Délmagyar logó

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -3°C | 7°C Még több cikk.

A kormány első két évéről vitázik a T. Ház

Háromnapos ülést tart jövő héten az Országgyűlés. A képviselők egyebek mellett dönthetnek a további afganisztáni magyar katonai szerepvállalásról.
A második Orbán-kormány első két évéről tart politikai vitanapot az Országgyűlés jövő heti háromnapos ülésén. A képviselők egyebek mellett dönthetnek a további afganisztáni magyar katonai szerepvállalásról és a katasztrófavédelmi hozzájárulás eltörléséről is.

A parlament hétfőn a megszokott időben, 13 órakor kezdi munkáját napirend előtti felszólalásokkal, amelyet az interpellációs időszak követ. A határozathozatalok alatt ezután elsőként a Roma Integráció Évtizede Program stratégiai terv és a Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia összhangjáról szóló jelentést fogadhatja el a Ház, majd döntenek az afganisztáni Nemzetközi Biztonsági Közreműködő Erők (ISAF) műveleteiben történő további magyar katonai szerepvállalásról és a katasztrófavédelmi hozzájárulás eltörléséről.

Az Országgyűlés emellett az LMP által feltett kérdésekről is elrendelheti vagy elvetheti a népszavazást, továbbá új jogszabályt fogadhat el a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról, valamint változtathat a Nemzeti Eszközkezelő működésével kapcsolatos törvényeken.

A fentieken túl szavazás várható még a Budapesti Olimpiai Központ, vagyis a Puskás Ferenc Stadion és környéke rekonstrukciójáról és a géntechnológiai törvény módosításáról.

Az előreláthatólag kora estig húzódó voksolások után a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról szóló törvénymódosításról kezdődik vita, majd az Emberi Jogok Európai Bíróságának a Fratanoló kontra Magyarország ügyben hozott ítéletének végrehajtásáról szóló beszámolót tárgyalják a képviselők.

Kedden a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap 2011. május 31. és 2011. december 31. közötti üzleti évéről szóló beszámolóról kezdődhet vita, összesen 4 óra 20 perces időkeretben.

Ugyancsak a második ülésnapon tárgyalhatják azt a kormányzati előterjesztést, amely 2013 után is megőrizné a nyugdíjak adómentességét. Általános vita kezdődik emellett a közlekedési tárgyú törvények módosításáról, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról (NAV) szóló jogszabály változtatásáról, majd a biztosítási adó és a pénzügyi tranzakciós illeték részletes vitáját is lebonyolítják.

Csütörtökön kizárólag a második Orbán-kormány első két évének értékelése lesz napirenden, Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője kezdeményezésére. Az összesen 4 óra 20 perces időkeretesre tervezett vitában a kabinet 40 percben nyilatkozhat, amit a kormányoldal és az ellenzék egyaránt összesen 130-130 percben véleményezhet. Az Országgyűlés a következő héttől nyári rendkívüli ülésszakába kezd.

Olvasóink írták

  • 1. Power 2012. június 10. 09:11
    „"2013 után is megőrizné a nyugdíjak adómentességét"
    Melyik nyugdíjra gondoltak? Amit elvettek és adóztatják?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felborult egy autó Pécel és Isaszeg között

A személygépkocsiban négyen utaztak. A balesetben a sofőr és az egyik utas sérült meg súlyosan. Tovább olvasom