Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

A kismamák ijesztgetése miatt mentették fel az OEP vezetőt

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) informatikai főigazgató-helyettesének távoznia kell tisztségéből, mert korábban félretájékoztatták a kismamákat.
Felmentették állásából Király Gyulát, az OEP informatikai főigazgató-helyettesét. Királyt még a hivatalban lévő Molnár Lajos állított válasz elé: elfogadja felmentését, vagy fegyelmit indítanak ellene. Ő ez utóbbi mellett döntött, április 6-án azonban visszavonták vezetői megbízását, a felkínált beosztást pedig nem fogadta el.

Felmentése indokaként azokat, a jogviszony tisztázására felszólító leveleket hozták fel, amelyekkel az OEP állítólag megijesztette a gyesen, gyeden lévő kismamákat. A szakember nevéhez fűződik egyébként a rendbe tett TAJ- adatbázis, a közgyógyellátási on-line rendszer bevezetése. A szaktárcánál viszont azt mondják: az eddigi munkájában is voltak már olyan hibák, amelyek indokolták a felmentését.

Kismamák százai kaptak március végén kétértelmű értesítést az OEP-től, s azt olvasva egyesek úgy gondolhatták, hogy április elsejétől nem jogosultak a tb által finanszírozott egészségügyi ellátásra. Az OEP szóvivője akkor azt mondta, hogy a levél csak egy értesítő, s "szívességből" küldték ki, ez nem is lett volna kötelességük.

Hogy miért nem tudtak egyértelmű szöveget küldeni, amely tartalmazza, hogy bár az eddigi jogcím megszűnik, a gyes, gyet, gyed belép a helyére, Molnár Barbara azt mondta: túl sok lett volna felsorolni minden jogcímet, s különben is, a biztosító honlapjáról minden megtudható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ördögi futball az Old Traffordon

labdarúgás Tovább olvasom