Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

A könyvvásár ünnep

és misszió

Ökumenikus könyvvásárt rendeztek Győrött, a Széchenyi-egyetem aulájában. Mészáros Sándor református lelkipásztor – katolikus szervezőtársával, Szalai Gábor egyetemi lelkésszel együtt – missziós alkalomnak tartja az adventi rendezvényt.
Ötödik éve rendeznek az adventi időszakban Győrött ökumenikus könyvvásárt. A karácsonyi készülődés sajátos módját szeretnék ilyenkor a szervezők a Széchenyi-egyetem falai közé „becsempészni”. Katolikus, református, evangélikus és baptista kiadók hozták el könyveiket, köztük a karácsonnyal kapcsolatosak mellett számos olyan kötetet, amely a közelmúlt egyháztörténetével, az egyházak 1956-os szerepvállalásával, illetve a tudomány és a hit kapcsolatával foglalkozik.
– A hallgatók egy része az órák közt csak elrohan a standok mellett, de sokan tudják, miről van szó, megállnak, belelapoznak egy-egy könyvbe, sőt, vásárolnak is, de olyan diákkal is találkoztam már, aki megkérdezte: „Nincs más?” Az ilyen alkalmat sajátos missziónak kell tekintenünk – vélekedett lapunk érdeklődésére Mészáros Sándor lelkész, aki közel harminc évig volt a vásárnak otthont adó felsőoktatási intézmény tanára.
Az ökumenikus könyvvásáron minden évben egy meghívott szerző dedikál. Tavaly Hegyi Füstös István, a neves református lelkész, író volt a vendég, idén Tátrainé dr. Körmendi E. Katalin szerepelt a verseskötetével. A rendezvény érdekességeként Horváth Gál István mutatta be számítógépes bibliai térképeit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Itthon is bemutatták a Vistát

Vityi Péter, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója bejelentette, hogy az üzleti felhasználók… Tovább olvasom