Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

A könnygáz sem hatott rá

Műanyag játék pisztollyal rémített meg egy járókelőt egy férfi a minap Mosonmagyaróváron. A láthatóan zavart ember a rendőrök elől is elmenekült. Tettére később nem, illetve csak zavaros magyarázatot adott.
Egy nő hívta telefonon a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság ügyeletét a minap: elmondta, a Dózsa György utcában haladt

autójával, amikor az egyik ház kapujából egy férfi lépett elő és pisztolynak látszó tárgyat szegezett rá. A nő megrémült, gázt adott és elhajtott, majd értesítette a rendőröket.
A járőrök perceken belül a helyszínre értek, ekkor a férfi még a kapuban állt, ám amikor meglátta a rendőrautót, bement a házba, bezárva maga mögött az utcakaput. A járőröknek feltűnt, hogy a férfi ruhája véres volt. Többször felszólították, hogy álljon meg és jöjjön ki, ám ennek nem tett eleget. A járőrök ekkor átmásztak a kerítésen, ám a férfi továbbra sem volt hajlandó előjönni. A lakásba benyitva a rendőrök látták, hogy az egész lakás fel van forgatva, néhány ablak ki van törve, a bútorok felborogatva, a férfi pedig bezárkózott a belső szobába.
A rendőrök próbálták rávenni, hogy ha van nála fegyver, azt adja ki és jöjjön elő. A felszólításokra azonban nem érkezett válasz. A rendőrök ekkor rátörték az ajtót, ám nem tudták, valóban van-e fegyvere a férfinek, ezért a sötét szobát óvatosan közelítették meg. Az újabb többszöri eredménytelen felszólítás után – tartva az esetleges fegyveres támadástól – könnygázzal próbálták rávenni a férfit, hogy jöjjön elő. A rendőrök legnagyobb meglepetésére a férfi egyetlen könnycseppje sem csordult ki a gáztól, továbbra is kitartóan ült az ágy tetején. Végül testi kényszer alkalmazásával sikerült kihozniuk a fiatalembert, aki a rendőrök kérdéseire meglehetősen zavaros válaszokat adott.
A lakás átkutatása során a járőrök a kamrában, egy befőttesüveg mögé elrejtve megtalálták azt a műanyag játék pisztolyt, amivel korábban a férfi riogatott az utcán. A 240 forintos játékszer számlája is előkerült, amiből kiderült, hogy néhány nappal korábban egy műanyag malackészlettel együtt vette az egyik helyi játékboltban. A 34 éves F. Róbert ellen veszélyes fenyegetés miatt tettek szabálysértési feljelentést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most pedig jöhet a fülesleves

Bálokat, elegáns vacsorákat szoktak tartani a vásárhelyi Fekete Sasban, amely a legtöbb vendég… Tovább olvasom