Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

A kórházak többsége kitűzte a zöld zászlót

Zöld zászlót helyeztek ki a magyarországi kórházak többségében csütörtökön, hogy első lépésként ezzel hívják fel a figyelmet az intézmények pénzhiányos helyzetére.
Az egri Markhot Ferenc kórházon nincs zöld zászló, bár az intézmény szerdán még úgy tájékoztatott, lesz zászló az intézményen. Az akciósorozat lépéseiről múlt héten állapodtak meg a kórházi és klinikai szakmai szervezetek, miután eredménytelenül zárultak az egészségügyi miniszterrel folytatott tárgyalásaik. Eszerint előbb zöld zászlókkal, szalagokkal demonstrálnak és tájékoztató transzparenseket állítanak fel az intézményekben, később pedig nem írnák alá az új finanszírozási szerződést.

Ha ez sem vezet eredményre, éhségsztrájkba kezdenek az intézményvezetők, majd a legvégső esetben korlátoznák a betegellátást.

Az egyeztetéseken Székely Tamás tárcavezető 4,5 milliárd forintot ajánlott a kórházvezetőknek, ám ők ezt elégtelennek ítélték, továbbra is 25,5 milliárd forintot kértek. Mivel a többletforrások mértékéről két tárgyalási forduló után sem sikerült megállapodni, a kormány mégsem vezeti be október 1-jével a bázisfinanszírozást.

Olvasóink írták

  • 2. szandokán 2009. szeptember 24. 16:52
    „Mindenki csak magyaráz,de cselekedni kéne nem sztrájkolni,az egészségügyön akarnak spórólni?Ki kell vinni a parlament elé az összes egy napi veszélyes hulladékot,amit a kórházak termelnek,kibontani,és had szagulja a sok tolvaj,legalább 2-napig.Én benne vagyok,van még valaki?”
  • 1. bélás 2009. szeptember 24. 14:12
    „Mit jelent a zöld? Zöld jelzést hogy vannak üres ágyak?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt sérült egy balesetben a fővárosban

Öten - közülük ketten súlyosan - sérültek meg csütörtökön a fővárosban, amikor egy motor és egy… Tovább olvasom