Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

A kivonulás leértékelődhet?

– A Fidesz és a KDNP képviselői továbbra is minden előre bejelentett miniszterelnöki felszólalásnál kivonulnak a parlamenti ülésteremből – számolt be tegnap a két párt frakcióülésének döntéséről Navracsics Tibor, a Fidesz képviselőcsoportjának vezetője. A képviselők a frakcióülésen nyílt szavazással, két ellenszavazat és három tartózkodás mellett hozták meg döntésüket.

A Kisalföld értesülését, miszerint a nemmel szavazók egyike Lanczendorfer Erzsébet, a KDNP-frakció tagja volt, a győri képviselő megerősítette.
– A Kereszténydemokrata Néppárt demokratikus párt, a frakciószövetség pedig demokratikusan működik – jegyezte meg érdeklődésünkre. Elmondta, a híresztelésekkel ellentétben nem szólalt fel a kivonulások ellen, csupán nemmel szavazott.
– Egyféle mércéhez, a köztársasági elnök véleményéhez tartom magam – tette hozzá magyarázatul. – Október huszonnegyedikén, az azonnali kérdések órájában is ezt tettem, amikor arra kértem választ, hogy miért kellett a rendőrségnek a Deák tér felől a tüntetőket ráterelni a Fidesz–KDNP békés ünnepi rendezvényének résztvevőire, miért kellett szándékosan egészségkárosítást okozva kilőni a lövedékeket. Azt kértem az MSZP képviselőitől: hallgassák és hallják meg a köztársasági elnök üzenetét, küldjék el Gyurcsány Ferencet, és béke lesz. Most is Sólyom László véleményére alapoztam, aki szerint a kivonulás fontos eseménye a parlamenti demokráciának, viszont súlyának megfelelően kell vele élni, mert devalválódhat, leértékelődhet
Semjén Zsolt, a KDNP elnöke ugyanakkor azt hangsúlyozta, hogy a párt álláspontja változatlan: „egy morális, politikai, szakmai értelemben illegitim ember képzeli magáról azt, hogy Magyarország miniszterelnöke, ehhez mi nem asszisztálhatunk”.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok kicsivel kevésre megyünk

Évente 150 millió egy- és kétforintos kerül forgalomba Magyarországon. Az üzletekben nem szívesen… Tovább olvasom