Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

A korábbiaknál többen látogattak el Betlehembe

Mintegy 30 ezer külföldi hívő és keresztény arab zarándokolt el idén a Jézus Krisztus szülőhelyeként számon tartott Betlehembe, kétszer annyi, mint tavaly, s több, mint öt éve bármikor.
Michel Sabbah, Jeruzsálem latin pátriárkája
A Születés bazilikában tartott éjféli misén 2000 óta először részt vett a palesztin elnök is. Mahmúd Abbászon kívül újra eljöttek diplomaták is az istentiszteletre, amelyet Michel Sabbah, Jeruzsálem latin pátriárkája mutatott be. A pátriárkája szentbeszédében arra szólította fel az izraelieket és a palesztinokat, hogy vessenek véget az erőszaknak; szerinte a közelgő választások Izraelben és a palesztin területeken valódi alkalmat kínálnak a helyzet megváltoztatására a térségben.

Sabbah felszólította Izraelt, hogy hagyjon fel a militáns palesztinok üldözésével, és bocsássa szabadon az összes palesztin foglyot. Hangsúlyozta, hogy Izrael biztonsága "nem fakadhat falakból és katonai műveletekből", teljes szabadságot kell adni a palesztinoknak.

Az izraeli hadsereg arról biztosította a palesztin összekötőtiszteket, hogy keddig tartózkodik katonai műveletektől, "elkerülendő szükségtelen feszültségek kialakulását a karácsonyi ünnepek alatt". Ezzel egyidejűleg szélsőséges palesztin szervezetek is ígérték, hogy nem hajtanak végre merényleteket az ünnep idején.

(Forrás: MTI)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az elszakadt rózsafüzér

Szegeden Kálló György és testvérei, Győrött Kálló Kamillék őrzik annak a tábori esperesnek az… Tovább olvasom