Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

A kormány az idősek halálára spekulál?

Az ingatlanadó tervezett bevezetésével a kormány az idősek halálára spekulál - mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján a fideszes Iván László.
A fideszes országgyűlési képviselő szerint a nyugdíjasok nem azért dolgoztak egy életen át, hogy a kormány a halálukat lesse. Az új adó bevezetésének következményei az örökösöket terhelik, akik ezeket az ingatlanokat se el nem adhatják, sem hitelt nem vehetnek fel rájuk.

Az ingatlanadó bevezetése olyan csapást jelentene, ami a jövőt is bizonytalanná tenné - mondta csütörtökön Iván László. A fideszes politikus szerint ezzel a lépéssel mindössze 125 milliárd forinthoz jut a kormány, ám ennek súlyos következményei lesznek a nyugdíjasokra nézve. Ezzel ugyanis megszakadhat a hagyományos öröklési lánc, azzal pedig, hogy az ingatlanadót az örökösöknek kell utólag megfizetni, magát az örökölt ingatlant is elveszíthetik.

A Fidesz politikusa szerint felelőtlenség volt Bajnai Gordon hétfő esti kijelentése, amely szerint, aki nem tudja fenntartani ingatlanát, az cserélje kisebbre. Iván László szerint nem elég a kormányfő bocsánatkérő gesztusa, így továbbra is elvárják Bajnai Gordon lemondását.

Olvasóink írták

50 hozzászólás
 • 50. achilleus 2009. május 15. 09:10
  „Így is meg lehet ölni őket: saját szarukban-hugyukban felfekvésekkel egy ápolómentes kórteremben:
  "2009-05-15 07:43
  Kétszer több ápoló menne külföldre
  Jelentősen nőtt az év első három hónapjában azoknak az egészségügyi szakdolgozóknak a száma, akik igazolást kértek külföldi munkavállaláshoz. Ha ez a trend folytatódik, akkor idén kétszer annyian hagyhatják el az országot, mint tavaly."

  Vagy csak azt a nettó 60-80-at sajnálják tőlük, amit 13. havi fizetésként kaptak? Rohadt szemét banda.”
 • 49. gerbera 2009. május 15. 09:01
  „KORMÁNY NEM TUDJA KEZELNI AZ ÁLTALA TÖNKRETETT GAZDASÁGOT,8 ÉVES HAZUGSÁGK GYÜMÖLCSE ,AZ ADÓZTATÁSOK,MEGSZORÍTÁSOK,KAPKODNAK ÖSSZE-VISSZA,,,,, MÁR SZABADULNÁNAK A CSŐDTÖL ,SEMMI ÁTTEKINTÉS NINCS A RENDELKEZÉSEIK KÖVETKEZMÉNYÉNEK,HASUKRA CSAPNAK ADÓZTASSUNK, EBBŐL LEHET LOPNI IS ,MASZATOLNI IS A BAJOKAT.”
 • 48. PipiczGabor 2009. május 14. 22:44
  „Ezzel az idiota lepessel most rugtak ki maguk alol a samlit a szocik.Nem lesz mar olyan marha aki a kovetkezo valasztason rajuk voksol.Meg ket eve van az orszagnak es gazdasagilag osszeomlik.”
 • 47. maradando 2009. május 14. 21:19
  „Ezen lap hasábjain kérem a kormánytól.1.A nyugdijasokat nyilvánitsák védet"állatkákká"!
  2.Az adózó állampolgárokat tekintsük"Hungarikumnak"!
  3,Kötelező 150 IQ a kormánytagoknak.”
 • 46. SP 2009. május 14. 20:51
  „Felelős posztokban a szakértők, felelős vezetők(!?) beszélnek felelőtlenül.”
 • 45. Titanilla 2009. május 14. 19:49
  „24.sz hozzászóló : Szivemból szóltál. Ugyanezt mondta az általam nagyon kedvelt irónő, Fehér Klára, több évtizeddel ezelőtt.”
 • 44. Carlo 2009. május 14. 19:38
  „mostmár nekem is tele a T.com”
 • 43. Titanilla 2009. május 14. 19:38
  „Naca! Egyetértek Veled, itt az a divat, hogy hol a nyugdijast, kell utálni, hol a gyesen levőt, régebben a lángosost, aztán a gebinest, butikost, szóval oszd meg és uralkodj, a nép meg tűr és egyre jobban utálja egymást, de igy kizárt az összefogás, és ez a politikus uraknak a legjobb, jót röhögnek a markukba, amig a nép marakszik, ők a zsebüket tömik.”
 • 42. katcsi 2009. május 14. 18:36
  „jot nevettem a hozzászolásokon, csak az a baj hogy tényleg képes lenne rá a mami és a tati
  öszintén szolva összeugrik a gyomrom , ha eszembe jut , mi lesz velünk”
 • 41. pampus 2009. május 14. 17:44
  „Már rég megírtam,hogy a kőbaltás nyugdíj reform sokkal humánusabb volt mint a Gyurcsány-Bajnai csomag! Egy jól irányzott kőbalta ütéssel meg volt oldva az öregek sorsa. Gödör meg akkor is volt bőven és úgy mint manapság a kátyúk a közutakon ebben a"kurvaországban"-mint mondotta a fővezér Gyurcsány!”
 • 40. Celtis 2009. május 14. 16:57
  „36. Tévedsz, Argentína egyike volt a világ 10 leggazdagabb államának. Aztán jött egy katonai diktatúra és az IMF hitelek, az ország eladósodott és tönkrement.
  http://hu.wikipedia.org/wiki/Argent%C3%ADna

