Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

A köd

A helyszín egy kisváros, nevezetesen Antonio Bay. Egy nap félelmetes, gonosz erőket rejtő köd ereszkedik a településre, és a lakók megismerik a rettegést. A gomolygó köd mélyén halálos titok lappang, és a városlakók jobban teszik, ha utána járnak, amíg nem késő.
rendező: Rupert Wainwright

forgatókönyvíró: Cooper Layne, John Carpenter, Debra Hill
zeneszerző: Graeme Revell
operatőr: Nathan Hope, Ian Seabrook
producer: John Carpenter, David Foster, Debra Hill
vágó: Dennis Virkler

szereplő(k):
Tom Welling (Nick Castle)
Maggie Grace (Elizabeth Williams)
Selma Blair (Stevie Wayne)
Rade Serbedzija (Blake kapitány)
DeRay Davis (Spooner)
Cole Heppell (Andy Wayne)
Kenneth Welsh (Tom Malone)
Adrian Hough (Malone atya)
Rick Pearce (halász)

A film sztorija

Valami mindig biztosan ott bujkál a sötétben: maga a sötét. Egy isten háta mögötti óceánparti kisvárosban, a sűrű ködön túl felismerhetetlen gonosz erő terrorizálja a helybelieket. A környéken még élnek azok, akik segíthetnének kideríteni, ki az és mit akar, hiszen a legöregebbek talán emlékeznek nagyszüleik történetére: pont száz évvel ezelőtt a partiak szándékosan úgy irányítottak egy hajót, hogy az zátonyra fusson. A város lakói meg sem próbáltak segíteni a segítségért könyörgő utasoknak - csupa leprásnak.

A hullámsír azonban megnyílt, a rég halott hajósok visszatérnek, hogy a köd mögül bosszút álljanak a városon. Ha gyilkosaikkal már nem tudnak leszámolni, legalább a dédunokáikat meg akarják kínozni.

A várost körülzárja az áthatolhatatlan köd, és kezdődhet a leszámolás. www.port.hu

Kritikák

Port.hu - Köves Gábor

"A köd-del ugyan nem írja át a horror nagykönyvében leírtakat, de pedánsan felmondja a leckét: a Jamie Lee Curtis sikolyaitól hangos Carpenter-eredetiből sorozatsztárokat felvonultató, egyszeri fogyasztásra tökéletesen alkalmas tinédzser-horrort faragott. A tévésorozatok rajongóinak örömére Tom Welling a Smallville Superman-palántája és Maggie Grace, a Lost üdvöskéje ideális párt alkotnak, és remekül mutatnak a szellemjárta, köd borította tájban. Ugyancsak nem kell csalódniuk a Selma Blair fan-klub tagjainak, akik a szépséges színésznőt egy világítótoronyban működő egyszemélyes rádióállomás magányos lemezlovasaként láthatják viszont. Mindazoknak pedig, akik nem érik be ennyivel, melegen ajánlhatjuk John Waters nemrég DVD-n megjelentetett Szégyen és gyalázat című filmjét, melyben Blair kisasszony nem
akármilyen pozitúrákban látható."
A teljes cikk

mozinet.hu - Lazók György

"A köd új verzióját azonban nem csupán azoknak érdemes elkerülniük, akik látták az eredetit, hanem mindenki másnak is. Az alkotók a hozott ötleteikkel se tudnak mit kezdeni, a sajátjaikkal pedig tovább rontanak a helyzeten. A film módszeresen felsorolja a ’80-as évek összes horrorkliséjét, és annyira hatástalan, hogy még a túldübörögtetett ijesztésekkel együtt is majd’ elalszik rajta az ember. Emellett szinte semmiség, hogy kispórolták belőle a vért, és helyette teletömködték vacak számítógépes effektekkel."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnézi a kormányfőjelöltek vitáját?

Tovább olvasom