újonnan megjelenő modellek iránti érdeklődést tekintve, idén valószínűleg még a tavalyinál is jobb évet zárhatnak majd. A családi nagyberuházásnak tekintett autóvásárlások azonban egyre inkább hitelfelvétellel zajlanak: ma már tízből kilenc vevő különböző hitelkonstrukciókat vesz igénybe, legyen szó új vagy használt autóról. Egyelőre nem érezteti negatív hatását a forint árfolyam-ingadozása sem.
A jó idő beköszöntével a használtautó-piacon is megélénkülő kereslettel számolnak a kereskedők.
„ Egyes megállapítások szerint a magyar ember – a hazai gazdasághoz képest – két kategóriával jobb autóval jár, mint azt megengedhetné.”
– Amikor pedig egy család hitelre vesz autót, kevesen gondolnak bele, hogy valójában nem is csak kocsit, hanem gépkocsihitelt is vásárolnak – osztotta meg tapasztalatait Szilágyiné Licskai Györgyi ügyvezető, aki másfél évtizede foglalkozik használt autók forgalmazásával. Mint említette, náluk is tíz vevőből kilenc hitelt vesz igénybe. Legfőképpen az alacsony fenntartású kis- és középkategóriás autókat keresik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ibolya alulról

Történt pedig, hogy néhány napja Oláh Ibolya volt a közszolgálati tévé reggeli napkelésének… Tovább olvasom