Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

A kormány elfogadta a közüzemi kódexet

A kormány szerdán elfogadta a közüzemi szolgáltatások fogyasztóinak védelmét erősítő javaslatcsomagot - értesült az MTI csütörtökön.
Az MTI információi szerint a "közüzemi kódex" bevezetését követően - hat hónapos türelmi idő után - egyszerűsödnek a gáz-, illetve a villanyszámlák, egységesebbé válik a számlák szerkezete és amennyiben a fogyasztó kéri, a szolgáltató köteles lesz elektronikus számlát kibocsátani.

A dokumentum tartalmazza egyebek között, hogy a fogyasztó beadványára 15 napon belül köteles lesz érdemi választ adni a szolgáltatató és - ha valaki befizeti a tartozását - két napon belül vissza kell kapcsolni a villanyt.

A döntés értelmében ha a szolgáltató egy napot csúszik a visszakapcsolással, köteles a fogyasztónak kötbérként kifizetni a visszakapcsolási díj felét, két napos, vagy annál hosszabb csúszás estén pedig a teljes összeget.

A kormány pontosította a szolgáltató-váltás szabályait, amelynek eredményeként a szolgáltatók nem húzhatják el hónapokig a jogviszony megszüntetését.

A változások közé tartozik, hogy a jövőben a szolgáltatóknak az üzletszabályzatban kötelező lesz meghatározni például, hogy mennyibe kerül egy óra felszerelésének, illetve visszakapcsolásának díja - tudta meg az MTI.

Olvasóink írták

  • 1. web 2010. április 01. 22:44
    „ha valaki befizeti a tartozását - két napon belül vissza kell kapcsolni a villanyt. AZONNAL!, BEFIZETTE NEM? HA KÉT NAPPAL KÉSŐBB ÉR BE A PÉNZ KAMATOT SZÁMOLNAK FEL, A FOGYASZTÓNAK. EZÉRT A FOGYASZTÓNAK IS IDŐ A KÉT NAP.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Működik az eredetvizsgálati program

Csütörtöktől csak a Nemzeti Közlekedési Hatóság által engedélyezett, hatósági szerződéssel… Tovább olvasom