  Egyébként nem csak mi (pontosabban a kormányunk) szolgáltatjuk ki magunkat (-nak ki minket) az IMF-nek. A Baltikumban is éppen most megy csődbe egy amúgy gyönyörű ország. A receptjük a miénkhez hasonló volt: erőteljes megszorításokat vezettek be, aminek következtében leállt a gazdaság, és így az államháztartási hiány is jóval az IMF-kritérium fölött marad. Ha az IMF tényleg visszavonja a kölcsönt, a lakosság tönkretétele után még az országuk is csődbemegy.
  http://index.hu/gazdasag/vilag/2009/05/14/lettorszag_a_szocialis_katasztrofa_hataran/”
 • 39. achilleus 2009. május 14. 16:44
  „Most nézem a címet:
  "A kormány az idősek halálára spekulál?"
  Nem csak a a nyugdíjasokéra!
  Hanem minden élő magyaréra és a meg nem születettekére is.”
 • 38. achilleus 2009. május 14. 16:28
  „36. hozzászólás Moolnaar 2009.05.14. 16:15
  " de mindig talalnak olyat itt, aki egy marek rizsert az annyat is eladna"
  Találtak is Surányi György személyében, 60 tonna aranyat adott el ... A veszteség 100 milliárdos.”
 • 37. maradando 2009. május 14. 16:18
  „Ha minden magyar nyugdijas meghalna ,az ország akkor is sz@rban maradna!Ahogy a bölcsöde és óvis férőhelyeket nem tudják megoldani,mit kezdenek majd többmillió nyugdijas végső elhelyezésével.”
 • 36. Moolnaar 2009. május 14. 16:15
  „34. Csakhogy azok a 3. vilagbol kerultek ki... de vegre Europaban is talaltak egy nepet ami olyan buta, hogy hagyja magat folyamatosan felrevezetni. Ha nem lenne ez az orszag folyamatosan megosztott eselyuk sem lenne ezt csinalni, de mindig talalnak olyat itt, aki egy marek rizsert az annyat is eladna kilora szeletelve ha kell!”
 • 35. persona 2009. május 14. 16:02
  „Lehet megkezdődött az visszaállamosítás:)”
 • 34. comet 2009. május 14. 16:02
  „az IMF hiteleknek sok esetben nem az a célja hogy azok vissza legyenek fizetve, hanem épp elennkezőleg, ne lehessen őket visszafizetni. Az IMF és Világban amerikai bankok, amerikai tőkés nagyvállalatokkal a háttérben, nem jótékonysági intézmények. Az IMF és Világbánk hídfő állásokat épít ki a mögötte álló agreszív tőkének és gazdaságilag hozza függő helyzetbe a célországokat. Számtalan országot tettek már tönkre hasonló módszerrel, aki akar könnyen utána nézhet. A korrupció amúgy az egyik fő eszközük. Ha valakinek mégis kétsége van, és hitetlenkedik mondjuk Argentína, vagy Bolívia, vagy Jemen stb. példáin, az bátran nézze meg a magyar gazdasági mutatókat, a magyar valuta értékét, a külföldi tőke arányát, a korrupció nagyságát, a szociális helyzet romlását meg hogy hány IMF tanácsadó buzgólkodik az országban Kupa Mihálytól, Bokros Lajoson keresztül Nyárai Zsigmondig. A dollár árfolyam ´81-től (IMF megérkezése) 20 ft-ról 200 fölé emelkedett, az adósság 10 milliárdró 100 milliárdra nőtt, az is megtízszereződött, meg eltűnt az ország ipara és mezőgazdasága, a kereskedelem és bankszféra szintén külföldi kézben van. Ez történt az IMF közel 30éve alatt. Ez nem összeesküvés, hanem az ország tőkéscsoportok általi leigázása.”
 • 33. Moolnaar 2009. május 14. 16:00
  „31 nem lehetsz ennyire naiv! Valakik szepen megfogjak venni ezeket az ingatlanokat (jo komcsi szokas szerint sz.-ert hu-ert) es tovabb adjak jo penzert olyanoknak akiknek tetszik ez az orszag es inkabb ittlakna mintsem egy kösivatagban.”
 • 32. redstar 2009. május 14. 15:52
  „Katcsi!
  Miért nem hívod meg a mamát egy gombapörköltre?Még az ingatlanadó bevezetése előtt! ;))))))))

  Amúgy ez az Iván gyerek eddig nem nagyon szólalt meg, de most is kár volt...ömlik belőle a Fideszes hülyeség!Az idősök halálára nem kell spekulálni:az mindenképp bekövetkezik, Bajnai nélkül is, vele is...az adókat meg végre már valóban be kellene hajtani!Itt nem az zavarja Viktorékat, hogy 125 milliárdhoz jut a kormány, hanem hogy nem ők a kormány!Míg ők kormányoztak, valahogy nem aggódtak így a nyugdíjasokért, és ha újból ők lesznek kormányon, borítékolni lehet, hogy azonnal elmúlik ez a nagy aggódásuk...”
 • 31. szöszi 2009. május 14. 15:44
  „Pooontosan. Erre nem volt nehéz rájönni. Meghal a nyugdíjas, nem fizeti az adót éltében, az örökös örökli majd szépen az ingatlant felhalmozódott adóval együtt - lesz akinek milliós adósságot örökölnek. A csóringer örökös ha nem tudja beperkálni az öregek után maradt tartozást, mennek aztán árvereznek. Így szépen lassan egy nagy rakás ingatlan az államé lenne - fillérekért persze, és egyszer csak volt-nincs magántulajdon.... Itt a vége, fuss el véle...”
50 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cigánymunka Birminghamben: egy nap az élet

A tervezett fél év helyett mindössze egyetlen napot dolgozott az angliai Birmingham városa mellett nyolc iváni férfi, illetve két nő - írja a Kisalföld. Tovább olvasom