Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

A konzervatívoknál is vizsgálódik a brit rendőrség

Lapértesülések szerint a brit Scotland Yard a konzervatív pártra is kiterjeszti a nyomozást az utóbbi hetek egyik legnagyobb brit belpolitikai botrányában.
Korábban a kormányzó Munkáspártról derült ki, hogy nemesi címre terjesztett fel több olyan üzletembert, akik kölcsönt nyújtottak a párt választási kampányához.

Egyelőre a kormányon lévő Munkáspárt pénzügyei állnak a brit rendőrség figyelmének középpontjában. A Scotland Yard már bekért különböző dokumentumokat a Downing Street-i miniszterelnöki hivatalból, a kabinetirodából és a Lordok Háza jelölési testületétől.

Ugyanakkor a The Guardian című napilap értesülései szerint a nyomozás egyre szélesebb körben folyik, ezért az ellenzékben lévő konzervatív párt pénzügyeit is vizsgálják. A pártból származó információk szerint tavaly 24 millió font (9 milliárd 192 millió forint) kölcsönt kaptak. A lap úgy tudja, hogy a pártvezetés megkérte a kölcsönt biztosító üzletembereket, hogy fedjék fel kilétüket.

A rendőrség egyelőre nem kíván információt adni arról, hogy kiket akar meghallgatni az ügyben, de egyes források szerint Tony Blair kormányfő is a listán lehet.

A nyomozást vezető rendőrtiszt egyelőre korainak tartaná korrupcióról beszélni, ugyanakkor nem zárja ki ezt a lehetőséget sem. John Yates egyben felhívta a szintén vizsgálódó bizottság figyelmét arra, hogy néhány, általuk meghallgatni kívánt személy "szemtanúként vagy gyanúsítottként"a jövőben a nyomozás középpontjába kerülhet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az utolsó soproni kalaposmester

Egy eltűnőben levő szakma, a kalaposmesterség feltehetőleg utolsó művelője Horváth Péter. A… Tovább olvasom